Menua

Gazta saltsa

  • Gazta saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta saltsa – 

Osagaiak

  • Tipulin bat, pikatua
  • Baratxuri ale bat, pikatua
  • Litro laurdena esnegain
  • Cabrales edo Roquefort gazta, mutur bat
  • Camembert gazta erdia
  • Gurina, mutur bat
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Errezeta

Kazola batean ipiniko dugu gurina berotzen eta hartan eztituko ditugu, gatz pikor batzuekin, tipulatxa eta baratxuria. Xamur gelditu arte edukiko ditugu, kolorerik hartzen utzi gabe, 5 bat minutuan. Haien ostean erantsiko ditugu esnegaina eta gaztak, zati txikitan. Irakiten utziko diogu guztiari, loditzen has dadin, baina gehiegi murriztu gabe, zapore azkarrik izan ez dezan. 5 bat minutuan edukiko dugu horrela guztia. Irabiagailuaren besoa sartuko dugu orduan saltsan; indar betean eragingo diogu makinari, saltsa leun eta mehe gelditu arte. Behar izanez gero, gatz pixka bat eta piperbeltz eho berria erantsiko diogu. Egokia da saltsa hau haragi xerren eta haragi errearen lagungarri gisa, eta primerakoa gelditzen da pasta hartan murgiltzen badugu.

Gazta saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 4 xerra eder urdaiazpiko egosi edo urdaiazpiko iberiar, gustuen eta diru-poltsaren egoeraren arabera 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Xorta …

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde –  Osagaiak Ontzi tapadun bat   Errezeta / Teknika Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean …

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta –  Osagaiak  4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) …  Errezeta  Tostadak edo ogi xerrak erre. (labean, tostadora edo zartaginean oliba olio pitin batekin bustiz aurretik). Pikillo piperrak, zartaginean su baxuan (10etik 6 edo 7) oliba olio pitin bat ez erretzen eduki 25-30 minutuz. Ogi gainean gazta krema zabaldu, ondoren, pikilloa jarri eta azkenik luzeran, antxoa. …  Kasu!  Gazta kremarik ez baduzu etxean duzun gazta hori erabili dezakezu… Gozatu eta on egin!  Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta – Osagaiak 4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) … Errezeta Tostadak edo ogi …