Menua

Galeper frijituak

  • Galeper frijituak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Galeper frijituak – 

Osagaiak

  • 12 galeper garbi, luzeran bitan zatituak
  • Irina eta gatza
  • 4 baratxuri ale
  • Oliba olioa, frijitzeko

Galeper frijitua

Errezeta

Galeperrak ongi garbitu eta errai guztiak kendu. Bitan zatitzeko eskatuko diogu harakinari. Gatza eman eta irinetan pasatuko ditugu, azaletik.

Padera batean, oliba olio ugari jarriko dugu sutan eta hartan ipiniko ditugu baratxuri aleak. Astiro berotuko ditugu, olioa zaporea ongi kutsatzeko. Su ertainean 5 minutu egin eta gero, sua bizitu eta berotzen utziko diogu olioari; erretiratu egingo ditugu baratxuriak erretzeko zorian badaude, gustu txarra utziko baitute bestela. Galeperrak frijituko ditugu ondoren, ongi txigortu arte, eta paper xurgagarriaren gainean ipiniko ditugu gero.

Entsaladarekin edo patatekin zerbitzatuko ditugu, adibidez.

Galeper frijituak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

babarrun zuriak

Potxak galeper erreekin

Potxak galeper erreekin –  Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura 8 galeper erdibitu 4 baratxuri ale osorik, azal eta guzti …

Galeperrak eskabetxean

Galeperrak eskabetxean

Galeperrak eskabetxean –  Osagaiak 8 galeper garbi Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Apioa, adaxka bat 8 baratxuri ale, osorik 3 koilaraka handi oliba olio 20 koilarakada ardo zuri 20 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Potxak galeperrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 8 galeper saltsan eginak Errezeta Potxak ongi garbitu eta eltzean jarri, eta …

Galeperrak saltsan

Galeperrak saltsan

Galeperrak saltsan –  Osagaiak 8 galeper, lumarik eta errairik gabe Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua …