Menua

Zainzuri zopa

  • zainzuri zopa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zainzuri zopa

Osagaiak

  • Litro erdia salda edo ura
  • Kg erdia zainzuri, zurituak eta alde gogorrak kenduak, finki moztuak
  • 12 koilarakada esnegain urtu
  • 2 arrautza gorringo
  • azukrea, zimiko bat
  • gatza, zimiko bat

Errezeta

Ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka bat eman ondoren. Azukrea ere erantsiko diogu, zimiko bat. Fin moztutako zainzuriak sartuko ditugu ura irakiten hasi orduko eta ura berriro bor-bor hastean aterako ditugu. Ongi xukatu eta kazola berean jarriko ditugu zainzuriak; haien gainean isuriko dugu salda edo ura. Ura erabiltzen badugu kalitate oneko salda pastilla bat erantsiko diogu. 15 bat minutuan edukiko ditugu zainzuriak ur eztian irakiten, kazola estalia eta gatz pixka bat eman ondoan. Denbora-tarte horren ondoren, guztiz xehatuko dugu guztia, irabiagailu indartsu batez.

Bitarte horretan joko ditugu arrautza gorringoak 6 koilarakada esnegainekin batean. Irabiagailuaren ontzian isuri ondoan, ongi xehatu eta nahasiko dugu dena segundo batzuetan, egoki loditu arte. Su ezti-eztian jarriko dugu ondoren nahaskia, irakiten utzi gabe. Aski da tenperatura pixka bat hartuta, gorringoa loditu eta zopak emultsio-puntu egokia har dezan. Iragazi, hoztu eta gainerako esnegaina, 6 koilarakada, erantsiko diogu ondoren, zopa ahalik eta finen gera dakigun. Gatza eman eta, beharrezkoa bada, azukre pixka bat ere erantsiko diogu. Hotz-hotza zerbitzatuko dugu, vichysoisse bat balitz bezala.

Ogi txigortuekin aurkeztuko dugu, edo urdaiazpikoarekin “dadotan moztua“ edo Burgosko gaztarekin, hala nahiago badugu. Zainzuri mutur salteatu batzuekin zerbitzatzen badugu, oso goxoa gertatzen da zopa. Hornidura gisa, kontserbako zainzurien mamiak, bitan moztuak, erabili ahal izango ditugu; kontserbaren zukua ere zopan nahasi ahal izango dugu, zapore ona utz diezaion.

Zainzuri zopa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

zainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak tenpuran

Osagaiak Gari-zainzuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arandoiekin

Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, xerratan 5 koilarakada oliba olio Gurina, mutur bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuri zopa hotza

Osagaiak Litro erdia salda edo ur Gari-zainzuriak fin txikituta, pixka bat zurituak eta beheko alde gogorra kenduta. Kilo erdia. 12 koilarakada esnegain likido 2 arrautza gorringo Azukre pixka bat Gatz pixka bat *Lau pertsonentzat Errezeta …