Menua

Ahatea erreta

  • Ahatea erreta
  • Ahate-03
  • Ahate-04
  • Ahate-confit-mermelada
  • Ahate-Pincho de magret de pato con manzana a la parrilla
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahatea erreta – 

Osagaiak

  • Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa)
  • Baratxuri-buru bat
  • Gatza eta piperbeltza, eho berria
  • 2 baso bete ur

Errezeta

Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan bereizi ditugunak, eta ahatea, alde baten gainean. Urez garaztatuko dugu guztia. Labea 200º-ko tenperaturan jarri eta hantxe edukiko dugu erretilua 25 bat minutuan. Haien ostean, labeko atea ireki, bere zukuaz garaztatu eta erretako aldearen gainean jarriko dugu ahatea, horrela beste 25 bat minutu egin ditzan. Ondoren, labea ireki eta bere paparraren gainean jarriko dugu ahatea, mokoz behera, eta beste 25 bat minutuan edukiko dugu jarrera horretan. Bere zukuan bustiko dugu berriro hegaztia. Azkenik, epe horren ondoren, mokoz gora jarriko dugu hegaztia, paparra gora beraz, eta erretzen utziko dugu, ongi gorritu arte. Beharko balitz, ur pixka bat erantsiko genuke hegaztia erre bitartean, lehor ez dadin. Heze egon behar du beti erretiluak.

Ahatea plater batean ipini eta aluminio-paperaz bilduko dugu ondoren. 10 minutuan edukiko dugu horrela, pausatzen. Hegaztia puskatzerakoan, 2 hankak eta bi paparrak bereiziko ditugu lehenik, eta bitan egingo dugu ondoren puska horietako bakoitza, duten tamainagatik. Beraz, 8 puska bereiziko ditugu guztira. Erretilu bero batean banatuko ditugu, ogi txigorren ondoan. Baratxuri erreen mamian busti ahal izango ditugu ogi txigor horiek.

 

Ahatea erreta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua –  Osagaiak Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 tomate, pikatuak 3 baratxuri ale, pikatuak Galleta maria bat Ezkaia, adaxka bat …

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran –  Osagaiak 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte 3 baratxuri ale, pikatuak 8 koilarakada oliba olio birjina Limoi zukua Mutur bat ale-ziape Tomate …