Menua

Ozpin-olioa

  • Ozpin-olioa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ozpin-olioa – 

Osagaiak

  • Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia
  • Oliba olio birjina, estra, litro erdia
  • Xerezko ardo ozpina, 200 g
  • Limoi zukua, litro laurdena
  • Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria

Errezeta

Gopor batean gatza, piperbeltza, limoi ura eta ozpina jarriko ditugu. Dena nahasi, ongi urtu dadin. Orduan olioak gehitu eta metalezko hagaxka batzuen laguntzaz nahasiko dugu dena. Ozpin-olioa dastatu eta gero, gatz pixar bat edo piperbeltz pixka bat emango diogu, haren beharrik baldin badago.

Kristalezko botila pare batean sartu eta ongi itxita edukiko ditugu, entsalada bat maneatu behar dugun bakoitzean erabiltzeko. Eragin, behatza botilako ahoan jarri, zenbat ateratzen den kontrolatzeko, eta zorrotada eder bat emango diogu tomateari edo entsaladako hosto berdeei. Errazago ezin.

Ozpin-olioa errezeta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Limontxeloa

Limontxeloa

Limontxeloa –  Osagaiak Litro bat alkohol etiliko, 95º-koa 7 limoi, horiak eta usain goxokoak Litro bat ur + baso bat 250 g azukre Limontxelo Errezeta Alkohol etilikoan 7 limoi horien azal birrindua sartuko dugu (alde …

Sangria

Sangria

Sangria –  Osagaiak Ardo beltz gaztea, botila bat 2 koilarakada azukre Laranja bat eta limoi bat, puska handi samarretan zatituak Laranja erdi baten eta limoi erdi baten zukua Kalitate oneko moskatela, litro laurdena Izotzak … …

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa ziapearekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Sagardo-ozpina, 200 g 2 baratxuri ale, zurituak, barreneko hozia kenduta 100 g ziape Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Irabiagailu …

limoi tarta

Limoi tarta

Limoi tarta –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina 4 arrautza 2 arrautza gorringo 500 g azukre 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua 450 g ur 3 koilarakada maizena …

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa belarrekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Koilarakada bat perrexil, xehatua Koilarakada bat albahaka fresko, xehatua Koilarakada bat mingarratz fresko, xehatua 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku …