Menua

Obispo tarta, Teresarena

  • Obispo tarta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Obispo tarta, Teresarena –

Osagaiak

  • 250 g. arbendol edo almendra xehatu
  • 100 g. arbendol osorik
  • 250 g. azukre
  • 8 arrautza-gorringo
  • 8 arrautza-zuringo
  • 125 gr. gurin
  • 30×30 zm-ko ontzi karratu bat (gaileta kaxa metalezko baten tapa edo)

Obispo tarta, Teresarena

Errezeta

Zuringoak jo eta jaso ahala, azukrea gehituko dugu apurka, lau koilarakada bota gabe utziz. Ondoren arbendol xehatua gehitu eta dena nahasiko dugu. Moldean jarriko dugu guztia. Honek karratua behar du izan eta altuera handirik gabekoa, 3 zm-ko ertzak nahikoa dira. Labe epelean jarriko dugu, su motelean, 100ºra ordu erdiz, egin dugun orea lehor geratu gabe gogortu artean.

Bitartean, bainu marian jarritako katilu edo gopor batean, gorringoak joko ditugu lau koilarakada azukrerekin batera. Poliki-poliki, gurina gehitzen joango gara, baina kasu!, oso garrantzizkoa lan hau ondo egitea. Gurina urtu egingo dugu lehenbizi eta hozten denean bakarrik gehituko dugu apurka gorringoetara, dena nahasiz.

Labean egindako orea atera eta erditik ebakiko dugu labanaz. Erdietako bat zerbitzatzeko erabiliko dugun azpilean jarri eta gainean jarriko diogu gorringo-gurinez lortutako siropa edo jarabe lodiaren erdia. Kolore laranja ilun ederrekoa izango da berau. Ondoren, beste erdia jarriko diogu gainean.

Osorik dauzkagu arbendolei, beroaldi bat emango diegu labe bizian, apur bat txigor daitezen eta ondoren zapi baten barnean jarri eta jo egingo ditugu, zati zaztarrak lortzeko. Kontuz, ez birrindu gehiegi. Ez da komeni arbendola oso hondartsua geratzea. Zati txikiak bai, baina zatiak behar ditugu, azken finean. Tartaren gainetik eta alboetatik erortzen dela gehituko dugu gorringoen oretik geratzen zaiguna eta, azkenez, arbendol txigortu eta zatituaz zipriztinduko dugu guztia. Prest dago, utzi hozkailua ez den leku fresko batean, zapi batez estalirik. Jakingo duzue ederki Obispoek zein ongi ezagutzen zuten zerua.

Obispo tarta, Teresarena

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

saltsa arrosa

Saltsa arrosa

Saltsa arrosa –  Osagaiak Oliba olioa, hiru litro laurden inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatz pixka bat Laranja zuku pixka bat Koilarakada bat ketchup saltsa Koilarakada bat ziape Tomate frijituaren saltsa, 2 koilarakada …

Hur eta kakao pattarra

Hur eta kakao pattarra

Hur eta kakao pattarra –  Osagaiak 500 g esne 500 g esnegain likido 300 g hur-praline Kakao hautsa, 4 koilarakada txiki 150 g hur pattar … Errezeta Eltze batera esnea eta esnegaina bota, eta irakitan …

Masusta clafoutis pastela

Masusta clafoutis pastela

Masusta clafoutis pastela –  Osagaiak 250 g masusta 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo masustekin onduriko edari biziren bat Masusta clafoutis pastelak Errezeta Arrautzak, …

sukaldean-fondo0

Paquerette fruitu pastela

Osagaiak 4 koilarakada irin 4 koilarakada azukre-hauts Arrautza handi bat edo 2 txiki Koilarakada bete ur Koilaratxokada esnegain urtu Ximiko bat legamia-hauts Banana bat Udare bat Gatza, pixka bat Errezeta Gurin eta irinez igurtziko dugu …

sukaldean-fondo0

Merlenka pastela

Osagaiak Kg bat merlenka hezurrarekin, erdiko trunkoa esate baterako, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy Litro laurdena esnegain urtu 8 arrautza, joak …