Menua

Ahate errota konfitatuak entsaladan

  • Ahate errota
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate errota konfitatuak entsaladan – 

Osagaiak

  • Kg erdia ahate errota, koipean konfitatuak
  • Tipula txiki bat, pikatua
  • Perrexil xehatua
  • Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki berderen bat, garbia xukatua
  • Oliba olio birjina
  • Sagardo-ozpina
  • Gatza

Errezeta

Ongi xukatuko ditugu lehenik beren koipean konfitaturiko errotak. Padera zabal batean, koilarakada oparo bat ahate koipe jarri eta su gainean jarriko dugu, tipularekin batean. Gatz pixka bat eman eta gozatzen utziko dugu tipula, gorri eta xamur gelditu arte. Xukaturiko errotak erantsiko dizkiogu orduan tipulari, xerratan zatituak. Kolorea uzten utziko diegu, su eztiagoan oraingoan. Aldiro erretiratuko dugu paderan metatuko den koipea. Tanta batzuk sagardo-ozpin gaineratu eta murrizten utziko dugu, usaina baino ez dadin geldi. Perrexil xehatu ugari hautseztatuko dugu haren gainetik.

Gatz-puntua zuzendu ondoren, gopor batean jarriko ditugu errota epelak eta haien gainean entsaladako barazkiak, eskarola nahiz uraza, oliba olio birjina, ozpin eta gatzetan onduak. Plater banatan zerbitzatuko ditugu jakiak, lehenengo entsalada eta ondoren errotak, nahasi gabe, berotasunak entsaladako barazkien hostoak zimel ez ditzan.

Ahate errota konfitatuak entsaladan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban) 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko …

Ahate magret errea abrikotekin

Ahate magret errea abrikotekin

Ahate magret errea abrikotekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 abrikot, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Kanela, adaxka bat Gatza Errezeta Koipearen aldetik …

Ahatea erreta

Ahatea erreta

Ahatea erreta –  Osagaiak Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa) Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) Onddo salteatuen errezeta bat Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta …