Menua

Zainzuriak saltsan

  • zainzuriak-saltsan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zainzuriak saltsan

Osagaiak

  • Bi zainzuri sorta, modu naturalean egosiak
  • Irina
  • Arrautza joa
  • Perrexil xehatua
  • Baratxuri ale bat, txiki-txiki egina
  • Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa
  • 3 koilarakada oliba olio
  • Tipulin handi bat, txiki-txiki egina
  • Zainzuriak egositako salda, baso handi bat
  • Irin pixka bat
  • Gatza

Errezeta

Saltsa egingo dugu lehenbizi. Kazola zabal batean olioa jarri eta su motelean frijituko dugu tipulina, gatz pixka batekin. Egin dadila poliki-poliki, gorritu ere egin gabe, eta xamur dagoen momentuan, irin pixka bat gehituko diogu eta frijitu dadila, erre gabe betiere. Orduan pixkanaka-pixkanaka zainzuriak egostetik gelditu den salda erantsiko diogu, saltsa mehe eta leuna gelditzen den arte. Gatz pixka bat eman. Saltsa honi koilarakada batzuk tomate saltsa gehitzen ahal dizkiogu (edo gisatu baten saltsa edo biribilkiaren saltsa pixka bat, edo, baita eguerdian erretako oilasko baten zukua ere, konparazio baterako). Urdaiazpiko dado batzuk ere egokiak dira.

Zainzuriak pixka bat irineztatu eta behehala arrautzeztatu (arrautza joari, aldez aurretik, baratxuria eta perrexil xehatua gehitu dizkiogu). Horrela, bada, zainzuriak arrautza-irinetan frijituko ditugu su ez oso bizian. Xuka-paperean utzi gero, soberako olioa xurga dezan. Denak frijitu eta gero, arrautza-irineztatuaren bixarrak kenduko ditugu, saltsa zikindu ez dezaten.

Gero irakiten jarri, oso poliki, 5 bat minutuz. Ur pixka bat edo zainzuriak egosi ditugun salda pixka bat gehitu, saltsa gehiegi loditzen bada. Gatzik behar ote duen begiratu, eta zerbitzatu.

Zainzuriak saltsan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

zainzuri zopa

Zainzuri zopa

Zainzuri zopa Osagaiak Litro erdia salda edo ura Kg erdia zainzuri, zurituak eta alde gogorrak kenduak, finki moztuak 12 koilarakada esnegain urtu 2 arrautza gorringo azukrea, zimiko bat gatza, zimiko bat Errezeta Ur ugari jarriko …

zainzuri tortila

Zainzuri tortila

Zainzuri tortila Osagaiak Sorta bat zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu zainzuriei. Zuritu. Muturra bereizi, 2 bat zm, eta xerra finetan moztuko …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak tenpuran

Osagaiak Gari-zainzuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …

zainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …