Menua

Txahal gibela kaparrekin

  • Txahal gibela
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal gibela kaparrekin – 

Osagaiak

  • Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak
  • 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak
  • 4 baratxuri ale
  • 2 eskukada kapar, ozpinetan
  • Oliba olioa
  • 2 limoiren zukua
  • Gatza

Txahal gibela kaparrekin

Errezeta

Kazola zabal batean ipiniko ditugu tipulak, gatza eta oliba olioa. Kazola su eztian jarri eta astiro-astiro gorritzen utziko dugu tipula, 45 minutuan.

Padera batean olio pixar bat isuri eta su bizian ipiniko dugu. Gibela erantsiko dugu ondoren, pixkana-pixkana, erretzen utzi gabe, eta oliotan gorritzen utziko dugu segundo batzuetan, lehortzen utzi gabe. Buelta batzuk emango dizkiogu, azal gorrituaren azpian haragi gorrixka eta hezea gera dadin. Zati guztiak sutan salteatu ondoren, erantsi egingo ditugu limoi zukua eta kaparrak, eta urritzen utziko dugu zukua, hondoan erantsita geratu den haragi zuku hondarrekin elkar dadin. Gibel gorritua, kaparrak eta urritutako zukua tipula beroaren gainean irauliko ditugu ondoren, eta istant batzuetan irakiten utziko dugu guztia, su eztian. Pausatzen utzi eta zerbitzatuko dugu.

Txahal gibela kaparrekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txahal arandoiak salteatuta

Txahal arandoiak salteatuta

Txahal arandoiak salteatuta –  Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa Gurin pittin bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Txahal arandoiak salteatuta Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu …

sukaldean-fondo0

Foie-gras naturalaren terrina saldan egosia

Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo 3l haragi salda, arina Errezeta Badu honek egiteko bihurri bat, …

sukaldean-fondo0

Txahal arandoiak ogi-arrautzetan pasatuak

Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina, ogi birrindua eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu …

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua –  Osagaiak Txahal biribilki bat, lotua eta ertzetako muturrik gabe beharbada, eltzean sar dadin 4 tipula eder, zati handitan moztua Baso bete ardo zuri Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Txahal biribilkia …

sukaldean-fondo0

Foie-gras salteatua tipula, ozpin eta eztiarekin

Osagaiak 4 tipula, zerrendetan moztuak Oliba olioa 4 koilarakada Modenako ozpin edo antzeko ozpin gozoren bat Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak Gatza eta piperbeltza, eho berria …