Menua

Ahatea arbiekin gisatua

  • Ahatea arbiekin gisatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahatea arbiekin gisatua – 

Osagaiak

  • Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko
  • Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 tomate, pikatuak
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Galleta maria bat
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Kanela, ezpal bat
  • Limoi azala, puska bat
  • Ura
  • Pastilla bat haragi-salda
  • Eskukada bat arbendol txigortu
  • Oliba olioa
  • Gatza eta piperbeltza

Errezeta

Kazola eder batean, oliba olioa jarri eta alde guztietatik gorrituko ditugu hartan ahate puskak, gatza eta piperbeltza emanak. Haragia kazolatik atera, koipe soberakina erretiratu eta su eztian frijitzen ipiniko ditugu tipula, tomateak eta baratxuriak, 45 bat minutuan. Orduan erantsiko dugu berriro ahateki txigortua eta, harekin batean, galleta, ezkaia, limoi azala eta kanela. Ongi nahasi eta ura isuriko dugu, pastilla saldarekin batean, gaiak estaltzeraino. Kazola estali eta xamurtzen utziko dugu ahatea bi bat orduan, hegaztia nolakoa den arabera. Gatz-puntua neurtuko dugu aldiro.

Beste gaiak irakin bitartean frijituko ditugu arbiak olio ugaritan, kolorea hartzen utzi gabe. Xukatu egingo ditugu ondoren. Ahatea gisatu baino 15 bat minutu lehenago sartuko ditugu arbiak saltsan, zuku horretan ongi busti daitezen. Beharrezkoa bada, tanta bat ardo beltz edo zuri erantsiko diogu, saltsa arintzeko. Jakia saldatsu badago, ordea, irakiten jarriko dugu su bizian, arbiak sartu aurretik, urri dadin. Kanela-ezpala, ezkai-adaxka, guztiz apurtu ez bada, eta limoi azala saltsatik atera eta, zerbitzatu baino lehentxeago, arbendolak koilarakada batzuk oliba olio birjinarekin irabiagailuan nahasi ondoan lorturiko ahia erantsiko diogu. Ongi nahasi eta mahaira.

Ahatea arbiekin gisatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

Ahatea erreta

Ahatea erreta

Ahatea erreta –  Osagaiak Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa) Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko …

Ahate errota

Ahate errota konfitatuak entsaladan

Ahate errota konfitatuak entsaladan –  Osagaiak Kg erdia ahate errota, koipean konfitatuak Tipula txiki bat, pikatua Perrexil xehatua Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki berderen bat, garbia xukatua Oliba olio birjina Sagardo-ozpina Gatza Errezeta Ongi xukatuko …