Menua

Babarrun gorriak urdeki guztiekin

  • Babarrun gorriak urdeki guztiekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Babarrun gorriak urdeki guztiekin – 

Osagaiak

  • Kg erdia babarrun gorri
  • 2 litro ur
  • Tipula bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • 3 baratxuri ale
  • 1-5 kg zerri-saiheski
  • Aza bat
  • 3 odolki
  • Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak

Babarrun gorriak urdeki guztiekin

Errezeta

Eltze batean ipiniko ditugu babarrunak, ur hotzarekin. 2 koilarakada olioa eta tipula erdi bat zuritua erantsiko ditugu ondoren. Irakinaldia ur hotz pixka batez eten eta su ezti-eztian jarriko dugu eltzea, babarrunak su eztian egosten utzirik. Erdi egin direnean, tipula erdia atera eta olio errearen olioa berotuko dugu padera batean. Baratxuri aleak erantsiko ditugu ondoren eta atera egingo ditugu ondoren, gorritutakoan. Beste tipula erdia erantsiko dugu ondoren, baina xehaturik. Gorritzen hasi orduko erantsiko dugu olio errea babarrunen eltzean. Egosaldia bukatu bezain laster “lau ordu inguru“, gatza erantsi eta pausatzen utziko dugu eltzekaria ordu erdi batean.

Lagungarrirako: Aza txikitu, ur ugaritan garbitu “gatz pixka bat botako diogu urari“ eta su bizian jarriko dugu egosten, saiheskiarekin batean. Bi ordu inguruan edukiko ditugu horrela. Aza eta saiheskiaren azken 15 minutuetan ipiniko ditugu odolkiak egosten, baina sardexka batez zulatuko ditugu aurretik, leher ez daitezen. Zoparako gorde genezake hala lorturiko salda.

Nola zerbitzatu. Azpil edo erretilu baten erdian ipiniko dugu aza, ongi xukatu ondoren. Oliba olio birjinaz edo baratxuriko olio erreaz bustiko dugu ondoren, eta saiheskia eta odolkia jarriko ditugu haien inguruan, puskak egin eta gero. Piperrak ongi xukatu eta oliba olio birjina estra eta gatzarekin maneatuko ditugu, eltzekariaren ondoan jateko.

Babarrun gorriak urdeki guztiekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …

Babarrun gorriak

Babarrun gorriak isatsarekin

Babarrun gorriak isatsarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula erdia Oliba olioa Gatza Tipula erdia 3 baratxuri ale Kg bat behi isats, hezurren junturetan zatitua Tipulin bat Azenario bat Piperbeltza, ale …

sukaldean-fondo0

Babarrun gorriak entsaladan

Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula erdia 10 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Xorta bat pipermin, ozpinetan onduak 200 g txerri buru edo urdeki hotz takotan Tipulin bat, pikatua Perrexila, xehatua …

Babarrun gorri

Babarrun gorri garbiak

Babarrun gorri garbiak –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Oliba olioa Lagungarrirako: Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak Babarrungorri garbiak Errezeta Eltze batean …

Babarrun gorrien zopa

Babarrun gorrien zopa

Babarrun gorrien zopa –  Osagaiak Litro erdia babarrun gorri, egina Litro erdia haragi-salda 125 g gurin Baso bete esnegain urtu Gatza Babarrungorrien zopa Errezeta Babarrunak salda eta esnegainarekin nahasi eta irakinaldi bat emango diegu ondoren. …