Menua

Arkume saiheskiak xirmendutan erreak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 edo 3 kg arkume (umerri edo bildots) saiheski
  • Gatza
  • Xirmenduak edo aihenak

Errezeta

Errezeta hau ezinbestez egin behar da mendian edo lorategian, sekulakoa eragin baikenezake etxean honelako sua egiten hasiko bagina. Beharrezkoak dira aihenak edo xirmenduak, hau da, mahatsondoetan inausten diren adar eta adaxkak, su bizi mota hau egiteko gordetzen direnak. Beraz, leku egoki batean aihenak bildu eta su emango diegu; garren ondoan geratuko dira txingar gori biziak eta haien gainean erreko ditugu saiheskiak. Parrilla bikoitzetan ipiniko ditugu saiheskiak, eror ez daitezen, eta txingarren gainean pausatuko ditugu parrillak. Ongi hedatuko ditugu txingarrak, haragia uki ez dezaten.

Bi aldetatik gorrituko ditugu saiheskiak, aihenen eta kearen kutsua ere hartzen duten bitartean. Atera eta ogi puska batean hartuko ditugu zuzenean. Saiheskiaren koipeaz bustiko da ogia. Gatz pixka bat eman eta hatzen artean hartuta jango ditugu saiheskiak.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta Osagaiak Arkume erdia (umerria edo bildotsa), pisu bereko lau puskatan zatitua Limoi erdiaren zukua Koilarakada handi bat oliba olio 3 baratxuri ale Baso bete ardo zuri 2 baso bete ur Gatza … …

Arkume arandoiak salteatuta

Arkume arandoiak salteatuta

Arkume arandoiak salteatuta Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa Gurina, mutur bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor …

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

sukaldean-fondo0

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …