Menua

Arkumea txilindron eran

  • Arkumea txilindron eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arkumea txilindron eran –

Osagaiak

  • 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua
  • 5 piper txorizero, ur epelean bi orduz beratuak
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • 10 koilarakada tomate saltsa
  • Xorta bat oliba olio
  • Gatza

Arkumea txilindron eran

Errezeta

Gatza eman eta, kazola zabal batean, alde guztietatik gorrituko ditugu arkume puskak, xorta bat oliba olioarekin. Txigortu ondoan, plater batean gordeko ditugu geroko.

Kazola berean, koipe soberakina erretiratu eta gero, erantsiko ditugu tipulina eta baratxuriak: gatz pixka bat eman eta biraka erabiliko ditugu barazkiak su eztian,15 bat minutuan. Arkume puska dagoeneko txigortuak erantsiko ditugu ondoren, jarioan emango zuen zukuarekin batera eta, biraka erabili eta gero, erantsiko ditugu tomate saltsa, piper txorizeroen mamia eta piperrak beratzen egon den salda zorrotada bat. Estali eta gutxienez ordubetean edukiko dugu guztia su ezti-eztian gozatzen. Lehortzen ari dela sumatzen badugu, gehiago erantsiko dugu piper txorizeroak beratu diren saldatik, haragia xamur dagoela ikusi arte. Egin ahala emango dugu gatza.

Arkumea ez da saltsan igeri aurkeztuko, mamitsu behar du eta azaletik baino ez ditu saltsak puskak bustiko. Bukaeran, gatz pixar bat eman hala izango dugu gainetik.

Arkumea txilindron eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta Osagaiak Arkume erdia (umerria edo bildotsa), pisu bereko lau puskatan zatitua Limoi erdiaren zukua Koilarakada handi bat oliba olio 3 baratxuri ale Baso bete ardo zuri 2 baso bete ur Gatza … …

sukaldean-fondo0

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berdi handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …

sukaldean-fondo0

Arkumea baratxuriekin erreta

Osagaiak Arkume bat (umerria edo bildotsa) Gatz larria 2 baso bete ur 2 baratxuri-buru, garbiak eta osorik Errezeta Errezeta hau 8 lagunentzat da. Harakinari horrela eskatuko diogu arkumea: 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, …