Menua

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak

  • alberjinia beteak
  • Alberjinia
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak – 

Osagaiak

  • Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g
  • 4 alberjinia handi
  • 4 koilarakada oliba olio
  • 4 koilarakada handi tomate saltsa
  • Gatza

AlberjiniaErrezeta

Alberjiniak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta koilaratxo baten laguntzaz hustu egingo ditugu, kontu handiz, haragi pixka bat utziz azalari erantsita, zentimetro bat gutxi gorabehera. Atera dugun alberjinia mamia xehatuko dugu gero.

Zartagin handi batean, koilarakada bat oliotan, 8 kuiatxo erdiak gazitu eta bi aldeetan gorrituko ditugu pixka bat. Labeko erretilu batean utziko ditugu. Alberjiniak salteatu ditugun zartagin berean, gainerako olioa jarri eta, su bizi-bizian, frijituko dugu alberjinia mamia, 10 bat minutuz, ongi egiten den arte. Orduan, une horretan, haragia erantsi, gazituta, eta ongi nahasi. Segitu dezala denak su bizian. Egin dadila su bizian ordu erdiz, haragiak askatzen duen urina lurrundu arte, haragia ongi egin arte. Hori dena koilararekin eragiteari utzi gabe egingo dugu, haragi xehatua suelto gelditu dadin, ez ore bat egina. Tomate saltsa gehitu gero. Gatzik behar ote duen begiratu. Hori izango da kuiatxoen betegarria.

Kuiatxo hustu eta salteatuak beteko ditugu orain. Betegarriak muinoa egin dezala. Labean edo mikrouhinen labean berotu minutu batzuez, behar duten tenperatura iritsi dutela ikusten dugun arte.

Elikagaietan aberatsagoak izan daitezen nahi badugu, labera sartu aurretik bexamel egin berriaz eta gazta arraspatuaz estali, edo gazta arraspatu hutsaz, axaletik erreak eta gorrituak izateko. Horrela, gustagarriagoak izango dira haurrentzat.

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Barazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …

sukaldean-fondo0

Barazki gainerreak proventzako eran

Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan

Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan

Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan –  Osagaiak 5 alberjinia eder 3 baratxuri ale, solteak 5 koilarakada oliba olio Tipulin bat, pikatua 8 koilarakada tomate saltsa Gatza Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan Errezeta Zurtoina …

Alberjinia

Alberjinia irin-arrautzeztatuak

Alberjinia irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 5 alberjinia eder 5 baratxuri ale, osoak eta zuritu gabe Irina eta arrautza joa Olioa frijitzeko Gatza Errezeta Zurtoina moztu eta uretan garbituko ditugu alberjiniak. Ez da beharrezkoa zuritzea, oso mamitsuak …

Alberjinia kabiarra

Alberjinia kabiarra

Alberjinia kabiarra –  Osagaiak 6 alberjinia 10 koilarakada oliba olio Azukrea, ximiko bat 6 baratxuri ale, zuritu gabe Gatza Tipulin erdia, pikatua Perrexila, xehatua Alberjinia kabiarra Errezeta Sardexka baten hortzekin zulatuko ditugu alberjiniak eta labeko …