Menua

Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 koilarakada oliba olio
  • Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak
  • Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak
  • 8 arrautza
  • Gatza

Errezeta

Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant batean, baina erre gabe. Agudo katilu batean utzi eta perrexil txikitua gehitu. Arrautzak joko ditugu eta urdaiazpikoa eta perrexila erantsi, gatz ale batzuekin.

Urdaiazpikoa salteatzeko erabili dugun zartagina garbituko dugu, gehientsuenetan urdaiazpiko hondarren bat gelditzen baita. Zartaginaren hondoa garbitu gabe mamitzen badugu tortilla, itsasteko arriskua dago. Zartagina garbitutakoan, su bizi-bizian jarri berriz koilarakada bat olio, eta berehala isuri bertara arrautza joak. Tortilla itxuratu, sobera lehortu gabe. Entsalada batekin, bikain.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Maionesa

Maionesa

Maionesa –  Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da eta aurpegia alaitzen die itsaskiei, entsaladei, barazki …

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …

sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

Arrautza poxatuak Jonathan-Lin

Arrautza poxatuak

Arrautza poxatuak egiteko era tradizionala sinplea da oso: xorrotada bat ozpin (edo limoi zuku) duen ur irakinetara apurtu arrautza eta goilara batekin forma borobilari eusten saiatu, alferrik izango den arren: arrautza ez zaizu guztiz borobila …