Menua
  • Bistaratze aukerak
  • Azkenak
  • Gogokoenak
  • Aipatuenak
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Masusta saltsa

Osagaiak 2 kg mugurdi 200 g azukre Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu osagaiak. Su ezti-eztian jarri eta egosten edukiko dugu nahastura 5 bat minutuan. Irabiagailu baten besoaz jo eta iragazki mehe batez pasatuko dugu ondoren …

Ikusi guztia  
MugurdiMugurdiMugurdi

Mugurdi eta marrubi ur izoztua

Mugurdi eta marrubi ur izoztua –  Osagaiak Mugurdi eta marrubi garbiak, kilo bat Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta Irabiagailu baten ontzian osagai guztiak …

Ikusi guztia  
marrubiakmarrubiakmarrubiak

Marrubi ur izoztua

Marrubi ur izoztua –  Osagaiak Kilo bat marrubi Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta Irabiagailu baten ontzian osagai guztiak sartu. Minutu batez dena xehatu …

Ikusi guztia  
Zigalak tenpuranZigalak tenpuranZigalak tenpuran

Zigalak tenpuran

Zigalak tenpuran –  Osagaiak 20 zigala, handiak eta freskoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Zigalak tenpuran Errezeta Irina, …

Ikusi guztia  
Otarrainxka irin-arrautzeztatuakOtarrainxka irin-arrautzeztatuakOtarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 20 otarrainxka fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza irin-arrautzeztatuak Errezeta Gatza emango diegu otarrainxkei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Pintada papurtua parmentier eran

Osagaiak Pintada mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …

Ikusi guztia  
Oilasko enpanadatxoakOilasko enpanadatxoakOilasko enpanadatxoak

Oilasko enpanadatxoak

Oilasko enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g oilasko haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil xehatua Arrautza, joa Oilasko enpanadatxoak …

Ikusi guztia  
urdekiurdekiurdeki

Urdeki hotzak nola gorde

Urdeki hotzak nola gorde –  Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal zankarra patatekin

Osagaiak 1,5 kg txahal zankar, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada tomate saltsa 5 patata …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal muin irin-arrautzeztatua

Osagaiak 2 txahal muin, egosiak Gatza Irina eta arrautza, joa Oliba olioa, frijitzeko Errezeta Xerra lodietan zatituko ditugu muinak, osorik gera daitezen ahaleginak eginez. Gatz pixar bat eman eta irin-arrautzatan pasako ditugu ondoren. Olio ugarian …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal matrail salteatuak baratxuri eta patatekin

Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale osoak, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak Gatza Perrexil xehatua Oliba olioa Errezeta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal gibela tomatearekin

Osagaiak Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal arandoiak ogi-arrautzetan pasatuak

Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina, ogi birrindua eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal arandoiak irin-arrautzetan pasatuak

Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu eta ozpin …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat txahal arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Behi enpanadatxoak

Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g behi haragi, txikitua (ahal izanez gero gizen-zain askorekin) 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil xehatua Arrautza, joa …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Behi zankarra kazolan egina

Osagaiak Behi zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa da benetan. Tamaina egokia behar …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Behi muturrak tipula saltsan

Osagaiak 2 behi mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu eta, baldin badituzte, bizarrak edo …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Behi muinak egosteko era

Osagaiak 4 behi muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Oliba olio pixar bat Sagardo-ozpin pixar bat Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Luzoker entsalada kremarekin

Osagaiak 8 pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Esnegain likidoa, 6 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Garrantzi handikoa da pepinoak freskoak izatea, denbora luzerik egin …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arandoiekin

Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, xerratan 5 koilarakada oliba olio Gurina, mutur bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Barazki gainerreak proventzako eran

Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

Ikusi guztia  
Poteko hegaluzeaPoteko hegaluzeaPoteko hegaluzea

Poteko hegaluze tradizional egosia

Osagaiak Lehen mailakoa izango da hegaluzea, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …

Ikusi guztia  
Jeremy Keith cc-byJeremy Keith cc-byJeremy Keith cc-by

Arrain salda

Arrain salda Marsella aldean, Bullabesa deitzen den haien arrain zopa egiteko, egunean harrapatutako arrokako arraintxoak erabiltzen dituzte. Krabak, txilibituak, sabiroiak, muxumartinak, barbarinak, karraspioak… Barazki batzuekin batera egosi eta txinoan jo eta jo egiten dituzte zuku …

Ikusi guztia  
legatz izoztualegatz izoztualegatz izoztua

Arrain zopa bizkorra mikrouhinetan nola egin

Arrain zopa bizkorra mikrouhinetan nola egin Errezetategi honetan ez diogu muzin egiten ezeri, baldin eta ondo jateari buruzkoa bada. Guretzat ez dago ortodoxia ezinbestekorik: ahoak, osasunak eta jakintzak agintzen du hemen. Gainera, badakigu gure amamen …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arraingorria egosita

Osagaiak 4 perloi edo arraingorri, azalarekin, ezkatarik, alboko hezurrik eta errairik gabe Tipulin bat, zuritua Porru garbi bat Erramu freskoa, hosto bat Iltze usaintsu bat Baso erdi bat ardo zuri Limoia, azal txiki bat Perrexila, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arraingorri pastela

Osagaiak 2 perloi edo arraingorri eder, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy 6 koilarakada tomate saltsa Litro laurdena esnegain urtu 8 arrautza, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkumea baratxuriekin erreta

Osagaiak Arkume bat (umerria edo bildotsa) Gatz larria 2 baso bete ur 2 baratxuri-buru, garbiak eta osorik Errezeta Errezeta hau 8 lagunentzat da. Harakinari horrela eskatuko diogu arkumea: 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume saiheskiak xirmendutan erreak

Osagaiak 2 edo 3 kg arkume (umerri edo bildots) saiheski Gatza Xirmenduak edo aihenak Errezeta Errezeta hau ezinbestez egin behar da mendian edo lorategian, sekulakoa eragin baikenezake etxean honelako sua egiten hasiko bagina. Beharrezkoak dira …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume lepoa saltsan

Osagaiak 2 kg arkume lepo, puska handitan moztua 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat isuri ondoan, alde …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume hankak saltsan

Osagaiak 24 arkume-hanka, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume besoa erreta

Osagaiak 4 arkume beso (umerri edo bildots). 800 g ingurukoa bakoitza 2 baratxuri-buru Baso bete ur Zorrotada bat ardo zuri Gatza Errezeta Gatza eman eta gero, erretilu zabal batean ipiniko ditugu arkume besoak, ahoz gora. …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume aztala saltsan

Osagaiak 8 arkume aztal, garbiak eta hezurrarekin 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume arandoi ogi-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Arkume arandoi irin-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina eta arrautza joa Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko barneratuko ditugu …

Ikusi guztia  
AngurriaAngurriaAngurria

Angurria laranja zukuarekin

Angurria laranja zukuarekin –  Osagaiak Angurri erdia, gozo-gozoa Litro laurdena laranja zuku fresko, egin berria Angurria laranja zukuarekin Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu angurria. Gopor handi batean edo txiki batzuetan banatuko ditugu ondoren. …

Ikusi guztia  
Alberjinia kabiarraAlberjinia kabiarraAlberjinia kabiarra

Alberjinia kabiarra

Alberjinia kabiarra –  Osagaiak 6 alberjinia 10 koilarakada oliba olio Azukrea, ximiko bat 6 baratxuri ale, zuritu gabe Gatza Tipulin erdia, pikatua Perrexila, xehatua Alberjinia kabiarra Errezeta Sardexka baten hortzekin zulatuko ditugu alberjiniak eta labeko …

Ikusi guztia  
AlberjiniaAlberjiniaAlberjinia

Alberjinia irin-arrautzeztatuak

Alberjinia irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 5 alberjinia eder 5 baratxuri ale, osoak eta zuritu gabe Irina eta arrautza joa Olioa frijitzeko Gatza Errezeta Zurtoina moztu eta uretan garbituko ditugu alberjiniak. Ez da beharrezkoa zuritzea, oso mamitsuak …

Ikusi guztia  
alberjinia beteakalberjinia beteakalberjinia beteak

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak –  Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 alberjinia handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza … Errezeta Alberjiniak garbitu eta lehortuko ditugu. …

Ikusi guztia  
abokat-entsaladaabokat-entsaladaabokat-entsalada

Abokat entsalada

Abokat entsalada Osagaiak 5 abokat, ongi onduak, zurituak eta xerratan 4 arrautza, egosiak, dadotan moztuak Koilarakada bat tomate saltsa Izokin ketua, 8 tronkotx, xerrendatan Koilarakada bat kapar Koilaratxokada bat ziape Limoi erdiaren zukua Oliba olio …

Ikusi guztia  
Abakando entsaladaAbakando entsaladaAbakando entsalada

Abakando entsalada

Abakando entsalada Osagaiak 2 abakando edo misera, uretan egosiak. 700 g bakoitzak 2 eskarola, garbi lehor eta hostoak zabal Baratxuri ale bat, pikatua 6 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada limoi zuku edo Xerez ozpin …

Ikusi guztia  
Abokata ontzeko eraAbokata ontzeko eraAbokata ontzeko era

Abokata ontzeko era

Abokata ontzeko era –  Osagaiak Zoko lehorra Egunkari papera Errezeta Abokat berde bat, heldu gabea, Bardeako harri bat baino gogorrago edo zozoagoa da. Laster ontzeko, hoberena zera dugu: egunkari-orri batean bildu eta sukaldeko zoko batean …

Ikusi guztia  
Abokat beteakAbokat beteakAbokat beteak

Abokat beteak

Abokat beteak –  Osagaiak 4 abokat, bitan zatituak 2 porru garbi, uretan egosiak, txiki-txiki eginda 2 koilarakada tomate saltsa 2 sagar, granny smith, zuritu gabe, garbiak, dadotan moztuak Limoi erdiaren zukua 3 koilarakada maionesa Ximiko …

Ikusi guztia  
Antxoa marinatuakAntxoa marinatuakAntxoa marinatuak

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak Osagaiak Litro erdia ozpin, ardo zuriarena 400 cl ur 100 g gatz 1,5 kg antxoa fresko Oliba olio birjina … Errezeta Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Antxoak garbituko ditugu …

Ikusi guztia  
Uraza eta pepino entsaladaUraza eta pepino entsaladaUraza eta pepino entsalada

Uraza eta pepino entsalada

Uraza eta pepino entsalada – Osagaiak 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Letxuga hostoak ur hotzean …

Ikusi guztia  
LEKA patatakLEKA patatakLEKA patatak

Leka-patatak

Leka-patatak Baratza baldin badaukazu, honez gero badakizu gurean oso emankorra izaten dela leka edo baina. Ia aspertzeraino jarduten du eman eta eman sare, makila edo pardatan gora eginez. Esan liteke gurean gehientxo jaten den barazkia …

Ikusi guztia  
Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekinAmuarrain frijituak urdaiazpikoarekinAmuarrain frijituak urdaiazpikoarekin

Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin

Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin Gaur egunean ez dago erraza errekako amuarrainak lortzea, baldin eta inguruan ez baduzu lizentziadun arrantzaleren bat. Beraz, hazitegikoekin konformatu behar. Hori bai, saia zaitez beti ahalik eta freskoenak lortzen, erraz ikusiko duzu …

Ikusi guztia  
BERAKATZABERAKATZABERAKATZA

Berakatza ahora etor ez dakigun

Berakatza edo baratxuria ahora etor ez dakigun, hoberena da zuritu, zatitu eta haren barruan dagoen ernamuina kentzea, oso pisua baita janez gero. Ernamuin hori berdekara kolorekoa izaten da. gainera, lizun kontutan ibiltzeko asmoz bazaude, gainera, …

Ikusi guztia  
AlmibarraAlmibarraAlmibarra

Almibarra

Almibarra saltsa gozo oinarrizko oso erabilia da gozogintzan eta geuk nahi bezalako lodiera emanen diogu, ia-ia ur izatetik, lika edo pegamendu moduko bat izateraino. Honen bitartez busti ahal izango ditugu, adibidez, bizkotxo-xafla batzuk, haietaz egingo …

Ikusi guztia  
Arrautza poxatuak Jonathan-LinArrautza poxatuak Jonathan-LinArrautza poxatuak Jonathan-Lin

Arrautza poxatuak

Arrautza poxatuak egiteko era tradizionala sinplea da oso: xorrotada bat ozpin (edo limoi zuku) duen ur irakinetara apurtu arrautza eta goilara batekin forma borobilari eusten saiatu, alferrik izango den arren: arrautza ez zaizu guztiz borobila …

Ikusi guztia  
Arrautza frijituakArrautza frijituakArrautza frijituak

Arrautza frijituak

Arrautza frijituak Baten batek “besterik ez bada, arrautza frijituk egongo dira” mezprezuz bezala esaten duen bakoitzean, zeru eta infernuetako arima noble guztiak jartzen dira dantzan. Zer dela eta gutxiespen hori? Txanpon txiki bat eskatutakoan, “ez …

Ikusi guztia  
Dilista egosiakDilista egosiakDilista egosiak

Dilista egosiak

Dilista egosiak Dilista edo lenteja/lentillea dugu lekale erabilienetakoa gurean. Merkea da, osasunarentzat bikaina eta jateko erraza. Prestaerak ere ez du zailtasunik baina, kasu, urik gabe geratu, erre eta eltzearen hondoan itsasten badira dilistak, alferrik ibilko …

Ikusi guztia  
Masusta salteatuak izozkiarekinMasusta salteatuak izozkiarekinMasusta salteatuak izozkiarekin

Masusta salteatuak izozkiarekin

Masusta salteatuak izozkiarekin –  Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Koilarakada bat gurin Tanta batzuk limoi zuku eta Modenako ozpin Jogurt izozkia, bola batzuk   Errezeta Padera batean azukrea jarri eta …

Ikusi guztia  
Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekinTomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekinTomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 …

Ikusi guztia  
Piper berdeak arkume hankaz beteakPiper berdeak arkume hankaz beteakPiper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …

Ikusi guztia  
Haragi xerra eta piper ogitartekoaHaragi xerra eta piper ogitartekoaHaragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …

Ikusi guztia  
endibia entsaladaendibia entsaladaendibia entsalada

Endibia entsalada

Endibia entsalada Osagaiak 12 endibia erdi neurriko 4 koilarakada ozpin-olio Gatza eta piperra Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak eta trinko beteak ageri ez direnak. Zuztarra moztu …

Ikusi guztia  
Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekinKukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekinKukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin –  Osagaiak 4 “tuterako” kukulu 250-300 g oilasko bularki 8 antxoa xerra 10 g mostaza 100 g jogurt natural krematsu Oliba olioa Tipulina ale 1 Baratxuri laurdena … Errezeta: Kukuluak …

Ikusi guztia  
Marrubi clafoutis pastelaMarrubi clafoutis pastelaMarrubi clafoutis pastela

Marrubi clafoutis pastela

Marrubi clafoutis pastela –  Osagaiak 250 g marrubi, lautan eginak handiak badira 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo antzeko edari biziren bat … Errezeta …

Ikusi guztia  
Marrubiak bainila izozkiarekin salteatutaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatutaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Marrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Marrubiak bainila izozkiarekin –  Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia   Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko …

Ikusi guztia  
Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekinTomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekinTomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada …

Ikusi guztia  
Pikuak chantilly kremarekinPikuak chantilly kremarekinPikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin –  Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia chantilly krema Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu …

Ikusi guztia  
Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetanBaratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetanBaratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan –  Beharrezkoak Plater bat Teknika/Errezeta Batzuetan ez da modurik izaten baratxuri ale bat edo hornigai gisako tipula txiki bat behar den bezala zuritzeko. Ongi zuritzeko modu bat hauxe dugu: …

Ikusi guztia  
Arkumea saltsan patatekinArkumea saltsan patatekinArkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …

Ikusi guztia  
Berdel frijituaBerdel frijituaBerdel frijitua

Berdel frijitua

Berdel frijitua –  Osagaiak 8 berdel txiki edo ertain Irina Gatza Frijitzeko oliba olioa 2 baratxuri ale … Errezeta Arrandegian ongi garbia eman diezagutela berdela, barrenak, burua, alde banatako hexurrak eta buztana kenduta. Berdelak txikiak …

Ikusi guztia  
Piper berde beteak entsaladanPiper berde beteak entsaladanPiper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan –  Osagaiak 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 2 piper berde, luzetara moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako …

Ikusi guztia  
Meloia izozkiarekinMeloia izozkiarekinMeloia izozkiarekin

Meloia izozkiarekin

Meloia izozkiarekin – Osagaiak Meloi erdi gozo bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina *Lau pertsonentzat Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu meloia. Gopor handi batean edo txiki batzuetan …

Ikusi guztia  
Udare edo madariak belle-helene eranUdare edo madariak belle-helene eranUdare edo madariak belle-helene eran

Udare edo madariak belle-helene eran

Udare edo madariak belle-helene eran – Osagaiak Udareak almibarrean Bainila izozkia Txokolate saltsa Almendrak … Errezeta Bitan egin eta txortena eta zuztarra kenduko dizkiogu ondoren almibarrean daukagun udareari. Kopa baten hondoan ipiniko dugu erdi bat. …

Ikusi guztia  
Oilasko gibelen pateaOilasko gibelen pateaOilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea –  Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …

Ikusi guztia  
Oilasko errea aranekinOilasko errea aranekinOilasko errea aranekin

Oilasko errea aranekin

Oilasko errea aranekin –  Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 20 aran pasa, ederrak eta mamitsuak, hezurra kenduta Limoi azal bat Tipula Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi …

Ikusi guztia  
FoieFoieFoie

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …

Ikusi guztia  
oilagorraoilagorraoilagorra

Oilagor errea gorringoekin

Oilagor errea gorringoekin – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Gorringo salteatuen errezeta bat Gatza … …

Ikusi guztia  
belar usaitsuakbelar usaitsuakbelar usaitsuak

Belar usaitsuak nola ihartzen utzi

Belar usaitsuak nola ihartzen utzi –  Osagaiak Izozkailuko poltsak Errezeta / Teknika Mendian barrena ibili eta gero, itxura bitxiko makilaz eta harriz gainera, edo lore-ontzia apainduko digun liliren batez gainera, noiz ez gara belar usaintsuren …

Ikusi guztia  
Basurde zibetaBasurde zibetaBasurde zibeta

Basurde zibeta

Basurde zibeta –  Osagaiak Kg bat basurde haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Calvados edo antzeko edari bizi bat, baso …

Ikusi guztia  
Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetanArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetanArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan

Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan

Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan –  Osagaiak 2 arrautza Gatza eta piperbeltza Xorta bat esnegain urtu edo esne kontzentratu lurrundu Xorta bat oliba olio Xorta bat gurin urtu Errezeta Plater batean nahasiko ditugu osagai guztiak. Ongi …

Ikusi guztia  
onddo tortillaonddo tortillaonddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

Ikusi guztia  
Tutuak Doneztebeko Joxeparen eranTutuak Doneztebeko Joxeparen eranTutuak Doneztebeko Joxeparen eran

Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran

Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran –  Osagaiak Orea egiteko: 450 g irin 20 g azukre 200 g oliba olio 200 g esne 2 limoi azal Gazta-krema maneatzeko: 2,5 kg gazta-krema Litro bat esnegain 400 g azukre …

Ikusi guztia  
Krema arina kafearen kutsuanKrema arina kafearen kutsuanKrema arina kafearen kutsuan

Krema arina kafearen kutsuan

Krema arina kafearen kutsuan –  Osagaiak 750 g krema hotza 250 g esnegain, harrotua, azukre pixar batekin Kafe-likore xorta bat Koilarakada bat kafe disolbagarri, Nescafe modukoa Errezeta Azukre pixar bat emango diogu esnegain harrotuari, sendo-sendo …

Ikusi guztia  
ganbak tenpuranganbak tenpuranganbak tenpuran

Ganbak tenpuran

Ganbak tenpuran – Osagaiak 40 ganba, freskoak eta erdi neurrikoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta …

Ikusi guztia  
Ezti madalenakEzti madalenakEzti madalenak

Ezti madalenak

Ezti madalenak –  Osagaiak 300 g gurin 300 g azukre-hauts 120 g irin 120 g arbendol-hauts 425 g arrautza zuringo 4 koilarakada ezti Errezeta Gurina erantsi eta su eztian jarriko dugu eltze giderdun bat, gurina …

Ikusi guztia  
BERBERETXOAK TOMATEAREKINBERBERETXOAK TOMATEAREKINBERBERETXOAK TOMATEAREKIN

Berberetxoak tomatearekin

Berberetxoak tomatearekin –  Osagaiak 2 Kg berberetxo Litro laurdena ardo zuri Oliba olio Kaienako pipermina, mutur bat 6 baratxuri ale, pikatuak 4 tipulin, pikatuak Litro bat tomate saltsa Perrexil xehatua   Errezeta Ur zurrusta hotzaren …

Ikusi guztia  
Eskarola entsalada baratxuriarekinEskarola entsalada baratxuriarekinEskarola entsalada baratxuriarekin

Eskarola entsalada baratxuriarekin

Eskarola entsalada baratxuriarekin –  Osagaiak 2 eskarola garbi, xukatu eta hostoak libratuta 3 baratxuri ale Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi zukua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gopor batean jarri eskarola. Katilu batean nahasi limoi zukua, …

Ikusi guztia  
Untxi frijituaUntxi frijituaUntxi frijitua

Untxi frijitua

Untxi frijitua Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Xorta bat soja saltsa Irina eta gatza 4 baratxuri ale, zuritu gabe Oliba olioa, frijitzeko Errezeta …

Ikusi guztia  
Bieira salteatuakBieira salteatuakBieira salteatuak

Bieira salteatuak

Bieira salteatuak –  Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati txiki bat Tanta batzuk limoi zuku Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Bi aldeetatik emango diegu gatza bieirei. Olioa isuri eta su …

Ikusi guztia  
Amuarrainak eskabetxeanAmuarrainak eskabetxeanAmuarrainak eskabetxean

Amuarrainak eskabetxean

Amuarrainak eskabetxean –  Osagaiak 1,5 kg amuarrain, garbi eta zabaleran bitan zatituak Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Urdaiazpiko serranoa, gizenez ongi hornitutako xerra bat Erramua, hosto fresko …

Ikusi guztia  
Txahal bihotza ardo beltzaren saltsanTxahal bihotza ardo beltzaren saltsanTxahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …

Ikusi guztia  
Piku salteatuak esnegain izozkiarekinPiku salteatuak esnegain izozkiarekinPiku salteatuak esnegain izozkiarekin

Piku salteatuak esnegain izozkiarekin

Piku salteatuak esnegain izozkiarekin –  Osagaiak 20 piku txiki eta heldu, zurtoin gogorra kendua 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Tanta batzuk limoi zuku Esnegain izozkia Errezeta Padera zabal batean jarriko dugu azukrea, su …

Ikusi guztia  
Krema tarta marrubiekinKrema tarta marrubiekinKrema tarta marrubiekin

Krema tarta marrubiekin

Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Marrubi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …

Ikusi guztia  
ganbakganbakganbak

Ganba irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 40 ganba fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza emango diegu ganbei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale …

Ikusi guztia  
Giltzurrunak xerez ardoaren kutsuanGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuanGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuan

Giltzurrunak xerez ardoaren kutsuan

Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 5 koilarakada gurin Baso erdia esnegain urtu Baso erdia Xerezko ardo Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Eltze zabal …

Ikusi guztia  
Azalore egosiaAzalore egosiaAzalore egosia

Azalore egosia

Azalore egosia –  Osagaiak Azalore eder bat Oliba olio birjina edo gurina Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Azalorea garbituko dugu ondoren, hosto berdeak kendurik. Zuztarra moztu eta mulkoak …

Ikusi guztia  
ganba tartareaganba tartareaganba tartarea

Ganba tartarea

Ganba tartarea –  Osagaiak kg ganba gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …

Ikusi guztia  
ketchupketchupketchup

Ketchup etxean egina

Ketchup etxean egina –  Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale Oliba olioa 3 koilarakada azukre Sagardo-ozpina, 5 koilarakada Koilarakada handi bat ezti 2 kumino pikor 2 piperbeltz pikor …

Ikusi guztia  
Odolkia erretaOdolkia erretaOdolkia erreta

Odolkia erreta

Odolkia erreta –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …

Ikusi guztia  
Bruselatxoak kremanBruselatxoak kremanBruselatxoak kreman

Bruselatxoak kreman

Bruselatxoak kreman –  Osagaiak 400 g bruselatxo Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Gurina, pittin bat Baso bete esne gain urtu Gatza Bruselatxoak kreman Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu …

Ikusi guztia  
xapo egosiaxapo egosiaxapo egosia

Xapo egosia

Xapo egosia Osagaiak 4 xapo tronkotx edo domina eder, azalik gabe eta garbi 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 eskukada leka, harrik gabe eta luzeran bitan moztuak …

Ikusi guztia  
Kapoi errea baratxuriarekinKapoi errea baratxuriarekinKapoi errea baratxuriarekin

Kapoi errea baratxuriarekin

Osagaiak Kapoi eder bat, garbia eta erretzeko prestatua 4 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Kapoi errea baratxuriarekin Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan …

Ikusi guztia  
kapoia saltsankapoia saltsankapoia saltsan

Kapoia saltsan

Kapoia saltsan –  Osagaiak Kapoi eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil …

Ikusi guztia  
Brokoli zopaBrokoli zopaBrokoli zopa

Brokoli zopa

Brokoli zopa –  Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Brokoli zopa Errezeta Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra …

Ikusi guztia  
Pickled-SalmonPickled-SalmonPickled-Salmon

Izokina eskabetxean

Izokina eskabetxean –  Osagaiak 800 g izokin, 3×3 cm-ko zatitan moztuta 2 koilarakada gatz lodi Koilarakada bat piper beltz 4 erramu hosto 12 adar perrexil 4 adar ezkai 2 koilarakada piperrauts gozo (Verakoa, ahal bada) …

Ikusi guztia  
XV__Gipuzkoako_Odolki_LehiXV__Gipuzkoako_Odolki_LehiXV__Gipuzkoako_Odolki_Lehi

Odolkia egosita

Odolkia egosita –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …

Ikusi guztia  
VICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …

Ikusi guztia  
Ahate magret errea sagarrekinAhate magret errea sagarrekinAhate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

Ikusi guztia  
Patatak labean gurin eta baratxuriarekinPatatak labean gurin eta baratxuriarekinPatatak labean gurin eta baratxuriarekin

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Osagaiak 10 patata handi Oliba olio pittin bat 2 baratxuri-buru, azal eta guzti ezkai adaxka 1 150 g gurin Gatza Errezeta Patatak zuritu eta zati loditan moztu, luzetara. Patata bakoitza gutxi gorabehera, lodieraren arabera, 8 …

Ikusi guztia  
izokina parrilan 2izokina parrilan 2izokina parrilan 2

Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan

Osagaiak 8 patata ertain Baratxuri-buru bat Porru puska bat Piperbeltza, 3 ale Izokin ketua, 8 xerra eder 5 koilarakada ur 150 g gurin Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltza …

Ikusi guztia  
Poteko atunaPoteko atunaPoteko atuna

Poteko hegaluzea egonezinentzat

Osagaiak 2 kg hegaluze, xerra oso loditan “arra erdikoak“ moztua Ura Gatz larria … Errezeta Kazola oso zabal batean jarriko dugu ura irakiten. Gatz larria erantsiko dugu, ugari erantsi ere, ura gazi dadin. Sua eztituko …

Ikusi guztia  
limoi sorbetealimoi sorbetealimoi sorbetea

Limoi sorbetea cavaren kutsuan

Limoi sorbetea cavaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …

Ikusi guztia  
Txitxarro marmitakoaTxitxarro marmitakoaTxitxarro marmitakoa

Txitxarro marmitakoa

Txitxarro marmitakoa –  Osagaiak Saldarako: Txitxarro azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 2 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua Baratxuri ale bat, zuritua Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Marmitakorako: …

Ikusi guztia  
Txitxarroa-labeanTxitxarroa-labeanTxitxarroa-labean

Txitxarroa labean

Txitxarroa labean –  Osagaiak Txitxarro eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …

Ikusi guztia  
Txirlak plantxanTxirlak plantxanTxirlak plantxan

Txirlak plantxan

Txirlak plantxan –  Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …

Ikusi guztia  
izokina eskabetxeanizokina eskabetxeanizokina eskabetxean

Izokin marmitakoa

Izokin marmitakoa –  Osagaiak Izokinaren azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 8 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua 2 baratxuri ale Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Pipermorro gorri bat …

Ikusi guztia  
banana-splitbanana-splitbanana-split

Banana split

Banana split Osagaiak Banana heldu bat Bainila, txokolate eta marrubi izozkia Txokolate saltsa Esnegaina, harrotua Errezeta Bitan zatituko eta erretilu txiki batean ipiniko dugu banana heldua. Hiru izozki-bolak jarriko ditugu haren gainetik, zeinak bere zapore …

Ikusi guztia  
Tipula non gordeTipula non gordeTipula non gorde

Tipula non gorde

Tipula non gorde Beharrezkoak Leku lehor eta iluna Lurrezko ontzi bat … Leku lehor ilunean gorde behar ditugu beti tipulak, patatetatik urrun, erraz asko hondatzen baitira haien ondoan. Gainera, hobe dugu lurrezko ontzietan, eta ez …

Ikusi guztia  
OLAGARROAJavierLastrasOLAGARROAJavierLastrasOLAGARROAJavierLastras

Olagarroa a marola eran

Olagarroa a marola eran Osagaiak 1,5 kg-ko olagarro bat, egosia 2 koilarakada piperrauts gozo Koilaratxokada bat piperrauts min Gatz larria Oliba olio birjina estra Kg erdia patata ertain, zuritu gabe Ura Errezeta Olagarroa egoste-saldatik atera …

Ikusi guztia  
Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrakPintxo-bar-ormazabal-txahal muturrakPintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

Ikusi guztia  
patxaranapatxaranapatxarana

Patxarana

Patxarana –  Osagaiak Basaran freskoak, onduak, kilo bat Patxarana egiteko anis berezia, 3 litro Kafe ale batzuk … Errezeta Ongi garbitu basaranak, uretan, gero lehortu eta hurrena bidoi edo bonbila handi batean sartu. Ondoren anisa …

Ikusi guztia  
Argazkia: naizArgazkia: naizArgazkia: naiz

Txahal zankarra kazolan egina

Txahal zankarra kazolan egina –  Osagaiak Txahal zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa …

Ikusi guztia  
txerri txuleta sagarrarekintxerri txuleta sagarrarekintxerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

Ikusi guztia  
Txahal txuletaTxahal txuletaTxahal txuleta

Haragi zati handi bat nola erre

Haragi zati handi bat nola erre –  Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …

Ikusi guztia  
Sardinak gatzetanSardinak gatzetanSardinak gatzetan

Sardinak gatzetan

Sardinak gatzetan –  Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …

Ikusi guztia  
masusta edariamasusta edariamasusta edaria

Masusta edari gasduna

Masusta edari gasduna –  Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …

Ikusi guztia  
LaranjadaLaranjadaLaranjada

Laranjada

Laranjada –  Osagaiak 6 laranjaren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu laranja zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …

Ikusi guztia  
izokina parrilanizokina parrilanizokina parrilan

Izokina plantxan baratxuri-olioarekin

Osagaiak 4 izokin solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Limoia Gatza Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu …

Ikusi guztia  
Galeperrak eskabetxeanGaleperrak eskabetxeanGaleperrak eskabetxean

Galeperrak eskabetxean

Galeperrak eskabetxean –  Osagaiak 8 galeper garbi Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Apioa, adaxka bat 8 baratxuri ale, osorik 3 koilaraka handi oliba olio 20 koilarakada ardo zuri 20 koilarakada …

Ikusi guztia  
Otarrainxka salteatuakOtarrainxka salteatuakOtarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …

Ikusi guztia  
Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuakLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuakLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …

Ikusi guztia  
Marrubiak chantilly kremarekinMarrubiak chantilly kremarekinMarrubiak chantilly kremarekin

Marrubiak chantilly kremarekin

Marrubiak chantilly kremarekin –  Osagaiak 750 g marrubi, ongi onduak, laurdenetan zatituak Azukre pixar bat Chantilly krema, litro erdia Marrubiak chantilly kremarekin Errezeta Ziur egon behar dugu marrubiek xomorrorik eta txortenik ez dutela. Uretan pasa …

Ikusi guztia  
bieirak pastarekinbieirak pastarekinbieirak pastarekin

Bieirak pastarekin

Bieirak pastarekin Osagaiak 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak 2 baratxuri ale, pikatuak 6 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo …

Ikusi guztia  
kapoiakapoiakapoia

Kapoia garbitzeko era

Osagaiak Gatza Piperbeltza Errezeta Guztiz lumatu ondoren, luma-hondarrak eta orratzak kenduko dizkiogu hegaztiari. Garretan erreko dugu, lumaren edo iluparen arrastorik gera ez dadin. Hankak eta burua bereiziko ditugu ondoren, lepoa eta ipurdia ukitu gabe utzirik. …

Ikusi guztia  
sagar konpotasagar konpotasagar konpota

Sagar konpota

Sagar konpota Osagaiak 9 sagar golden, edo hobe, errege-sagar (Errezilgoak) Dezilitro bat ur Bainila leka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua Sagar konpota Errezeta Sagarrak zuritu eta puska ezberdinetan zatitu, baina bihotza baztertu. Fruta …

Ikusi guztia  
Sagar tartaSagar tartaSagar tarta

Sagar tarta kremarik gabe

Sagar tarta kremarik gabe –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …

Ikusi guztia  
sagar erreaksagar erreaksagar erreak

Sagar erreak

Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …

Ikusi guztia  
atunaatunaatuna

Poteko atun tradizional egosia

Osagaiak Lehen mailakoa izango da atuna, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …

Ikusi guztia  
Muskuiluak garbitzeko eraMuskuiluak garbitzeko eraMuskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era –  Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …

Ikusi guztia  
tapenade saltsatapenade saltsatapenade saltsa

Tapenade saltsa

Tapenade saltsa –  Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …

Ikusi guztia  
Sagar, udare eta bainila konpotaSagar, udare eta bainila konpotaSagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota –  Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …

Ikusi guztia  
Gazta krema fruitu gorriekinGazta krema fruitu gorriekinGazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Ikusi guztia  
Potxak txirlekinPotxak txirlekinPotxak txirlekin

Potxak txirlekin

Potxak txirlekin –  Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …

Ikusi guztia  
Ahate gibelaAhate gibelaAhate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ikusi guztia  
PERRETXIKO RISSOTOA Joselu BlancoPERRETXIKO RISSOTOA Joselu BlancoPERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

Ikusi guztia  
Xuxu chantilly kremaz beteakXuxu chantilly kremaz beteakXuxu chantilly kremaz beteak

Xuxu chantilly kremaz beteak

Xuxu chantilly kremaz beteak –  Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Chantilly krema Azukre hautsa Xuxu chantilly kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo …

Ikusi guztia  
Krema kruxpetakKrema kruxpetakKrema kruxpetak

Krema kruxpetak

Krema kruxpetak –  Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Krema epela, egin berria Azukre-hautsa Krema kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …

Ikusi guztia  
Txokolate krema mamituaTxokolate krema mamituaTxokolate krema mamitua
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Txokolate terrina errazaTxokolate terrina errazaTxokolate terrina erraza
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
San Markos opila 2San Markos opila 2San Markos opila 2
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Haize kruxpetakHaize kruxpetakHaize kruxpetak
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Sardinak arranparrillanSardinak arranparrillanSardinak arranparrillan
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Otarrainxka irin-arrautzeztatuakOtarrainxka irin-arrautzeztatuakOtarrainxka irin-arrautzeztatuak
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
SALTSA INGELESA. Khaled MahmoudSALTSA INGELESA. Khaled MahmoudSALTSA INGELESA. Khaled Mahmoud
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Txokolate beroaTxokolate beroaTxokolate beroa
Sagar eta erromero konpotaSagar eta erromero konpotaSagar eta erromero konpota
San Blas opilaSan Blas opilaSan Blas opila
AngurriaAngurriaAngurria
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Allioli saltsa expressAllioli saltsa expressAllioli saltsa express
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
pomeladapomeladapomelada
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Txokolate tarta mamituaTxokolate tarta mamituaTxokolate tarta mamitua
Allioli irabiagailuan eginaAllioli irabiagailuan eginaAllioli irabiagailuan egina
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
gelatinagelatinagelatina
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0