Menua

Orburuak beren horretan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 32 orburu
  • Xorta bat oliba olio
  • Gatza
  • Ura

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Kanpoko hostoak kendu eta bi hatzeko tartea kenduko diegu ia-ia orburuen muturrei. Kontuz zurituko dugu oinaldea, ahalik eta mami gehienari eutsirik. Beste hainbeste egingo dugu zurtoinarekin, zurtoin ederra utzirik. Beraz, ahalik eta mamitsuen utzi behar dugu zurituriko orburua. Garbitu ahala, bitan egin eta kazolan sartuko ditugu orburuak, olio xorta ipinia digun kazolan hain zuzen ere. Azkeneko orburua kazolaratu eta gero, gatz ximiko bat erantsi eta su eztian edukiko dugu guztia, minutu batez. Ura erantsiko dugu ondoren, ugari erantsi ere, eta 20 minutuan edukiko orburuak egosten. Eginak diren frogatzeko, labanaren muturra sartuko diegu, xamur sartzen ote den ikusteko. Egosi diren saldan utziko ditugu orburuak hozten.

Ongi xukatu eta hotz, epel nahiz bero jan ahal izango ditugu orburuak, oliba olio birjina pittin batekin edo maionesa saltsarekin maneatuak. Orburuak egosteko modua azaldu dugu. Horretatik aurrera, saltsan zerbitzatuko ditugu, edo txirlekin, eta abar.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin –  Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …

sukaldean-fondo0

Kardua orburuekin

Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …

sukaldean-fondo0

Orburu egosiak gatzozpinetan

Osagaiak 24 orburu egosi 2 tomate heldu Uraza garbi bat Ahuntz-gazta txiki bat 10 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada baltsamo, sagardo edo xerez ozpin Gatza eta piperbeltz eho berria Oliba olio birjina estra …

sukaldean-fondo0

Orburuak ozpin-oliotan

Osagaiak 24 orburu egosi 10 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo edo xerez ozpin Limoi zukua, tanta batzuk Baratxuri ale mutur bat, xehatua Perrexila, xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan edo lautan moztuko …

Orburu salteatuak

Orburu salteatuak

Orburu salteatuak –  Osagaiak 24 orburu gordin 4 koilarakada oliba olio Gatza Baratxuri xehatua, pixka bat Perrexil xehatua Orburu salteatuak Errezeta Garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu orburuak. Gaiak itsasten ez diren padera batean, berotzen …