Menua

Barazki gainerreak proventzako eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 tipulin, zerrendatan moztuak
  • Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat
  • 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra
  • 5 tomate ertain
  • 3 alberjinia
  • 3 kuiatxo
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Eltze giderdun batean koilarakada bat olio isuri eta hartan gorrituko ditugu axaletik tipulinak, zerrendatan moztuak, gatz pikor batzuekin. 15 bat minutu guztira. Gainerako barazkiak garbituko ditugu ondoren, azala kendu gabe, eta xerratan moztu. Gaiak gainerretzeko erabiltzen dugun erretilu baten hondoan paratuko dugu tipulin gorritu berria eta haren gainean txandakatuko ditugu alberjinia, tomatea eta kuiatxoa, arrainen ezkaten antzera antolatuak, ondokoa aurrekoaren ertzaren gainean jarriak. Ezkaia gainetik hautseztatu, gatz pixka bat eman eta gainerako oliba olioaz garaztatuko dugu guztia. Erretilua labean sartu eta 130º-ko tenperaturan edukiko dugu berotzen, barazkiak ongi egin arte. Labea goriago eta erre egingo lirateke barazkiak. Akabo.

Beste barazki batzuekin ere manea dezakegu jaki hau, gogokoen dauzkagunak bideratuta. Era berean, oinarriko tipulinaren ordez, tomate saltsa on bat jarri genezake, barazkiak haren gainean antolatuz. Emaitza ona da, benetan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada 16 koilarakada romesco saltsa Gatza …

Pasta tomate eta txorizoarekin

Pasta tomate eta txorizoarekin

Pasta tomate eta txorizoarekin –  Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 …

Bakailaoa bizkaiko eran

Bakailaoa bizkaiko eran

Bakailaoa bizkaiko eran –  Osagaiak Kg bat bakailao, beratua eta 250 g-ko puskatan moztua, lehor eta ezkatarik gabe Kg erdia tipula gorri, zerrendetan moztua 10 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren Porru bat, pikatua 2 …

Dilista, azenario eta kuia entsalada

Dilista, azenario eta kuia entsalada

Dilista, azenario eta kuia entsalada –  Osagaiak Egositako dilista edo lenteja pote bat 8 azenario berri/txiki/finak 200 g kuia “roble” letxuga ale bat Eskarola buru bat Sesamoa Oliba olioa Ozpina Kurkuma … Errezeta Lehenik eta behin, dilistak iragazi …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …