Menua

Patata arranditsuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak
  • 2 tipulin txiki
  • 2 baratxuri ale
  • Azafrai naturala, 4 izpi
  • Perrexil hostoak, eskutada bat
  • Baso bete ur
  • Ardo zuria, baxoerdi bat
  • Arrautza irabiatua eta irina, arrautza-irinetan pasatzeko
  • Oliba olioa, frijitzeko

Errezeta

Patatei gatza eman eta arrautza-irinetan pasatu ondoren oliotan frijitu (ez ibili mixerian olioarekin), su ez oso bizian. Ez dute oso txigorturik gelditu behar. Xukatu eta xuka-paper gainean jarri erretilu batean, sobran duten koipea kentzeko.

Kazola handi batean, patatak gero elkarren gainka ez egoteko moduko batean, ertz ez oso altu batekoan ahal dela, jarri patatak arrautza-irinetan erabilitako olio pixka bat, eta tipulinak su ez oso bizian frijitu. Bitartean, baratxuri-perrexilak zanpatu ahi bihurtu arte edo bestela txiki-txiki egin, eta tipulak eginda daudenean haiei erantsi. Eragin pixka bat eta ura gehitu. Irakiten utzi eta une horretan sartu uretan gordeta geneuzkan patatak, azafraia, gatza eta ardoa. Su eztian egosten utzi, harik eta patatak oso xamur gelditu arte. Behar izanez gero, egosterakoan beste ur pixka bat gehitu, patatak beren saltsan egos daitezen. Ez dute ur-putzu batean egon behar, azkenean saltsa ez oso ugari batean blai diren patata gisa gelditu behar baitute, eta patataren fekulak eta arrautza-irinetan pasatzeak lodiarazitako saltsan alegia.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin –  Osagaiak Lupi eder bat edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan 3 koilarakada …

Patatak Errioxako eran

Patatak errioxako eran

Patatak errioxako eran –  Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …

Patata tortilla

Patata tortilla

Patata tortilla –  Osagaiak 2 dl oliba olio 200 g tipulin, pikatua 100 g piper berde, pikatua baratxuri ale bat, pikatua 800 g patata, zurituak eta dadotan moztuak 8/9 arrautza fresko Gatza Errezeta Padera zabal …

sukaldean-fondo0

Patatak mateoren eran mamituak

Osagaiak 4 patata eder Urdaiazpiko serranoa, xerra bat Arrautza bat Litro erdia esne Errezeta Zuritu eta txanpon baten neurrian, ez oso lodi, zatituko ditugu patatak. Padera batean, buelta eta buelta pasatuko dugu oliotan urdaiazpiko xerra. …

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …