Menua

Arkume lepoa saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 kg arkume lepo, puska handitan moztua
  • 30 baratxuri, zuritu gabe
  • Porru bat, pikatua
  • Tipulin bat, pikatua
  • Oliba olioa
  • Ura
  • Gatza

Errezeta

Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat isuri ondoan, alde guztietatik gorrituko dugu hartan lepoa. Erne olio-zipriztinekin! Ongi txigortuta utziko dugu.

Koipe soberakina erretiratu eta baratxuriak, porrua eta tipulina jarriko ditugu kazolan. Barazkiak ongi potxatu eta berriro sartuko ditugu lepo puskak. Irauli batzuk eman eta ur beroaz estaliko dugu guztia, 3 hatz gainetik. Gatz pixka bat eman eta kazola estalia utziko dugu guztia egosten hiru orduz, erdi irakinean. Kazola ez da ur eskas geldituko gaiak estaliko ditu beti eta lurrindu ahala berritu beharko da.

Xamur daudelarik, kazolatik aterako ditugu lepo puskak. Egosi diren salda iragaziko dugu ondoren, eta kazola garbi batean jarriko dugu ezti-ezti irakiten, lodituz joan dadin. Beren zukuan sartuko dugu ondoren lepo gisatua, gelatina aska dezan eta saltsa lodituz joan dadin. Gatz-puntua neurtu eta zuzenduko dugu gero.

Patata purearekin zerbitzatuko dugu edo saltsa barruan patata-dado frijitu eta xukatu batzuk dituela aurkeztuko dugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

arkumea eztiz gozatua

Arkumea eztiz gozatua

Arkumea eztiz gozatua Osagaiak 1,5 kg arkume (umeri edo bildots), puska ederretan zatitua Litro eta erdi ardo zuri 2 tipulin, pikatuak 2 piper txorizero, irekiak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …

sukaldean-fondo0

Arkume saiheskiak xirmendutan erreak

Osagaiak 2 edo 3 kg arkume (umerri edo bildots) saiheski Gatza Xirmenduak edo aihenak Errezeta Errezeta hau ezinbestez egin behar da mendian edo lorategian, sekulakoa eragin baikenezake etxean honelako sua egiten hasiko bagina. Beharrezkoak dira …

sukaldean-fondo0

Arkume aztala saltsan

Osagaiak 8 arkume aztal, garbiak eta hezurrarekin 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …