Menua

Arrautza frijituak

  • Arrautza frijituak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrautza frijituak

Baten batek “besterik ez bada, arrautza frijituk egongo dira” mezprezuz bezala esaten duen bakoitzean, zeru eta infernuetako arima noble guztiak jartzen dira dantzan. Zer dela eta gutxiespen hori? Txanpon txiki bat eskatutakoan, “ez daukat txanponik, baina urre pipita pare bat emango dizut ordainetan, besterik ez bada” esatearen antzekoa da. Zein jaki ezagutzen duzu arrautza frijitu parea baino gustagarriagorik?

Osagaiak:

  • Arrautzak
  • Oliba olioa
  • Gatza

Errezeta:

Denok dakigu arrautzak frijitzen: olioa ongi berotu, arrautzak bertan jarri, gatz zimiku bat gehitu eta norberaren gustura egin, batzuek ertz erreak nahi dituzte, beste batzuek erdi-eginak edo ia gordinak… Denetarik.

Baina mokofina bazara, hara hemen zuretzako moduko era loriatsu bat.

  1. Garrantzitsua da, lehenik, ontzi estu eta altu batean frijitzea. Padera batean baino hobekiago. Oliba olio ugari isuri eta su bizi-bizian jarriko dugu padera: ez diogu olioari erretzeko astirik emango, bai ordea kea dariola hasteko.
  2. Arrautzak banan-banan hautsiko ditugu katilu batean eta altuera egoki batetik lerratuko ditugu olio berotan, zipriztinik gabe ospitalerako aitzakiarik eduki ez dezagun.
  3.  Irauli edo bitsaderaz ukitu baino lehen, oliotan murgilduko dugu arrautza, ongi bero dadin eta arrautza frijitu zoragarria bitsaderari itsats ez dakion (erremediorik ez dago, bestela: ezin bereiziko ditugu bata eta bestea, eta lehertu egingo zaigu, seguruenik, gorringoa.
  4. Ertzak parpailatsu atera bazaizkio, hainbat hobe, bikaina arrautza! Sutatik atera eta oparo emango diogu gatza arrautzari.

Kasu!

Arrautza ukitu aurretik, olio beroan bustiko dugu bitsadera, arrautza frijitua ganoraz atera ahal izateko. Lagungarri gisa, nahi bezalako gaiak bidera ditzakegu: piperrak, patatak, hirugihar frijitua, txorizoa, txistorra.

Arrautza frijituak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Mascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …

sukaldean-fondo0

Tipula eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 3 tipula eder Koilarakada bat urdai-hirugiharra, dado txikitan moztua 5 koilarakada oliba olio Eskukada oparo bat perrexil, xehatu berria 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Padera edo kazola zabal batean, tipulak, 4 koilarakada olio …

Arrautzak nola frijitu

Arrautzak nola frijitu

Arrautzak nola frijitu Beharrezkoak Arrautzak Oliba olioa Arrautzak nola frijitu Errezeta Erraza dirudi eta hala da, diziplinan ohituz gero. Ongi frijitzea magikoa da, tatxarik gabeko arrautza frijitu bat jateko sentsazioak ez du berdinik. Gutxik dakite …

sukaldean-fondo0

Gorringo nahaskia

Osagaiak Gorringo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Gorringoak berotzen jarriko ditugu kazola zabal batean edo zartaginean, olio pixka batekin, baina kontuz, ez daitezela itsatsi hondoan. …

sukaldean-fondo0

Trufa beltzen nahaskia

Osagaiak 2 arrautza, joak + gorringo bat Gurina, mutur bat Neguko boilur edo trufa beltz bat, garbi eta zerrenda mehetan moztua Gatza Gurin freskoa, mutur bat Errezeta Eltze giderdun bat su eztian jarri eta gurina …