- Bistaratze aukerak
HARAGIAK
Arkume egosi-frijitua
Arkume egosi-frijitua Osagaiak 1,5 kg esneko arkume (umerri edo bildots), puska txiki xamarretan zatitua 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Koilarakada bat perrexil, pikatua Ximiko bat piperrauts min Ale batzuk piperbeltz, xehatuak Xorta …
Ikusi guztiaArkume arandoiak salteatuta
Arkume arandoiak salteatuta Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa Gurina, mutur bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor …
Ikusi guztiaHaragi salda
Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …
Ikusi guztiaAlmandrongilak tipula saltsan
Almandrongilak tipula saltsan Osagaiak 750 g behi haragi, xehatua (txahalkia edo txerrikia, edo nahasia ere izan daiteke) Baratxuri pixka bat eta perrexil xehatua 2 koilarakada ogi birrindua Berehalako tipula zopa, zorro bat Ura, bizpahiru edontzi …
Ikusi guztiaAlmandrongilak tomate saltsan
Almandrongilak tomate saltsan Osagaiak Behi-haragi xehatua, 750 g (txahala edo txerria ere izan liteke, edo biak nahasian) Baratxuri eta perrexil xehatua, pixka bat Ogi arraspatua, 2 koilarakada Zorroko tipula zopa, zorro erdia 2 baso ur …
Ikusi guztiaBehi matrailak ardo beltzaren saltsan
Behi matrailak ardo beltzaren saltsan Osagaiak 6 behi matraila, hezurra kenduta edo hezurrarekin, nahi bezala. Hezurra kenduz gero errazago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, …
Ikusi guztiaBehi zankarra saltsan patatekin
Behi zankarra saltsan patatekin – Osagaiak 1,5 kg behi zankar, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 …
Ikusi guztiaBehi isatsa saltsan
Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …
Ikusi guztiaAhate magreta erreta
Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …
Ikusi guztiaOilasko kroketak
Oilasko kroketak Osagaiak Tipulin txiki bat 75 g gurin + 75 g oliba olio birjina 250 g irin 2,3 l esne Arrautza egosi bat, pikatua 400 g oilasko papar, hezurrik eta azalik gabe Errezeta Irakiten …
Ikusi guztiaIndioilar izterrak tomate saltsan
Indioilar izterrak tomate saltsan – Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 4 tipulin, pikatuak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru baten zuria, pikatua Baso bete ardo zuri Kg bat tomate saltsa mamitsu Oliba olioa eta gatza …
Ikusi guztiaTxerri txuletak tipula saltsan
Txerri txuletak tipula saltsan – Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …
Ikusi guztiaTxerrikume errea
Txerrikume errea – Osagaiak Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko) Txerri gatza Gatz fina eta gatza larria 2 baso bete ur Txerrikume errea Errezeta Txerrikume ez …
Ikusi guztiaUntxi baratxuri-oliotan salteatuta
Untxi baratxuri-oliotan salteatuta – Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Oliba olioa 6 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Errezeta Untxiak puskatan zatitzeko eskatuko diogu harakinari. Gatza eman eta padera batean ipiniko …
Ikusi guztiaArkumea labean erreta
Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …
Ikusi guztiaOilasko hegal frijituak
Oilasko hegal frijituak Osagaiak 32 oilasko hegal, bitan zatituak, giltzaduratik, harakinak egin dezala lan hori Limoi zukua Perrexil xehatua Eztia, pittin bat 4 baratxuri ale, zanpatuak Soja saltsa, pittin bat Irina eta gatza 4 baratxuri …
Ikusi guztiaOilaskoa saltsan
Oilaskoa saltsan Osagaiak Oilasko bat, ederra, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 6 koilarakada tomate saltsa Oliba olioa Litro erdia salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa kazola zabal …
Ikusi guztiaUntxia saltsan
Untxia saltsan Osagaiak Untxi eder bat, puskatua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 6 koilarakada tomate saltsa Oliba olioa Litro erdia salda edo ur Gatza Errezeta Gatza eman eta kazola zabal …
Ikusi guztiaTxerri hankak saltsan
Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …
Ikusi guztiaAhate magret errea pikuekin
Ahate magret errea pikuekin – Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 piku, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Gatza Ahate magret errea pikuekin Errezeta Koipearen …
Ikusi guztiaAhate konfitatua entsaladan illarramendi eran
Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran – Osagaiak 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte 3 baratxuri ale, pikatuak 8 koilarakada oliba olio birjina Limoi zukua Mutur bat ale-ziape Tomate …
Ikusi guztiaOilo zopa
Oilo zopa – Osagaiak Oilo erdia, zati txikitan moztua, barrukiak ere moztuak Tipulin bat Azenario bat 2 porru Xorta bat ardo zuri 4 koilarakada tomate saltsa 4 baratxuri ale Oliba olioa Eskukada bat fideo Gatza …
Ikusi guztiaErbi solomo erreak patata purearekin
Erbi solomo erreak patata purearekin – Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua Patata purea Erbi solomo erreak patata purearekin Errezeta Gutxienez bitan egin beharko dira …
Ikusi guztiaTxerri txuletak aranekin
Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …
Ikusi guztiaAhate izter labean konfitatuak mahatsarekin
Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin – Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …
Ikusi guztiaIndioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituak
Indioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituak – Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 10 baratxuri ale, pikatuak Oliba olioa Gatza Indioilar izterra puskatan baratxuri-oliotan frijituak Errezeta Su gainean daukagun padera batean, oliba olio ugari isuri eta …
Ikusi guztiaAhate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak
Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban) 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko …
Ikusi guztiaEperra saltsan
Eperra saltsan – Osagaiak 8 eper, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo zuri Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, …
Ikusi guztiaIndioilar izter erreak patatekin
Indioilar izter erreak patatekin – Osagaiak 4 indioilar-izter, 2 puskatan eginak Baso bete ardo zuri Kg bat patata, zurituak eta xerra lodituan moztuak Oliba olioa eta gatza Indioilar izter erreak patatekin Errezeta Uretan garbitu eta …
Ikusi guztiaUsoa erreta
Usoa erreta – Osagaiak 4 uso, 600 bat g edukiko ditu bakoitzak 4 baratxuri ale, zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Usoa erreta Errezeta …
Ikusi guztiaAhate papurtua parmentier eran
Ahate papurtua parmentier eran – Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …
Ikusi guztiaTxerri-solomo eta gazta ogitartekoa
Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …
Ikusi guztiaTxerri matrailak eta hankak remelluri eran
Txerri matrailak eta hankak remelluri eran – Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …
Ikusi guztiaTxahal saiheskiak saltsan
Osagaiak 2 kg txahal saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …
Ikusi guztiaTxahal mingaina ardo beltzaren saltsan
Osagaiak Txahal mingain bat 1,5 l ur Haragi salda kontzentratua, pastilla bat Tipula bat, zerrendetan zatitua 2 baratxuri ale 2 azenario, xerratuak Porru bat, xerratua Oliba olio pixar bat Baso handi bat ardo beltza Arrautza, …
Ikusi guztiaBehi mingaina ardo beltzaren saltsan
Behi mingaina ardo beltzaren saltsan – Osagaiak Behi mingain bat 1,5 l ur Haragi salda kontzentratua, pastilla bat Tipula bat, zerrendetan zatitua 2 baratxuri ale 2 azenario, xerratuak Porru bat, xerratua Oliba olio pixar bat …
Ikusi guztiaOdolki nahaskia
Odolki nahaskia – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa, xorta bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Odolkia ireki eta barruko betegarria jasoko dugu. Padera bat su bizian jarri eta xorta bat oliba olioa …
Ikusi guztiaOilo kaneloiak
Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …
Ikusi guztiaPasta oilaskoarekin
Osagaiak 4 oilasko izter, hezurgabetuak eta dado txikitan moztuak 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …
Ikusi guztiaUrdaiazpiko egosiaren arrautzopila
Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …
Ikusi guztiaUrdaiazpiko iberiar arrautzopila
Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …
Ikusi guztiaHaragi lasagna labean
Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere …
Ikusi guztiaPasta haragi eta limoi azalarekin
Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …
Ikusi guztiaPasta haragi xehatu eta esnegainarekin
Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …
Ikusi guztiaPasta soja-saltsa eta oilaskoarekin
Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …
Ikusi guztiaBabak urdaiazpikoarekin salteatuak
Babak urdaiazpikoarekin salteatuak – Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …
Ikusi guztiaBehi matraila salteatuak baratxuri eta patatekin
Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale oso, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak Gatza Perrexil xehatua Oliba olioa Errezeta …
Ikusi guztiaHaragi xerra eta bartxuri ogitartekoa
Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …
Ikusi guztiaPotxak urdeki guztiekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza Txorizo fresko bat Txerri saiheskia, puska bat Urdaia, puska bat Errezeta …
Ikusi guztiaPotxak galeperrekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 8 galeper saltsan eginak Errezeta Potxak ongi garbitu eta eltzean jarri, eta …
Ikusi guztiaPotxak txekor muturrekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 2 txekor mutur, uretan egosiak, eltze expres azkarrean 90 minutuz gutxienez …
Ikusi guztiaBasurdea saltsan udareekin
Osagaiak 1,5 Kg basurde haragi, dado handitan moztua, izter aldekoak ahal bada 6 udare mamitsu Gurina, puska bat Kanela, ezpal bat Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Adaxka bat apio, pikatua 2 azenario, pikatuak 4 …
Ikusi guztiaModako behikia
Osagaiak Kg bat behiki (tapa, kadera, biribilkia. Harakina trebea bada, urdaiztatua eta hariz josia, sasoiari eusteko) Txahal hanka oso bat, bitan zatitua 4 koilarakada oliba olio Tipula bat Azenario bat Porru bat 2 baratxuri ale …
Ikusi guztiaFaisaia saltsan
Osagaiak Faisai eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin Baratxuri-buru bat, …
Ikusi guztiaErbi papurtua parmentier eran
Osagaiak Erbi handi bat edo bi ertain, garbi eta bere gibelarekin Mordoxka bat piperbeltz ale Laranja azala Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Baso bete brandy Litro erdia ardo beltz …
Ikusi guztiaErbi solomo erreak aranekin
Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak 20 aran pasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoi azal bat Baso erdi txiki bat esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil …
Ikusi guztiaErbi solomo erreak sagar purearekin
Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua Sagar erreen purea *Lau pertsonentzat Errezeta Gutxienez bitan egin beharko dira solomoak, su bizian, egos ez daitezen. Gatza eta …
Ikusi guztiaErbi zibeta
Osagaiak Erbi eder bat, puskatan zatitua eta bere gibelarekin Erbiaren odola gordeko dugu Litro bat ardo beltz Azenario bat, pikatua Tipula handi bat, pikatua Porru bat, pikatua 2 baratxuri ale, zurituak Piperbeltza, ale batzuk Perrexil …
Ikusi guztiaFaisai papurtua parmentier eran
Osagaiak Faisai mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …
Ikusi guztiaFaisaia erreta
Osagaiak Faisai eder bat, garbia eta erretzeko prestatua Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan bereizi ditugunak, eta …
Ikusi guztiaOdolki salteatua
Odolki salteatua – Osagaiak 2 tipula-odolki fresko Oliba olioa Errezeta Xerra oso loditan moztu eta tanta batzuk olio isuritako padera batean txigortuko ditugu su bizian bi alde zapaletatik, azal kraskatsu bat itxuratu arte. Jakiak itsasten …
Ikusi guztiaGiltzurrunak gurinetan erreak
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 5 koilarakada gurin Tipulatx bat, pikatua Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Koipe asko izanez gero, garbitu egingo ditugu giltzurrunak. Koipe geruza mehe bat utziko …
Ikusi guztiaHaragi xerra eta baratxuri ogitartekoa
Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …
Ikusi guztiaOdolkia piperrekin
Odolkia piperrekin – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa 2 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 pote pikillo piper on Perrexil xehatua Gatza Errezeta Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri …
Ikusi guztiaGiltzurrunak saltsan
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 10 koilarakada gurin 200 g barrengorri Baso erdi esnegain urtu Baso erdi ardo zuri Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa …
Ikusi guztiaBehi haragia saltsan barrengorriekin
Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …
Ikusi guztiaBehi isatsa ardo beltzaren saltsan
Behi isatsa ardo beltzaren saltsan – Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo beltza, litro erdia Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, …
Ikusi guztiaOkela papur bildua marilen eran
Osagaiak Kg bat txahal haragi, xehatua 1,5 terrina gazta, Filadelfia motakoa Piper berde txiki bat, pikatua Xorta bat ketchup Xorta bat Worcestershire saltsa Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Gopor batean jarriko ditugu haragi pikatua, …
Ikusi guztiaSteak tartare sabinoren eran
Osagaiak 400 g haragi xehatu 4 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada ziape, ale-zipea edo “Dijon” moldekoa Zorrotada oparo bat Worcestershire saltsa Tipulin bat, pikatua Eskukada bat kapar, pikatuak Eskukada bat kornixon, ozpinetan eta pikatuak …
Ikusi guztiaMasailak ardotan edo matrailak bourguignon eran
Osagaiak 2 matraila, behiarenak edo txekorrarenak. (Bigarren hauek samurragoak izaten dira). Matraila bat bi lagunentzat aski izango dela pentsatu dugu, baina txiki xamarrak badira, jarri bana. 1 kopa Cognac edo brandy 1/2 litro ardo beltz …
Ikusi guztiaTxerri azpizunak erreta
Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …
Ikusi guztiaTxerri azpizunak saltsan
Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …
Ikusi guztiaTxerri aztal egosia
Osagaiak 2 txerri aztal eder, hezurrarekin Tipula bat Poru bat Azenario bat Baso bete ardo zuri Piperbeltza, ale batzuk Ura eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare …
Ikusi guztia