Menua

Almandrongilak tipula saltsan

  • Amandrongilak
  • Almandrongilak tipula saltsan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Almandrongilak tipula saltsan

Osagaiak

  • 750 g behi haragi, xehatua (txahalkia edo txerrikia, edo nahasia ere izan daiteke)
  • Baratxuri pixka bat eta perrexil xehatua
  • 2 koilarakada ogi birrindua
  • Berehalako tipula zopa, zorro bat
  • Ura, bizpahiru edontzi
  • 3 patata
  • Gatza

Errezeta

Baratxuri, perrexil eta ogi birrinduarekin batera oratuko dugu haragi xehatua. Gatza emango dugu ondoren. Bolak egingo ditugu gero, irinaz baliatuz: golf pilota baten neurrikoak izango dira. Oliotan frijituko ditugu doi-doi, azaletik egin daitezen. Kazola batean gordeko ditugu frijitu eta gero.

Haragi bolatxoak frijitu diren padera berean (olio asko geratu bazaigu, alde bat erretiratuko dugu, hondoa estaltzen duen doia uzteko), eztituko ditugu tipula zopa zorroko hautsak, erretzen utzi gabe betiere. Ondoren, bizpahiru edontzi ur isuri eta egosten utziko dugu bost bat minutuan. Gatza emango dugu, beharrezkoa bada. Saltsa haragi bolak dauden kazolan isuri eta beste 15 bat minutuan edukiko ditugu ondoren egosten, haragi ongi egin dadin. (lehor xamar daudela sumatzen badugu, ur gehixeago erants dezakegu). Patata batzuk dadotan frijitu eta haragi bolekin nahasiko ditugu zerbitzatu aurretik.

Maneatzeko unean mamitsuago egon dadin, ogi mami esnetan bustia eta ondoren xukatua edo, hobe, zerri-hanka pare bat, egosiak, hezurrik gabeak eta ongi pikatuak erants diezaiokegu haragi bolen nahasturari. Bolak haragi gordinarekin egin eta berdin-berdin maneatuko dugu gainerakoa. Bestalde, oliotan tipula pikatu bat erantsi eta potxatzen utzi ahal izango dugu: hartan isuriko dugu zopa zorroaren edukia. Emaitza ona da, baina lan gehixeago eskatzen du.

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak haragiz beteta

Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta zerrendatan moztua Gatza Errezeta Jakiak itsasten …

hanburgesa

Hanburgesak

Hanburgesak –  Osagaiak Kg bat haragi xehatu, hainbat motatakoa: txerria, txahala eta behia 2 arrautza gorringo Perrexil xehatua Ogi mamia, puska eder bat, esnetan beratua eta ondoren xukatua 2 tipula ertain, pikatuak Oliba olioa, tipulak …

sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteak carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …