Menua

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

  • Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia
  • 4 gazta xerra, desegingarria
  • 4 xerra mehe txerri solomo adobatu
  • Baratxuri ale bat, xerratan
  • Gatza eta oliba olioa

Errezeta

Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa isuri eta su ezti-eztian gozatuko ditugu baratxuri xerrak, pixkana-pixkana gorri daitezen, olioak baratxuriaren kutsua har dezan eta baratxuria erre gabe txigor dadin. Une horretan aterako ditugu oliotatik baratxuri xerrak, opil erdi batean zabaltzeko. Sua bizitu eta, gatza eman ondoren, txigortuko ditugu solomo xerrak, erre gabe. Baratxuriak jaso dituen opil erdian ipiniko ditugu ondoren, eta haien gainean gazta desegina. Beste opil erdia mamia barrura duela estutuko dugu solomoak txigortu diren paderaren kontra, han gelditutako olioa eta zukuak har ditzan. Opil erdi honekin itxi, ongi estutu eta jan egingo dugu ogitartekoa.

Paderan maneaturiko solomoen berotasunak desegingo du gazta, urtu eta ertzetatik jariarazirik.

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

TXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde –  Osagaiak Ontzi tapadun bat   Errezeta / Teknika Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean …

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak

Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …