Menua

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak

  • Babak urdaiazpikoarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak – 

Osagaiak

  • 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik)
  • Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua
  • 10 koilarakada ilar leka salda
  • Tipulin fresko bat, pikatua
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 4 koilarakada oliba olio birjina
  • Gatza

Errezeta

Baba lekak egosiko ditugu litro bat urean. Tipulina gozatuko dugu paderan, olio beroan. Ordu laurdenaren ostean erantsiko dizkiogu babak. Beste bost bat minutu egin eta salda gaineratuko dugu, 10 koilarakada. Su eztian edukiko dugu guztia egosten, bost bat minutuan, salda murriztu arte. Gatz-puntua neurtu eta, beharrezkoa bada, azukre pixka bat erantsiko dugu.

Babak xamurrago eta zaporetsuago. Egosterakoan, hobe dugu motz gehiegian baino.

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …

sukaldean-fondo0

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak 400 g bruselatxo 50 g urdaiazpiko serranoa, dadotan 2 baratxuri ale dl bat oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo …

Babak arandoiekin salteatuak

Babak arandoiekin salteatuak

Babak arandoiekin salteatuak –  Osagaiak 800 g baba xamur eta txiki, zurituak 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak dl bat ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio …