Menua

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

  • Txerri matrailak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran – 

Osagaiak

  • 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan
  • 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak
  • 30 baratxuri ale, zuritu gabe
  • Porru bat, txikitua
  • Tipulin bat, txikitua
  • “Remelluri” ardo beltz errioxarra, litro bat
  • Oliba olioa
  • Ura
  • Gatza

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Errezeta

Estilo honetako platerak prestatzeko asmotan bagaude, hobe aurreko txerri hankak erabiltzea. Haragi gehiago dute eta goxoagoak izaten dira atzekoak baino, atzekoek, gelatina asko izanagatik, haragi gutxiagokoak baitira.

Kazolan oliba olioa jarri eta olio horretan gorritu daitezela aldez aurretik gazitutako txerri matrail eta hanka guztiak, bi aldeetatik. Kontuz, arren, olio zirtekin. Ongi txigortuak gelditu daitezela matrail eta hankak. Haragi guztia atera, sobran den urina kendu, eta bertara irauli porrua eta tipulina. Ongi frijitu daitezela su eztian eta berriz sartu matrail eta hanka gorrituak, bueltak emanez. Ardo beltza gehitu eta utzi likidoa lurruntzen.

Orduan ur beroa eman, dena ongi estaltzeko moduan, 3 behatz haragiaren gainetik. Gatza eman eta egos dadila, estalkia paratuta, borbor xuabean bi orduan. Erne ibili ur faltarik izan ez dadin. Hala balitz, ur gehixeago isuri, behar dena. Matrailak xamur xamur daudenean kazolatik atera eta txerri hankek segitu dezatela egosten beste ordubetez bederen. Ez dadila ura eskastu.

Orduan, hankak ere egosita daudelarik, gelditu den zukua iragazkitik pasarazi eta kazola garbi batera sartuko dugu, eta irakiten eduki poliki. Matrailak epeldu daitezela, hezurrik baldin badute eskuarekin eta labana baten laguntzarekin hezur horiek kendu, matraila desitxuratu gabe ahal dela, desegin gabe. Hezurgabeturik egosi baditugu, gantz hondarren bat kendu, besterik gabe. Txerri hankak epeltzen utzi eta, desegiten ez daitezen ahaleginduz. Hezur eta kartilago guzti-guztiak aterako ditugu, baina hanka forma gal ez dezaten saiatuz. Zukua duen kazolara gehitu matrailak eta hankak, eta utzi gelatina askatzen eta pixka bat loditu dadila saltsa. Gatzik behar ote duen begiratu. Patata-purearekin edo, are hobeki, sagar-purearekin zerbitzatu.

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pikillo piperrak txerri hankaz

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Baratxuri ale bat Gatza Pikillo piperrak txerri hankaz beteak …

sukaldean-fondo0

Behi matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale oso, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak Gatza Perrexil xehatua Oliba olioa Errezeta …

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan –  Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …

eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran –  Osagaiak ¼ PIPER BERDEA 1 SOLOMO ADOBATUA 1 ARRAUTZA 2 HIRUGIARRA 20 GRAMO HOGI 1 GAZTA LONTSA OLIOA … Errezeta Ogia mozten duzu bi zatitan eta jarri plater batean. Gero …

Txerri hanka

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …