Menua
  • Bistaratze aukerak

HARAGIAK

haragi saldaharagi saldaharagi salda

Haragi salda

Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …

Ikusi guztia  
Almandrongilak tipula saltsanAlmandrongilak tipula saltsanAlmandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan Osagaiak 750 g behi haragi, xehatua (txahalkia edo txerrikia, edo nahasia ere izan daiteke) Baratxuri pixka bat eta perrexil xehatua 2 koilarakada ogi birrindua Berehalako tipula zopa, zorro bat Ura, bizpahiru edontzi …

Ikusi guztia  
almandrongilak tomate saltsanalmandrongilak tomate saltsanalmandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan Osagaiak Behi-haragi xehatua, 750 g (txahala edo txerria ere izan liteke, edo biak nahasian) Baratxuri eta perrexil xehatua, pixka bat Ogi arraspatua, 2 koilarakada Zorroko tipula zopa, zorro erdia 2 baso ur …

Ikusi guztia  
behi matrailakbehi matrailakbehi matrailak

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan Osagaiak 6 behi matraila, hezurra kenduta edo hezurrarekin, nahi bezala. Hezurra kenduz gero errazago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, …

Ikusi guztia  
zankarrazankarrazankarra

Behi zankarra saltsan patatekin

Behi zankarra saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg behi zankar, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 …

Ikusi guztia  
behi isatsa saltsanbehi isatsa saltsanbehi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …

Ikusi guztia  
ahate magreta erretaahate magreta erretaahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …

Ikusi guztia  
oilasko kroketakoilasko kroketakoilasko kroketak

Oilasko kroketak

Oilasko kroketak Osagaiak Tipulin txiki bat 75 g gurin + 75 g oliba olio birjina 250 g irin 2,3 l esne Arrautza egosi bat, pikatua 400 g oilasko papar, hezurrik eta azalik gabe Errezeta Irakiten …

Ikusi guztia  
zerbak urdaiazpikoarekinzerbak urdaiazpikoarekinzerbak urdaiazpikoarekin

Zerbak urdaiazpikoarekin

Zerbak urdaiazpikoarekin Osagaiak Xorta bat zerba 4 patata eder 7 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale Urdaiazpikoa, dadotan edo xerra oso finetan moztua Gatza Errezeta Zuritu eta puska ertainetan zatituko ditugu patatak. Orri-mamiak hosto berdeetatik …

Ikusi guztia  
Indioilar izterrak tomate saltsanIndioilar izterrak tomate saltsanIndioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan –  Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 4 tipulin, pikatuak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru baten zuria, pikatua Baso bete ardo zuri Kg bat tomate saltsa mamitsu Oliba olioa eta gatza …

Ikusi guztia  
Txerri txuletak tipula saltsanTxerri txuletak tipula saltsanTxerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan –  Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …

Ikusi guztia  
Txerrikume erreaTxerrikume erreaTxerrikume errea

Txerrikume errea

Txerrikume errea –  Osagaiak Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko) Txerri gatza Gatz fina eta gatza larria 2 baso bete ur Txerrikume errea Errezeta Txerrikume ez …

Ikusi guztia  
Untxi baratxuri-oliotan salteatutaUntxi baratxuri-oliotan salteatutaUntxi baratxuri-oliotan salteatuta

Untxi baratxuri-oliotan salteatuta

Untxi baratxuri-oliotan salteatuta –  Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Oliba olioa 6 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Errezeta Untxiak puskatan zatitzeko eskatuko diogu harakinari. Gatza eman eta padera batean ipiniko …

Ikusi guztia  
ARKUMEA ERREA Joselu-BlancoARKUMEA ERREA Joselu-BlancoARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

Ikusi guztia  
OILASKO HEGAL FRIJITUAK C.NebraskaOILASKO HEGAL FRIJITUAK C.NebraskaOILASKO HEGAL FRIJITUAK C.Nebraska

Oilasko hegal frijituak

Oilasko hegal frijituak Osagaiak 32 oilasko hegal, bitan zatituak, giltzaduratik, harakinak egin dezala lan hori Limoi zukua Perrexil xehatua Eztia, pittin bat 4 baratxuri ale, zanpatuak Soja saltsa, pittin bat Irina eta gatza 4 baratxuri …

Ikusi guztia  
OILASKOA SALTSAN LuizEduardoOILASKOA SALTSAN LuizEduardoOILASKOA SALTSAN LuizEduardo

Oilaskoa saltsan

Oilaskoa saltsan Osagaiak Oilasko bat, ederra, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 6 koilarakada tomate saltsa Oliba olioa Litro erdia salda edo ur Gatza   Errezeta Oliba olioa kazola zabal …

Ikusi guztia  
UNTXIA SALTSAN JavierLastrasUNTXIA SALTSAN JavierLastrasUNTXIA SALTSAN JavierLastras

Untxia saltsan

Untxia saltsan Osagaiak Untxi eder bat, puskatua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 6 koilarakada tomate saltsa Oliba olioa Litro erdia salda edo ur Gatza Errezeta Gatza eman eta kazola zabal …

Ikusi guztia  
TXERRI HANKAK JavierLastrasTXERRI HANKAK JavierLastrasTXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …

Ikusi guztia  
Ahate magret errea pikuekinAhate magret errea pikuekinAhate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 piku, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Gatza Ahate magret errea pikuekin Errezeta Koipearen …

Ikusi guztia  
Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eranAhate konfitatua entsaladan illarramendi eranAhate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran –  Osagaiak 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte 3 baratxuri ale, pikatuak 8 koilarakada oliba olio birjina Limoi zukua Mutur bat ale-ziape Tomate …

Ikusi guztia  
oilo zopaoilo zopaoilo zopa

Oilo zopa

Oilo zopa –  Osagaiak Oilo erdia, zati txikitan moztua, barrukiak ere moztuak Tipulin bat Azenario bat 2 porru Xorta bat ardo zuri 4 koilarakada tomate saltsa 4 baratxuri ale Oliba olioa Eskukada bat fideo Gatza …

Ikusi guztia  
Tomate entsalada ahuntz gaztarekinTomate entsalada ahuntz gaztarekinTomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

Ikusi guztia  
ErbiErbiErbi

Erbi solomo erreak patata purearekin

Erbi solomo erreak patata purearekin –  Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua Patata purea Erbi solomo erreak patata purearekin Errezeta Gutxienez bitan egin beharko dira …

Ikusi guztia  
ARKUME TXULETAK Joselu BlancoARKUME TXULETAK Joselu BlancoARKUME TXULETAK Joselu Blanco

Txerri txuletak aranekin

Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …

Ikusi guztia  
Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekinAhate izter labean konfitatuak mahatsarekinAhate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …

Ikusi guztia  
piperrakpiperrakpiperrak

Pikillo piperrak txekor muturrez beteak

Pikillo piperrak txekor muturrez beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txekor muturren errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Gatza Pikillo piperra k txekor muturrez beteak Errezeta Poteak ireki …

Ikusi guztia  
Indioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituakIndioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituakIndioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituak

Indioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituak

Indioilar izterrak puskatan baratxuri-oliotan frijituak –  Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 10 baratxuri ale, pikatuak Oliba olioa Gatza Indioilar izterra puskatan baratxuri-oliotan frijituak Errezeta Su gainean daukagun padera batean, oliba olio ugari isuri eta …

Ikusi guztia  
Ahate errota konfitatuakAhate errota konfitatuakAhate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban) 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko …

Ikusi guztia  
Eperra saltsanEperra saltsanEperra saltsan

Eperra saltsan

Eperra saltsan –  Osagaiak 8 eper, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo zuri Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, …

Ikusi guztia  
Indioilar izter erreak patatekinIndioilar izter erreak patatekinIndioilar izter erreak patatekin

Indioilar izter erreak patatekin

Indioilar izter erreak patatekin –  Osagaiak 4 indioilar-izter, 2 puskatan eginak Baso bete ardo zuri Kg bat patata, zurituak eta xerra lodituan moztuak Oliba olioa eta gatza Indioilar izter erreak patatekin Errezeta Uretan garbitu eta …

Ikusi guztia  
Usoa erretaUsoa erretaUsoa erreta

Usoa erreta

Usoa erreta –  Osagaiak 4 uso, 600 bat g edukiko ditu bakoitzak 4 baratxuri ale, zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Usoa erreta Errezeta …

Ikusi guztia  
Ahate papurtua parmentier eranAhate papurtua parmentier eranAhate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ikusi guztia  
Txerri-solomo eta gazta ogitartekoaTxerri-solomo eta gazta ogitartekoaTxerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

Ikusi guztia  
Txerri matrailakTxerri matrailakTxerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal saiheskiak saltsan

Osagaiak 2 kg txahal saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txahal mingaina ardo beltzaren saltsan

Osagaiak Txahal mingain bat 1,5 l ur Haragi salda kontzentratua, pastilla bat Tipula bat, zerrendetan zatitua 2 baratxuri ale 2 azenario, xerratuak Porru bat, xerratua Oliba olio pixar bat Baso handi bat ardo beltza Arrautza, …

Ikusi guztia  
Behi mingaina ardo beltzaren saltsanBehi mingaina ardo beltzaren saltsanBehi mingaina ardo beltzaren saltsan

Behi mingaina ardo beltzaren saltsan

Behi mingaina ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Behi mingain bat 1,5 l ur Haragi salda kontzentratua, pastilla bat Tipula bat, zerrendetan zatitua 2 baratxuri ale 2 azenario, xerratuak Porru bat, xerratua Oliba olio pixar bat …

Ikusi guztia  
Odolki nahaskiaOdolki nahaskiaOdolki nahaskia

Odolki nahaskia

Odolki nahaskia –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa, xorta bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Odolkia ireki eta barruko betegarria jasoko dugu. Padera bat su bizian jarri eta xorta bat oliba olioa …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Pasta oilaskoarekin

Osagaiak 4 oilasko izter, hezurgabetuak eta dado txikitan moztuak 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila

Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko iberiar arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Haragi lasagna labean

Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Pasta soja-saltsa eta oilaskoarekin

Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …

Ikusi guztia  
Aza odolki errearekinAza odolki errearekinAza odolki errearekin

Aza odolki errearekin

Aza odolki errearekin –  Osagaiak 2 tipula-odolki Aza bat 8 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza odolki errearekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian …

Ikusi guztia  
Babak urdaiazpikoarekinBabak urdaiazpikoarekinBabak urdaiazpikoarekin

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Behi matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale oso, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak Gatza Perrexil xehatua Oliba olioa Errezeta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta bartxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …

Ikusi guztia  
Kuiatxo, hirugihar eta tipula tartaKuiatxo, hirugihar eta tipula tartaKuiatxo, hirugihar eta tipula tarta

Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta

Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 3 tipula ertain, xerratan moztuak 2 kuiatxo 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Hirugihar ketua, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Kuiatxoak haragiz beteta

Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Kuiatxoak urdaiazpikoarekin salteatuta

Osagaiak 5 kuiatxo eder Urdaiazpiko xerra lodi bat, dado txikitan moztua Baratxuri ale bat, xehatua Tipulin bat, pikatua 6 koilarakada oliba olio Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Uretan garbituko ditugu kuiatxoak eta bi muturrak kenduko dizkiegu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Potxak urdeki guztiekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza Txorizo fresko bat Txerri saiheskia, puska bat Urdaia, puska bat Errezeta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berdi handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Potxak galeperrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 8 galeper saltsan eginak Errezeta Potxak ongi garbitu eta eltzean jarri, eta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Pikillo piperrak zankarrez beteak

Osagaiak Atzealdeko zankar bat, txekorrarena, salda egin eta aprobetxatzekoa Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak 2 piper berde, zerrendatan Baratxuri ale bat, xehatua Tomate saltsa, litro erdia Gatza *Lau …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Potxak txekor muturrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 2 txekor mutur, uretan egosiak, eltze expres azkarrean 90 minutuz gutxienez …

Ikusi guztia  
ZIAZERBAK HIRUGIHARRAREKIN SALTEATUAKZIAZERBAK HIRUGIHARRAREKIN SALTEATUAKZIAZERBAK HIRUGIHARRAREKIN SALTEATUAK

Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak

Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Hirugihar ketua, zerrenda finetan moztua 4 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. …

Ikusi guztia  
Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuakZiazerbak urdaiazpikoarekin salteatuakZiazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak

Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak

Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Urdaiazpikoa, xerra finetan moztua 4 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. Harraskan …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Basurdea saltsan udareekin

Osagaiak 1,5 Kg basurde haragi, dado handitan moztua, izter aldekoak ahal bada 6 udare mamitsu Gurina, puska bat Kanela, ezpal bat Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Adaxka bat apio, pikatua 2 azenario, pikatuak 4 …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Modako behikia

Osagaiak Kg bat behiki (tapa, kadera, biribilkia. Harakina trebea bada, urdaiztatua eta hariz josia, sasoiari eusteko) Txahal hanka oso bat, bitan zatitua 4 koilarakada oliba olio Tipula bat Azenario bat Porru bat 2 baratxuri ale …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteak carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Erbi papurtua parmentier eran

Osagaiak Erbi handi bat edo bi ertain, garbi eta bere gibelarekin Mordoxka bat piperbeltz ale Laranja azala Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Baso bete brandy Litro erdia ardo beltz …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Erbi solomo erreak aranekin

Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak 20 aran pasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoi azal bat Baso erdi txiki bat esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Erbi solomo erreak sagar purearekin

Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua Sagar erreen purea *Lau pertsonentzat Errezeta Gutxienez bitan egin beharko dira solomoak, su bizian, egos ez daitezen. Gatza eta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Erbi zibeta

Osagaiak Erbi eder bat, puskatan zatitua eta bere gibelarekin Erbiaren odola gordeko dugu Litro bat ardo beltz Azenario bat, pikatua Tipula handi bat, pikatua Porru bat, pikatua 2 baratxuri ale, zurituak Piperbeltza, ale batzuk Perrexil …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Faisai papurtua parmentier eran

Osagaiak Faisai mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Faisaia erreta

Osagaiak Faisai eder bat, garbia eta erretzeko prestatua Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan bereizi ditugunak, eta …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Faisaia saltsan

Osagaiak Faisai eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin Baratxuri-buru bat, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta baratxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …

Ikusi guztia  
Odolkia piperrekinOdolkia piperrekinOdolkia piperrekin

Odolkia piperrekin

Odolkia piperrekin –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa 2 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 pote pikillo piper on Perrexil xehatua Gatza Errezeta Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Giltzurrunak saltsan

Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 10 koilarakada gurin 200 g barrengorri Baso erdi esnegain urtu Baso erdi ardo zuri Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Behi haragia saltsan barrengorriekin

Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …

Ikusi guztia  
Behi isatsa ardo beltzaren saltsanBehi isatsa ardo beltzaren saltsanBehi isatsa ardo beltzaren saltsan

Behi isatsa ardo beltzaren saltsan

Behi isatsa ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo beltza, litro erdia Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Okela papur bildua marilen eran

Osagaiak Kg bat txahal haragi, xehatua 1,5 terrina gazta, Filadelfia motakoa Piper berde txiki bat, pikatua Xorta bat ketchup Xorta bat Worcestershire saltsa Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Gopor batean jarriko ditugu haragi pikatua, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Steak tartare sabinoren eran

Osagaiak 400 g haragi xehatu 4 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada ziape, ale-zipea edo “Dijon” moldekoa Zorrotada oparo bat Worcestershire saltsa Tipulin bat, pikatua Eskukada bat kapar, pikatuak Eskukada bat kornixon, ozpinetan eta pikatuak …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteta Carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta zerrendatan moztua Gatza Errezeta Jakiak itsasten …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Masailak ardotan edo matrailak bourguignon eran

Osagaiak 2 matraila, behiarenak edo txekorrarenak. (Bigarren hauek samurragoak izaten dira). Matraila bat bi lagunentzat aski izango dela pentsatu dugu, baina txiki xamarrak badira, jarri bana. 1 kopa Cognac edo brandy 1/2 litro ardo beltz …

Ikusi guztia  
Odolki salteatuaOdolki salteatuaOdolki salteatua

Odolki salteatua

Odolki salteatua –  Osagaiak 2 tipula-odolki fresko Oliba olioa Errezeta Xerra oso loditan moztu eta tanta batzuk olio isuritako padera batean txigortuko ditugu su bizian bi alde zapaletatik, azal kraskatsu bat itxuratu arte. Jakiak itsasten …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Giltzurrunak gurinetan erreak

Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 5 koilarakada gurin Tipulatx bat, pikatua Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Koipe asko izanez gero, garbitu egingo ditugu giltzurrunak. Koipe geruza mehe bat utziko …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak saltsan

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txerri aztal egosia

Osagaiak 2 txerri aztal eder, hezurrarekin Tipula bat Poru bat Azenario bat Baso bete ardo zuri Piperbeltza, ale batzuk Ura eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak

Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …

Ikusi guztia