Menua
  • Bistaratze aukerak

GUZTIAK

Xapo irin-arrautzeztatuaXapo irin-arrautzeztatuaXapo irin-arrautzeztatua

Xapo irin-arrautzeztatua

Xapo irin-arrautzeztatua Osagaiak 8 xapo puska, hezurrik gabe, 75 g bakoitzak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza   Errezeta Gatza emango diegu xapo puskei. Padera batean olio pixar bat isuri …

Ikusi guztia  
xapo gibela tipularekinxapo gibela tipularekinxapo gibela tipularekin

Xapo gibela tipularekin

Xapo gibela tipularekin Osagaiak Kg bat xapo gibel, gordinik Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza   Errezeta Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk …

Ikusi guztia  
haragi saldaharagi saldaharagi salda

Haragi salda

Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …

Ikusi guztia  
Atun ogitartekoaAtun ogitartekoaAtun ogitartekoa

Atun ogitartekoa

Atun ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, edukiak Errezeta Oliba …

Ikusi guztia  
Pizza antxoilekinPizza antxoilekinPizza antxoilekin

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka –   Pagotxa RZkeko bideoa … Osagaiak 250g irin 125cl ur 7g legami 7g gatz 25g oliba olio tomate saltsa litro bat 2 mozzarela bola albaka antxoa poto bat …

Ikusi guztia  
urdaiazpiko pizzaurdaiazpiko pizzaurdaiazpiko pizza

Tomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza

Tomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza Osagaiak: 500 gr irin 250 gr ur 12,5 gr legami 12,5 gr gatz 50 gr oliba olio 2 tomate pote 4 mozarela bola bat 8 barrengorri edo txanpinoi haundi …

Ikusi guztia  
Arrautza flana esnegainarekinArrautza flana esnegainarekinArrautza flana esnegainarekin

Arrautza flana esnegainarekin

Arrautza flana esnegainarekin Osagaiak 12 flan egiteko: Litro laurdena esnegain Litro bat esne 6 arrautza 12 arrautza gorringo Bainila, adaxka bat 300 g azukre Moldeak karameluz igurzteko: 200 g azukre Errezeta Arrautza gorringoak, arrautzak, 300 …

Ikusi guztia  
ziazerbakziazerbakziazerbak

Ziazerbak baratxuri-oliotan salteatuak

Ziazerbak baratxuri-oliotan salteatuak Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak 5 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. Harraskan sartuko ditugu, tanta batzuk ehe edo ozpina izango …

Ikusi guztia  
aza zopaaza zopaaza zopa

Aza zopa

Aza zopa Osagaiak 300 g patata, zurituak eta puska handitan moztuak Aza bete bat 3 l haragi-salda, barazki-salda edo ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 5 koilarakada handi esnegain …

Ikusi guztia  
Arroza txirlekinArroza txirlekinArroza txirlekin

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin Gure mahaietan ezin da falta plater hau: fina bezain gustagarria da, batez ere arroza eta txirlen puntuarekin asmatzen bada. Esan beharrik ez dago txirlak zenbat eta fresko eta salbaiagoak, hobeto aterako zaizula, baina …

Ikusi guztia  
PATATA FRIJITUAKPATATA FRIJITUAKPATATA FRIJITUAK

Patata frijituak

Patata frijituak –  Osagaiak Kilo bat patata Oliba olioa Gatza Errezeta Patatak zuritu eta xerra edo zati loditan moztu, nahi dugun bezala. Uretan ongi garbitu, almidoia kentzeko. Lehortu. Zartagin handi batean bizpahiru hazbete olio jarri, …

Ikusi guztia  
Arrautzak nola egosiArrautzak nola egosiArrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi Beharrezkoak Arrauzak Ura Gatza Errezeta Arrautzak eltze baten hondoan utzi eta ur hotz askorekin estaliko ditugu. Gatz larria ere bota, eskutada bat. Uretan sartzean arrautza azala ez arrailtzeko ematen diogu gatza, bestela …

Ikusi guztia  
Almandrongilak tipula saltsanAlmandrongilak tipula saltsanAlmandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan Osagaiak 750 g behi haragi, xehatua (txahalkia edo txerrikia, edo nahasia ere izan daiteke) Baratxuri pixka bat eta perrexil xehatua 2 koilarakada ogi birrindua Berehalako tipula zopa, zorro bat Ura, bizpahiru edontzi …

Ikusi guztia  
almandrongilak tomate saltsanalmandrongilak tomate saltsanalmandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan Osagaiak Behi-haragi xehatua, 750 g (txahala edo txerria ere izan liteke, edo biak nahasian) Baratxuri eta perrexil xehatua, pixka bat Ogi arraspatua, 2 koilarakada Zorroko tipula zopa, zorro erdia 2 baso ur …

Ikusi guztia  
Perrexil pestoaPerrexil pestoaPerrexil pestoa

Perrexil pestoa

Perrexil pestoa Osagaiak Eskukada oparo bat perrexil-hosto fresko 6 baratxuri ale, zurituak Limoi baten zukua Litro laurdena oliba olio birjina Idiazabalgo gazta ondua, puska txiki bat Eskukada bat hur edo arbendol txigortu Gatza Errezeta Ur …

Ikusi guztia  
Bakailao ajoarrieroaBakailao ajoarrieroaBakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa Osagaiak 3 puska bakailao beratu, 250 g bakoitzak Tipulin handi bat, pikatua 4 baratxuri ale, pikatuak 12 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren 10 koilarakada tomate saltsa Kaienako pipermina, pixar bat 10 koilarakada …

Ikusi guztia  
behi matrailakbehi matrailakbehi matrailak

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan Osagaiak 6 behi matraila, hezurra kenduta edo hezurrarekin, nahi bezala. Hezurra kenduz gero errazago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, …

Ikusi guztia  
zankarrazankarrazankarra

Behi zankarra saltsan patatekin

Behi zankarra saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg behi zankar, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 …

Ikusi guztia  
behi isatsa saltsanbehi isatsa saltsanbehi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …

Ikusi guztia  
ahate magreta erretaahate magreta erretaahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …

Ikusi guztia  
oilasko kroketakoilasko kroketakoilasko kroketak

Oilasko kroketak

Oilasko kroketak Osagaiak Tipulin txiki bat 75 g gurin + 75 g oliba olio birjina 250 g irin 2,3 l esne Arrautza egosi bat, pikatua 400 g oilasko papar, hezurrik eta azalik gabe Errezeta Irakiten …

Ikusi guztia  
Barauko txitxirioakBarauko txitxirioakBarauko txitxirioak

Barauko txitxirioak

Barauko txitxirioak –  Osagaiak 2 solomo bakailao, hezurrik eta ezkatarik gabe 650 g txitxirio edo garbantzu, kalitate onekoa 3 eskukada handi ziazerba garbi Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, zuritu gabe 6 koilarakada oliba olio …

Ikusi guztia  
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin mikrouhinetanBaratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin mikrouhinetanBaratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin mikrouhinetan

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan –  Osagaiak 8 baratxuri xister, xerratan Pipermin lehorra, pixar bat Zorrotada bat oliba olio Ogi txigortua edo zopako ogia, puska eder bat (60 bat g) 4 koilarakada bete tomate saltsa …

Ikusi guztia  
angurriaangurriaangurria

Angurria izozkiarekin

Angurria izozkiarekin Osagaiak Angurri erdi gozo bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu angurria. Gopor handi batean edo txiki batzuetan banatuko ditugu ondoren. …

Ikusi guztia  
pasta nola egosipasta nola egosipasta nola egosi

Pasta nola egosi

Pasta nola egosi Osagaiak Ura Gatza Errezeta Egosi aurretik axola handikoa da pasta mota ongi aukeratzea. Egosteko ez dute denbora bera behar pasta freskoak eta lehorrak, irin arruntaz egindakoak eta irin integralez egindakoak, edo espageti …

Ikusi guztia  
pasta abakandopasta abakandopasta abakando

Pasta abakando edo miserarekin

Pasta abakando eta miserarekin Osagaiak 2 misera edo abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 4 koilarakada oliba olio Koilarakada bat tomate saltsa Brandy pixka bat Perrexil …

Ikusi guztia  
pasta-bolognesapasta-bolognesapasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

Ikusi guztia  
pasta muskuiluekinpasta muskuiluekinpasta muskuiluekin

Pasta muskuiluekin

Pasta muskuiluekin Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Ximiko bat piperrauts gozo 2 koilarakada handi tomate saltsa Muskuilu txikiak, …

Ikusi guztia  
izokin pateaizokin pateaizokin patea

Izokin patea

Izokin patea Osagaiak 750 g izokin haragi fresko, hezur eta azalik gabe. Izokin ketua, 3 xerra Bi baso bete esnegain urtu 150 g gurin 2 tipulin, xehatuak Zorrotada bat Xerez ardo Piperbeltz eho berria eta …

Ikusi guztia  
dilista entsaladadilista entsaladadilista entsalada

Dilista entsalada

Dilista entsalada Osagaiak Dilista egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri ukondoa, puska eder bat, egosia eta hezurgabetua, dado txikitan moztua Tomate handi bat, ondua baina ez biguna, dadotan moztua Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginda, …

Ikusi guztia  
mugurdi edariamugurdi edariamugurdi edaria

Mugurdi edari gasduna

Mugurdi edari gasduna Osagaiak Mugurdiak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian mugurdiak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure gorrixka ongi krematsu eta …

Ikusi guztia  
marrubi edari gasdunamarrubi edari gasdunamarrubi edari gasduna

Marrubi edari gasduna

Marrubi edari gasduna Osagaiak Marrubi garbiak eta txortenik gabeak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian marrubiak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure …

Ikusi guztia  
limonadalimonadalimonada

Limonada

Limonada Osagaiak 6 limoiren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza … Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu limoi zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …

Ikusi guztia  
arrozesnearrozesnearrozesne

Arrozesne garbia

Arrozesne garbia Osagaiak Litro bat esne Pote bat esne lurrindua (ez da ezinbestekoa) 200 g arroz, pikor biribilekoa Laranja azal bat eta limoi azal bat Kanela adaxka bat 150 g azukre Gatza Arroz esne garbia …

Ikusi guztia  
marrubiakmarrubiakmarrubiak

Marrubiak garbitzeko era

Marrubiak garbitzeko era –  Beharrezkoak ur xorrotada bat Teknika Sasoiko dauden ala ez jakiteko, erreparatu zuztar edo txorten berdea fresko ote dagoen, ez dadila zimeldua egon, hori da seinalea. Eta jakina, marrubiak ez daitezela mailatuak …

Ikusi guztia  
abakandoa erretaabakandoa erretaabakandoa erreta

Abakandoa erreta

Abakandoa erreta Osagaiak 4 abakando edo misera, 650 bat g bakoitzak Oliba olioa Gurina Gatza eta ura   Errezeta Kazola zabal batean ura eta gatza ugari jarriko dugu, su bizian. Irakiten hasi orduko, 10 segundoz …

Ikusi guztia  
zainzuria-arraultzekin-2zainzuria-arraultzekin-2zainzuria-arraultzekin-2

Zainzuriak arrautza irakinekin

Zainzuriak arrautza irakinekin Osagaiak 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak 8 arrautza, oso freskoak 2 dl sagardo-ozpin 2 litro ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Kazola batean (altua eta …

Ikusi guztia  
zainzuriak-tenpuranzainzuriak-tenpuranzainzuriak-tenpuran

Zainzuriak tenpuran

Zainzuriak tenpuran Osagaiak Zainzuri zuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, …

Ikusi guztia  
zainzuri salteatuakzainzuri salteatuakzainzuri salteatuak

Zainzuri salteatuak

Zainzuri salteatuak Osagaiak Zainzuri zuriak, 2 sorta Koilarakada bat oliba olio Gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko …

Ikusi guztia  
zainzuri tortilazainzuri tortilazainzuri tortila

Zainzuri tortila

Zainzuri tortila Osagaiak Sorta bat zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu zainzuriei. Zuritu. Muturra bereizi, 2 bat zm, eta xerra finetan moztuko …

Ikusi guztia  
zainzuriak ilarzainzuriak ilarzainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

Ikusi guztia  
zainzuriakzainzuriakzainzuriak

Zainzuriak beren horretan

Zainzuriak beren horretan Osagaiak Zainzuri zuri freskoak, 2 sorta Ura eta gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko …

Ikusi guztia  
zerbak patatekinzerbak patatekinzerbak patatekin

Zerbak patatekin

Zerbak patatekin Osagaiak  Xorta bat zerba 4 patata eder 7 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Zuritu eta puska ertainetan zatituko ditugu patatak. Orri-mamiak hosto berdeetatik bereiziko ditugu ondoren. Orri-mamiei hariak kendu eta …

Ikusi guztia  
zerba saltsanzerba saltsanzerba saltsan

Zerba orri-mami beteak saltsan

Zerba orri-mami beteak saltsan Osagaiak Xorta bat zerba Urdaiazpiko iberiarra eta gazta, xerretan moztua Irina eta arrautza Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale, pikatuak Orri-mamiak egositako uraren salda, litro laurdena inguru 3 koilarakada …

Ikusi guztia  
zerbak urdaiazpikoarekinzerbak urdaiazpikoarekinzerbak urdaiazpikoarekin

Zerbak urdaiazpikoarekin

Zerbak urdaiazpikoarekin Osagaiak Xorta bat zerba 4 patata eder 7 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale Urdaiazpikoa, dadotan edo xerra oso finetan moztua Gatza Errezeta Zuritu eta puska ertainetan zatituko ditugu patatak. Orri-mamiak hosto berdeetatik …

Ikusi guztia  
zerba orri-mami beteakzerba orri-mami beteakzerba orri-mami beteak

Zerba orri-mami beteak eta irin-arrautzeztatuak

Zerba orri-mami beteak eta irin-arrautzeztatuak Osagaiak Xorta bat zerba Urdaiazpiko iberiarra eta gazta, xerretan moztua Irina eta arrautza Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Errezeta Orri-mamiak hosto berdeetatik bereiziko ditugu. Orri-mamiei hariak kendu eta 10 zm-ko …

Ikusi guztia  
zigala-irin-arrautzeztatuakzigala-irin-arrautzeztatuakzigala-irin-arrautzeztatuak

Zigala irin-arrautzeztatuak

Zigala irin-arrautzeztatuak Osagaiak 20 zigala fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Kontu handiz zurituko ditugu zigalak, isatsak ez puskatzearren, eta beste erabilera batzuetarako gordeko ditugu buruak. …

Ikusi guztia  
zurrukutunazurrukutunazurrukutuna

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin)

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin) Osagaiak 200 bakailao gazi, papurtua Zopako ogia, zati handi bat 15 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bateko aleak, banaturik Bi koilarakada piper-mami, kontserbakoa Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Ur beroa, litro erdia …

Ikusi guztia  
saltsa-amerikarrasaltsa-amerikarrasaltsa-amerikarra

Saltsa amerikarra

Saltsa amerikarra Osagaiak Abakando, izkiratzar, otarrainxka edo ganben azalak, kilo bat Txangurru bat, gordinik, puska koxkorretan Oliba olioa Irin pixka bat Nekora txiki bat, gordinik, puska koxkorretan 2 tipulin, txiki-txiki eginda 2 porru, txiki-txiki eginda …

Ikusi guztia  
Urraburua txakolinaren kutsuan txirlekinUrraburua txakolinaren kutsuan txirlekinUrraburua txakolinaren kutsuan txirlekin

Urraburua txakolinaren kutsuan txirlekin

Urraburua txakolinaren kutsuan txirlekin – Osagaiak Urraburu bat edo bi urraburu txiki, 4 lagunentzako, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat txakolin 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan 4 koilarakada sagardo-ozpin …

Ikusi guztia  
Buia edo txangurru kroketakBuia edo txangurru kroketakBuia edo txangurru kroketak

Buia edo txangurru kroketak

Buia kroketak Osagaiak 2 baratxuri ale, pikatuak Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Kg erdia txangurru, Donostiako eran maneatua eta oso murriztua, saldatsu ez egoteko Baso erdia Xerez 1,5 l Esne 125 g esnegain …

Ikusi guztia  
Laranja sorbetea champagnearen kutsuanLaranja sorbetea champagnearen kutsuanLaranja sorbetea champagnearen kutsuan

Laranja sorbetea champagnearen kutsuan

Laranja sorbetea champagnearen kutsuan –  Osagaiak 300 g laranja sorbeteko litro erdia champagne, oso hotza Laranja sorbetea champagnearen kutsuan Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi …

Ikusi guztia  
arroza abankandoarekinarroza abankandoarekinarroza abankandoarekin

Arroza abakandoarekin

Arroza abakandoarekin Osagaiak 2 abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Ura eta gatza 5 koilarakada oliba olio Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada tomate saltsa 600 g arroz (ale biribileko …

Ikusi guztia  
Indioilar izterrak tomate saltsanIndioilar izterrak tomate saltsanIndioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan –  Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 4 tipulin, pikatuak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru baten zuria, pikatua Baso bete ardo zuri Kg bat tomate saltsa mamitsu Oliba olioa eta gatza …

Ikusi guztia  
Pasta tomatearekinPasta tomatearekinPasta tomatearekin

Pasta tomatearekin

Pasta tomatearekin –  Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 baratxuri ale, …

Ikusi guztia  
DILISTAK-Nicolas-BraucourtDILISTAK-Nicolas-BraucourtDILISTAK-Nicolas-Braucourt

Dilista garbiak eltzean

Dilista garbiak eltzean Osagaiak 5 koilarakada handi oliba olio birjina estra Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua 2 koilarakada tomate saltsa Ximiko bat piperrauts gozo 600 g dilista Ura Gatza Baratxuri …

Ikusi guztia  
Txerri txuletak tipula saltsanTxerri txuletak tipula saltsanTxerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan –  Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …

Ikusi guztia  
limoi sorbetea 3limoi sorbetea 3limoi sorbetea 3

Limoi sorbetea ronaren kutsuan

Limoi sorbetea ronaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko 2 dl ron zuri edo Kubako ron zaharra, hozkailuan hoztua Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, …

Ikusi guztia  
bruselatxoakbruselatxoakbruselatxoak

Bruselatxoak beren horretan

Bruselatxoak beren horretan –  Osagaiak 400 g bruselatxo 4 koilarakada oliba olio birjina estra Gurina, pixka bat Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo ditugu ondoren, …

Ikusi guztia  
Txitxirioak fraideen eranTxitxirioak fraideen eranTxitxirioak fraideen eran

Txitxirioak fraideen eran

Txitxirioak fraideen eran –  Osagaiak 12 kg txitxirio edo garbantzu, uretan beratuak (12 orduz gutxienez) Kg bat ziazerba fresko eta garbi Arrautza egosi bat Tipulin bat Baratxuri ale bat Perrexila, pixka bat Oliba olioa Errezeta …

Ikusi guztia  
limoi bizkotxoalimoi bizkotxoalimoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa –  Osagaiak 5 arrautza 350 g azukre 150 g esnegain likido Gatz pixar bat 270 g irin Legamia-hautsa pixar bat 2 limoiren birrindura 100 g gurin urtu … Errezeta Gopor batean, hagaxkez ongi …

Ikusi guztia  
Patata gainerreak kremarekinPatata gainerreak kremarekinPatata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin –  Osagaiak 1’5 kg patata Perrexil sorta bat Apio adaxka bat Limoi azal bat, liztariz lotuak Litro bat esne Esnegaina, litro laurdena Gazta arraspatua, 150 g Baratxuri ale bat, erdibitua Gatza eta …

Ikusi guztia  
Haize kruxpetakHaize kruxpetakHaize kruxpetak

Haize kruxpetak

Haize kruxpetak –  Osagaiak 80 g gurin Koilarakada bat azukre Baso bete ur Gatza, ximiko bat 200 g irin 5 arrautza Haize kruxpetak Errezeta Eltze batean, ura, gurina, gatza eta azukrea ipiniko ditugu egosten. Irakiten …

Ikusi guztia  
Itsas aingira tomate eta piperrekinItsas aingira tomate eta piperrekinItsas aingira tomate eta piperrekin

Itsas aingira tomate eta piperrekin

Itsas aingira tomate eta piperrekin –  Osagaiak 4 itsas aingira solomo lodi, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak …

Ikusi guztia  
Abakando saltsaAbakando saltsaAbakando saltsa

Abakando saltsa

Abakando saltsa –  Osagaiak 4 azenario 2 tipula Abakando edo misera karkasak Litro laurdena armagnac Botila bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Irina, ximiko bat Litro bat ur Oliba olioa 5 koilarakada gurin hotz, …

Ikusi guztia  
Legatza itsas jogurtarekinLegatza itsas jogurtarekinLegatza itsas jogurtarekin

Legatza itsas jogurtarekin

Legatza itsas jogurtarekin –  Osagaiak 150 g-ko 4 legatz xerra 160 g “griego” erako jogurta alga nori xafla bat (sushi rollitoak egiteko erabiltzen dena) perrexila limoi bat oliba olioa gatza … Errezeta Alga noria tira finetan moztu eta …

Ikusi guztia  
Brownie Iker M. eranBrownie Iker M. eranBrownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran –  Osagaiak 2OOgr kobertura 220gr Gurin 220gr Azukre 70gr Irina 4 Arrautza 1/2 Legamia Fruitu lehorra … Errezeta TRESNAK Katilu bat Irabiagailu Mikrouhina Aiztoa PRESTAKETA Jarri 4 arrautza katilu batean eta …

Ikusi guztia  
Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-aAhuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-aAhuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a –  Osagaiak Ahuakate bat Indioilar 2 bularki Limoi bat Laranja bat Soja saltsa Fruitu lehor 2 eskukada (nahasketa; urrak, intxaurrak, almendrak,…) Ezpelete piper hautsa Oliba olioa Gatza Molde erako ogia …

Ikusi guztia  
Legatz kokotxak saltsa berdeanLegatz kokotxak saltsa berdeanLegatz kokotxak saltsa berdean

Legatz kokotxak saltsa berdean

Legatz kokotxak saltsa berdean –  Osagaiak 850 bat g legatz kokotx, azalik eta bizarrik gabe, gatza emanak 4 dl oliba olio birjina Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil …

Ikusi guztia  
Arrautza nahasi krematsuakArrautza nahasi krematsuakArrautza nahasi krematsuak

Arrautza nahasi krematsuak

Arrautza nahasi krematsuak –  Osagaiak Arrautzak Esnegaina Gurina Gatza Errezeta Arrautza nahasi krematsuak eta mamitsuak egiteko, lerdetsu aterako ditugu beti paderatik: paderan behar baino gehiago egingo duten segundo bakoitzeko are eta gogorrago edukiko ditugu platerean, …

Ikusi guztia  
Patata tortillaPatata tortillaPatata tortilla

Patata tortilla

Patata tortilla –  Osagaiak 2 dl oliba olio 200 g tipulin, pikatua 100 g piper berde, pikatua baratxuri ale bat, pikatua 800 g patata, zurituak eta dadotan moztuak 8/9 arrautza fresko Gatza Errezeta Padera zabal …

Ikusi guztia  
Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoaGazta eta urdaiazpiko ogitartekoaGazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 4 xerra eder urdaiazpiko egosi edo urdaiazpiko iberiar, gustuen eta diru-poltsaren egoeraren arabera 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Xorta …

Ikusi guztia  
Txerrikume erreaTxerrikume erreaTxerrikume errea

Txerrikume errea

Txerrikume errea –  Osagaiak Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko) Txerri gatza Gatz fina eta gatza larria 2 baso bete ur Txerrikume errea Errezeta Txerrikume ez …

Ikusi guztia  
Untxi baratxuri-oliotan salteatutaUntxi baratxuri-oliotan salteatutaUntxi baratxuri-oliotan salteatuta

Untxi baratxuri-oliotan salteatuta

Untxi baratxuri-oliotan salteatuta –  Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Oliba olioa 6 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Errezeta Untxiak puskatan zatitzeko eskatuko diogu harakinari. Gatza eman eta padera batean ipiniko …

Ikusi guztia  
Olagarroa egosteko eraOlagarroa egosteko eraOlagarroa egosteko era

Olagarroa egosteko era

Olagarroa egosteko era –  Osagaiak Olagarro eder bat, gordinik. Ura eta gatz larria Errezeta Bi formalismo bete behar dira olagarroa egosi aurretik. Edo arrantzaleak egosi aurretik egundainoko kaskarreko aldia jotzen dio arroka baten kontra, xamur …

Ikusi guztia  
Saltsa ingelesaSaltsa ingelesaSaltsa ingelesa

Krema ingelesa, dietakoa

krema ingelesa, dietakoa –  Osagaiak Litro bat esne erdi gaingabetu 12 gorringo 60 g Canderel, hautsetan 2 bainila leka, irekiak eta aletuak 4 koilarakada bete esnegain Krema ingelesa Errezeta Bainilak ireki, aletu eta leka horiekin …

Ikusi guztia  
pattarrapattarrapattarra

Kakahuete pattar krematsua

Kakahuete pattar krematsua –  Osagaiak 22,5 cl ur 75 cl esne Kakahuete gurina, 100 g 30 g azukre Kakao hauts zimiko bat Gatz pixar bat Ron urtetsua, 4 koilarakada handi Errezeta Ura eta esnea irakinarazi …

Ikusi guztia  
Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekinAntxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekinAntxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin –  Osagaiak Antxoa marinatuak 8 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerra mehetan moztuak Errezeta Marinatu berri direnean, oliotan murgildu aurretik, ongi xukatu, lehortu eta portzelanazko erretilu batean zabalduko ditugu antxoak. …

Ikusi guztia  
Kuiatxo zopaKuiatxo zopaKuiatxo zopa

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa –  Osagaiak Kuiatxo garbiak, azal eta guzti, xerra finetan moztuak, kilo bat 2 baratxuri ale, zerrendatan Oliba olio birjina, 2 koilarakada Litro bat ur, salda kontzentratuaren pastilla batekin irakina Azukre pixka bat 3 …

Ikusi guztia  
Patatak saltsa berdeanPatatak saltsa berdeanPatatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean –  Osagaiak 4 koilarakada oliba olio Tipulin txiki bat, xehatua 4 baratxuri ale Kilo bat patata Ardo zuria, baxoerdi bat Arrain salda edo ura Perrexil txikitua Gatza Patatak saltsa berdean Errezeta Kazola …

Ikusi guztia  
txitxirio zopatxitxirio zopatxitxirio zopa

Txitxirio zopa

Txitxirio zopa –  Osagaiak Litro erdia txitxirio edo txitxirio, garbi gisatuak, haragi arrastorik gabe 600 ml. haragi salda edo ur 100 g gurin 7 koilarakada esnegain urtu Gatza … Errezeta Salda eta esnegainarekin nahasi eta …

Ikusi guztia  
MaionesaMaionesaMaionesa

Maionesa

Maionesa –  Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da eta aurpegia alaitzen die itsaskiei, entsaladei, barazki …

Ikusi guztia  
ARKUMEA ERREA Joselu-BlancoARKUMEA ERREA Joselu-BlancoARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

Ikusi guztia  
baratxuri zopabaratxuri zopabaratxuri zopa

Baratxuri zopa

Baratxuri zopa Osagaiak 8 baratxuri ale, xerratan moztuak Pipermin lehorra, ximiko bat 4 koilarakada oliba olio Zopako ogia, ukabil baten neurriko puska Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Koilarakada bat piper-mami, kontserbakoa Piperrauts gozoa, ximiko bat …

Ikusi guztia  
Croque-monsieur (mixtoa)Croque-monsieur (mixtoa)Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa) Marcel Proust berak ere aipatzen du otarteko bero hau: «Kontzertu irteeran, hotelera bidean, amona eta biok geldialdi bat egin genuen kai muturrean Villeparisis andrearekin hitzaspertu bat egiteko, zeinak erran baitzigun hotelean eskatuak zituela …

Ikusi guztia  
HEGALUZEA-Javier-LastrasHEGALUZEA-Javier-LastrasHEGALUZEA-Javier-Lastras

Hegaluzea (edo hegalaburra) tipulatan

Hegaluzea (edo hegalaburra) tipulatan Tamaina hartzea da kontua, ez lehorregi eta ez gordinegi. Ozpinarekin ere arretaz ibili behar da. Baina hemen esandakoak bete eta egin beharreko guztiak behar bezala asmatzen badituzu, etxaferoak botako dituzte zure …

Ikusi guztia  
Hegaluzea-tomatetan-Javier-Lastras1Hegaluzea-tomatetan-Javier-Lastras1Hegaluzea-tomatetan-Javier-Lastras1

Hegaluzea (edo hegalaburra) tomatetan

Hegaluzea (edo hegalaburra) tomatetan Uda betea denean izaten da gurean tunidoen kanpaina. Itsas-herrietan haren usaina sumatuko duzu eguzki-egunetan: erreta edo marmitakoan jarrita, ia beti. Baina ugariak dira hegaluzea (eta hegalaburra) prantatzeko erak. Esan dezagun, hala …

Ikusi guztia  
Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak) Antxoak era honetan egiteak, lan apur bat emango dizu, banaka maneiatu behar baitira aleak, baina ez zara batere damutuko: ezagutzen dugun era onentakoa da hau, baldin eta ez bazaio arrautzari gehiegi frijitzen …

Ikusi guztia  
Antxoa frijituakAntxoa frijituakAntxoa frijituak

Antxoa frijituak

Antxoa frijituak Antxoa garaia denean,  gutxi izaten dira halako gutiziak baldin eta bi gauza hartzen badira kontutan: arraina fresko-freskoa izatea eta ez gehiegi egitea. Tamainan behar du guztiak. Gurean martxo aldera hasten da kanpaina eta …

Ikusi guztia  
Tipula marmeladaTipula marmeladaTipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …

Ikusi guztia