Menua

Txitxirio zopa

  • txitxirio zopa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txitxirio zopa – 

Osagaiak

  • Litro erdia txitxirio edo txitxirio, garbi gisatuak, haragi arrastorik gabe
  • 600 ml. haragi salda edo ur
  • 100 g gurin
  • 7 koilarakada esnegain urtu
  • Gatza

Errezeta

Salda eta esnegainarekin nahasi eta irakinaldi bat emango diegu txitxirioei ondoren. Ura erabili behar badugu, salda pastilla batez hornituko dugu. Irabiagailutik pasatuko ditugu ondoren, indar betean, irakindako gai guztiak. Irabiagailuan hainbat minutuz eduki ondoan erantsiko dugu gurina, dadotan moztua, eta iragazki batez pasatuko dugu ondoren zopa kazola edo zopa-ontzi batera. Tenperatura galdu badu irakinaldi bat emango diogu, sutan edo mikrouhinetan, eta mahairako prest egongo da ondoren. Gatz-puntua zuzenduko dugu, hala behar badu.

Kalitate oneko kontserba-txitxirioekin ere egin daiteke zopa hau.

Txitxirio zopa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri buru egosiaren bi xerra lodi-lodi, dadotan moztuak 2 arrautza egosi, azala kenduta eta txikituak Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginak, 2 eskutada 2 koilarakada …

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio edo garbantzu pote bat (400 g inguru) 8 txibi ale (garaikoak hobe!) Arrautza bat Piper berde bat Piper gorri bat Tipulina ale bat Ozpina Olioa Gatza Tomate ale bat Piper …

Txitxirio egosiak

Txitxirio egosiak

Txitxirio egosiak –  Osagaiak Gutxienez 12 orduz beratzen edukitako txitxirioak, kilo erdia Tomate txiki bat, garbia Porru txiki bat, garbia Azenario bat, zurituta Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda Zorratada bat oliba olio 2 baratxuri ale, …

Barauko txitxirioak

Barauko txitxirioak

Barauko txitxirioak –  Osagaiak 2 solomo bakailao, hezurrik eta ezkatarik gabe 650 g txitxirio edo garbantzu, kalitate onekoa 3 eskukada handi ziazerba garbi Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, zuritu gabe 6 koilarakada oliba olio …

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …