Menua

Krema ingelesa, dietakoa

  • natillak 3
  • Saltsa ingelesa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

krema ingelesa, dietakoa – 

Osagaiak

  • Litro bat esne erdi gaingabetu
  • 12 gorringo
  • 60 g Canderel, hautsetan
  • 2 bainila leka, irekiak eta aletuak
  • 4 koilarakada bete esnegain

Krema ingelesa

natillak 3Errezeta

Bainilak ireki, aletu eta leka horiekin egosiko dugu esnea eta esnegaina, irakin arte. Ondoren, 15 bat minutuan edukiko dugu esnea pausatzen, eltzea tapatuta. Bitartean, gopor batean nahasiko ditugu gorringoak eta Canderel. Iragazi eta haien gainetik isuriko dugu esnea; gaiak ongi batu, nahasi eta eltzean sartuko ditugu berriro. Su eztian jarri, eta biraka erabiliko dugu etengabe, orea loditzen hasi dela sumatu arte. Une horretan iragaziko dugu krema. Hotzean gordeko dugu, hozkailuan, frutaren zerbitzatzeko edo jogurt bat gozatzeko.

Krema ingelesak ez du sutan inoiz ere irakin behar (mindu egingo lirateke gorringoen proteinak berotasun handiaren eraginez). Kasu honetan, gainera, jakin beharra dago edulkorante sintetikoek (horietako bat da Canderel hori), irakiten utziz gero, gozatzeko indar guztia galtzen dutela.

Krema ingelesa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Esne frijitu edo peilak

Esne frijitu edo peilak

Esne frijitu edo peilak –  Osagaiak Litro bat esne Kanela, adaxka bat 10 koilarakada azukre 50 g maizena 50 g irin Koilarakada bat eguzki-lore olio Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Azukre eta kanela …

mamia

Mamia edo gatzatua

Mamia edo gatzatua –  Osagaiak 6 pote betetzeko: Ardi esnea, litro bat Gatzagi likidoa Gatza … Errezeta Bi edo hiru gatzagi tanta isuriko ditugu lehenik lurrezko sei poteen hondoan. Gatz pittin bat eman eta irakiten …

sukaldean-fondo0

Esnegain kruxpetak

Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Esnegain harrotu berria, Chantilly krema Azukre-hautsa Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien sartu ahal izateko. Koilara …

Esne merengatu pattarra

Esne merengatu pattarra

Esne merengatu pattarra –  Osagaiak 800 g esne 200 g esnegain likido Laranja edo limoi azal puska eder bat Kanela txotx bat 175 g azukre 150 g ron Arrautza zuringoak (200 g) + 25 g …

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa –  Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 170 g 125 g gurin bigun Esnegain irakina eta ura kendua. Bestela esnegain likidoa Esnegain_bizkotxoa Errezeta Katilu batean, hagaxkekin, arrautzak jo behar …