Menua

Limoi bizkotxoa

  • limoi bizkotxoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi bizkotxoa – 

Osagaiak

  • 5 arrautza
  • 350 g azukre
  • 150 g esnegain likido
  • Gatz pixar bat
  • 270 g irin
  • Legamia-hautsa pixar bat
  • 2 limoiren birrindura
  • 100 g gurin urtu

Errezeta

Gopor batean, hagaxkez ongi joko ditugu arrautzak, azukrea, esnegaina eta gatz pixarra, krema zurixka eta lodia lortu arte. Orduan erantsiko ditugu, euri moduan, eta eragiteari utzi gabe pikorrik sor ez dadin, irina, legamia, limoi birrindura eta azkenean gurin urtua. Ongi nahasi, eta molde batean sartuko dugu orea, moldean gurina igurtzi eta irin pixar bat erantsi ondoan. Labean sartuko dugu ondoren, 180º-ko tenperaturan, 50 bat minutuan. Azala gorriegi jartzen ari dela ikusten badugu, estaliko dugu aluminio-paperez, gehiegi txigortu ez dadin.

Limoi bizkotxoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Gorringo gordinak entsaladan

Osagaiak Kg bat gorringo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta  

Sangria flamenkoa

Sangria flamenkoa

Sangria flamenkoa –  Osagaiak Ardo beltz gaztea, litro bat 6 koilarakada azukre Litro laurden bat Pedro Ximenez Laranja bat eta limoi bat, puska handitan Izotzak Errezeta Pitxer eder batean ardo botila hustuko dugu. Azukre pixka …

Gorringo tortilla

Gorringo tortilla

Gorringo tortilla –  Osagaiak Gorringo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua Gorringo tortilla Errezeta Gorringoak kazola zabal batean edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

Maionesa

Maionesa

Maionesa –  Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da eta aurpegia alaitzen die itsaskiei, entsaladei, barazki …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …