Menua

Xapo gibela tipularekin

  • xapo gibela tipularekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Xapo gibela tipularekin

Osagaiak

  • Kg bat xapo gibel, gordinik
  • Ximiko bat irin
  • 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak
  • 4 baratxuri ale
  • Oliba olioa
  • Xorta bat ardo zuri
  • Gatza

 

Errezeta

Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk egin eta ur oso hotzean edukiko dugu 15 bat minutuan, patz pixka batez. Lehortu eta xerra loditan zatituko dugu ondoren. Kazola zabal batean ipiniko ditugu tipulak, gatza eta oliba olioarekin batean. Su ezti-eztian edukiko ditugu tipulak gozatzen eta gorritzen, 45 bat minutuan.

Gibela xerrak irinetan pasa eta leunkiro astinduko ditugu ondoren, soberakina kentzearren. Padera batean, olioa jarriko dugu su bizian, hatz beteko neurrian. Gibela sartu eta, erretzen utzi gabe, 2 minutuz (lodieraren arabera) edukiko dugu frijitzen. Buelta eta buelta erabiliko ditugu bitsadera batez, azal gorri kurruskariaren azpian haragi koloretsua bezain mamitsua gorde dadin. Ez dadila lehortu. Paderatik atera eta paper xurgagarriaren gainean xukatuko ditugu gibel xerrak.

Gibela tipula beroaren gainean jarri eta xorta bat ardo zuriaren gozoan utziko dugu une batzuetan irakiten, su eztian. Pausatzen utzi eta mahairako prest edukiko dugu jakia.

Xapo gibela tipularekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tipula potxatua mahaspasekin

Osagaiak 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua 15 koilarakada oliba olio Gatza 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak *Lau pertsonentzat Errezeta Oliba olioa eta …

Tipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …

Xapo matrailak saltsa berdean patatekin

Xapo matrailak saltsa berdean patatekin

Xapo matrailak saltsa berdean patatekin –  Osagaiak Xapo matrailak, garbiak, hexurrak-eta kenduta, 1 kg 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri ale, txikituak Perrexil txikitua Patata txiki …

urraburua labean

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin Osagaiak Urraburu eder bat, 4 lagunentzako modukoa edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan …

Xapoa satsa amerikarrean

Xapoa satsa amerikarrean

Xapoa satsa amerikarrean –  Osagaiak 4 xapo zati, hezurrarekin, 350 g bakoitzak 3/4 litro saltsa amerikar 16 otarrainxka, zurituak Xorta bat brandy edo armagnac Oliba olioa eta gurina Gatza Xapoa satsa amerikarrean Errezeta Gatza emango …