Menua

Buia edo txangurru kroketak

  • buia kroketak
  • Buia edo txangurru kroketak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Buia kroketak

Osagaiak

  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • Tipulin bat, pikatua
  • Piper berde bat, pikatua
  • Kg erdia txangurru, Donostiako eran maneatua eta oso murriztua, saldatsu ez egoteko
  • Baso erdia Xerez
  • 1,5 l Esne
  • 125 g esnegain urtu
  • Litro laurdena gurin
  • 250 g irin

Errezeta

Buia edo txangurru kroketakKazola zabal batean, xorta bat olio erantsi eta hartan gozatuko ditugu, su ertainean, baratxuriak, tipulina eta piper berdea, gatz pixka batekin. Gorritzen utziko diegu barazkiei, xamur gelditu arte. Xerez ardoa erantsi eta murrizten utziko dugu, su eztian. Guztiz lurrundu orduko kazolaratuko dugu txangurrua, dagoeneko maneatua, eta irakiten utziko dugu ondoren guztia, egoki nahasteko.

Beste kazola batean egingo dugu bexamel saltsa. Gurina eta irina sutan gozatu eta esnegaina eta esnegain irakin berria erantsiko ditugu ondoren. Beste 5 bat minutuan utziko dugu irakiten. Erretilu batean zabaldu eta hozten utziko dugu ondoren orea.

Itxura emango diegu kroketei. Irin, arrautza eta ogi birrinduan pasa eta prest utziko dugu olio bero ugaritan frijitzeko.

Buia kroketak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Pikillo piperrak txangurruz beteak –  Osagaiak Txangurrua Donostiako eran, hiru kilo laurden 15 koilarakada bexamel, ongi egina Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa Irina eta arrautza irabiatua Gatza Pikillo piperrak txangurruz beteak Errezeta …

sukaldean-fondo0

Buia papurtua maionesarekin

Osagaiak Kilo erdi buia egosi, papurtua, hotza eta ongi xukatua, jariorik izan ez dezan Maionesa saltsa Pixar bat ale-ziape Koilarakada bat tomate saltsa Tipulin bat, oso mehe pikatua Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Gopor batean ipiniko …

sukaldean-fondo0

Buia donostiako eran

Osagaiak 2 tipula, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 3 porru, pikatuak Gurina, zati bat Oliba olioa 600 g buia mami, egosia eta papurtua Litro laurdena tomate saltsa Gatza Errezeta Kazola batean xorta bat olio eta gurin …

TXANGURRUA Pir

Txangurrua Donostiako eran

Txangurrua Donostiako eran Osagaiak 2 tipula, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 3 porru, pikatuak Gurina, zati bat Oliba olioa 600 g txangurro mami, egosia eta papurtua Litro laurdena tomate saltsa Gatza Errezeta Kazola batean xorta bat …

txangurrua

Txangurrua egosteko era

Txangurrua egosteko era –  Osagaiak Itsasoko ura Errezeta / Teknika Bitxia da animalia honen izenarekin gertatzen dena. Euskaraz argi dago zer den buia eta zer txangurru. Bestela esanda, txangurrua armiarma da (centollo) eta buia edo …