Menua

Atun ogitartekoa

  • Atun ogitartekoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Atun ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia
  • Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia
  • Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, edukiak

Errezeta

Oliba olio birjina garaztatuko dugu bitan irekitako opilean, ongi busti dadin. Hegaluzea zabalduko dugu gainetik, eta piper errearen zerrenden txanda izango da hurren. Gatz pixka bat emango diegu, opila itxi aurretik. Ezertan hasi aurretik, opila labean goritzen badugu, kraskatsu gera dakigun, ezin hobea izango da emaitza.

Atun ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

katu zopa

Katu zopa

Katu zopa –  Osagaiak Litro bat ur Gatza, pixar bat Baratxuri ale bat, pikatua 5 koilarakada oliba olio birjina Ximiko bat piperbeltz, ehoa 4 eskukada bete ogi zuri (ogi biribil zaharra, xerra mehetan moztua) 2 …

sukaldean-fondo0

Ogi txigortua gaztaz gainerreak nola egin

Osagaiak Kg bat Gruyére gazta 6 arrautza gorringo + 4 arrautza 4 koilarakada esnegain bikoitz lodi edo, hura gabe, esnegain urtu Gatza eta piperbeltza Errezeta Azala kenduko diogu gaztari. Zati txikitan puskatu eta irabiagailu handi …

ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran –  Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa   Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

sukaldean-fondo0

Atuna tipula saltsan

Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri …