Menua
  • Bistaratze aukerak

BARAZKIAK

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekinTomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekinTomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 …

Ikusi guztia  
Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekinKukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekinKukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin –  Osagaiak 4 “tuterako” kukulu 250-300 g oilasko bularki 8 antxoa xerra 10 g mostaza 100 g jogurt natural krematsu Oliba olioa Tipulina ale 1 Baratxuri laurdena … Errezeta: Kukuluak …

Ikusi guztia  
Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekinTomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekinTomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada …

Ikusi guztia  
Piper berde beteak entsaladanPiper berde beteak entsaladanPiper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan –  Osagaiak 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 2 piper berde, luzetara moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako …

Ikusi guztia  
Eskarola entsalada baratxuriarekinEskarola entsalada baratxuriarekinEskarola entsalada baratxuriarekin

Eskarola entsalada baratxuriarekin

Eskarola entsalada baratxuriarekin –  Osagaiak 2 eskarola garbi, xukatu eta hostoak libratuta 3 baratxuri ale Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi zukua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gopor batean jarri eskarola. Katilu batean nahasi limoi zukua, …

Ikusi guztia  
Azalore egosiaAzalore egosiaAzalore egosia

Azalore egosia

Azalore egosia –  Osagaiak Azalore eder bat Oliba olio birjina edo gurina Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Azalorea garbituko dugu ondoren, hosto berdeak kendurik. Zuztarra moztu eta mulkoak …

Ikusi guztia  
Bruselatxoak kremanBruselatxoak kremanBruselatxoak kreman

Bruselatxoak kreman

Bruselatxoak kreman –  Osagaiak 400 g bruselatxo Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Gurina, pittin bat Baso bete esne gain urtu Gatza Bruselatxoak kreman Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu …

Ikusi guztia  
VICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …

Ikusi guztia  
Patatak labean gurin eta baratxuriarekinPatatak labean gurin eta baratxuriarekinPatatak labean gurin eta baratxuriarekin

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Osagaiak 10 patata handi Oliba olio pittin bat 2 baratxuri-buru, azal eta guzti ezkai adaxka 1 150 g gurin Gatza Errezeta Patatak zuritu eta zati loditan moztu, luzetara. Patata bakoitza gutxi gorabehera, lodieraren arabera, 8 …

Ikusi guztia  
izokina parrilan 2izokina parrilan 2izokina parrilan 2

Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan

Osagaiak 8 patata ertain Baratxuri-buru bat Porru puska bat Piperbeltza, 3 ale Izokin ketua, 8 xerra eder 5 koilarakada ur 150 g gurin Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltza …

Ikusi guztia  
Tipula non gordeTipula non gordeTipula non gorde

Tipula non gorde

Tipula non gorde Beharrezkoak Leku lehor eta iluna Lurrezko ontzi bat … Leku lehor ilunean gorde behar ditugu beti tipulak, patatetatik urrun, erraz asko hondatzen baitira haien ondoan. Gainera, hobe dugu lurrezko ontzietan, eta ez …

Ikusi guztia  
zainzuri zopazainzuri zopazainzuri zopa

Zainzuri zopa

Zainzuri zopa Osagaiak Litro erdia salda edo ura Kg erdia zainzuri, zurituak eta alde gogorrak kenduak, finki moztuak 12 koilarakada esnegain urtu 2 arrautza gorringo azukrea, zimiko bat gatza, zimiko bat Errezeta Ur ugari jarriko …

Ikusi guztia  
ziazerba lasagnaziazerba lasagnaziazerba lasagna

Ziazerba lasagna

Ziazerba lasagna Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo erdia (txerrikia, behikia edo txahalkia, …

Ikusi guztia  
Txitxirio entsaladaTxitxirio entsaladaTxitxirio entsalada

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri buru egosiaren bi xerra lodi-lodi, dadotan moztuak 2 arrautza egosi, azala kenduta eta txikituak Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginak, 2 eskutada 2 koilarakada …

Ikusi guztia  
Zigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

Ikusi guztia  
Pikillo piperrak bakailaoz beteakPikillo piperrak bakailaoz beteakPikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …

Ikusi guztia  
Azalore egosia olio errearekinAzalore egosia olio errearekinAzalore egosia olio errearekin

Azalore egosia olio errearekin

Azalore egosia olio errearekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Gatza Azalore egosia olio errearekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, …

Ikusi guztia  
Tipula zopaTipula zopaTipula zopa

Tipula zopa

Tipula zopa –  Osagaiak Kg erdia tipula, zerrendetan moztua baratxuri ale bat, xehatua Koilarakada bat gurin 2 koilarakada oliba olio Koilarakada apal bat irin Litro bat haragi-salda, mamitsua izan dadila (haragi-salda pastilla batez azkar dezakegu) …

Ikusi guztia  
zainzuriak-saltsanzainzuriak-saltsanzainzuriak-saltsan

Zainzuriak saltsan

Zainzuriak saltsan Osagaiak Bi zainzuri sorta, modu naturalean egosiak Irina Arrautza joa Perrexil xehatua Baratxuri ale bat, txiki-txiki egina Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, txiki-txiki egina Zainzuriak …

Ikusi guztia  
porrusaldaporrusaldaporrusalda

Porrusalda

Porrusalda Osagaiak 4 porru eder 2 azenario eder Patatak, kilo erdia Litro bat ur 4 koilarakada olio Gatza Errezeta Porruak eta azenarioak zuritu eta zati meheak egin. Patatak zuritu eta zatitu, puska txikitan kaskatuz. Su …

Ikusi guztia  
Arroza barazkiekinArroza barazkiekinArroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

Ikusi guztia  
Txerri aztala dilistekinTxerri aztala dilistekinTxerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

Ikusi guztia  
Barazkiak nola egosiBarazkiak nola egosiBarazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

Ikusi guztia  
kuia zopakuia zopakuia zopa

Kuia zopa

Kuia zopa –  Osagaiak 500 g kuia mami 4 koilarakada handi oliba olio birjina 50 g tipulin, pikatua Litro erdia salda edo ur Gurina, puska bat Jogurt natural erdia Gatza Kuia zopa Errezeta Zuritu eta …

Ikusi guztia  
guakamoleaguakamoleaguakamolea

Guakamolea

Guakamolea –  Osagaiak 4 abokat Tipulin bat, txiki-txiki eginda Tomate bat, zuritua eta dadotan moztua Limoi berde baten zukua Tabasko pixar bat Gatza eta piperbeltz eho berria Guakamolea Errezeta Abokatak zuritu eta mamia irabiagailu baten …

Ikusi guztia  
Azalore egosia patata eta baratxuriarekinAzalore egosia patata eta baratxuriarekinAzalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Azalore egosia patata eta baratxuriarekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko …

Ikusi guztia  
Piper berdeakPiper berdeakPiper berdeak

Piper berdeak frijitzeko era

Piper berdeak frijitzeko era – Beharrezkoak Olioa Piper berdeak   Errezeta Deus ez dago higuingarriagorik piper berdeak olio hotzean frijitzen jartzea eta paderatik beraxko, zurbil eta koipetsu ateratzea baino. Horrelakorik gerta ez dadin, oso bero …

Ikusi guztia  
ErremolatxaErremolatxaErremolatxa

Erremolatxa egosteko era

Erremolatxa egosteko era –   Beharrezkoak Erremolatxa freskoa, zurtoineko hostoak labana batekin kenduta Ura eta gatza Erremolatxa egosteko era Teknika / errezeta Zurtoina kentzeaz gain, sustraia ere kendu, eltzean ondrosoago sar daitezen. Ur gazituan murgildu eta …

Ikusi guztia  
orburuak Orburuen garbiketaorburuak Orburuen garbiketaorburuak Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa –  Teknika / Errezeta Orburu sendo gogorrak aukeratuko ditugu. Horretarako, geure esku itxian estutuko ditugu, mikrofono batekin bageunde bezala. Muturreko hostoek itxita egon behar dute, ireki nahi ez balute bezala, erdian zulorik ageri …

Ikusi guztia  
Pasta pistoarekinPasta pistoarekinPasta pistoarekin

Pasta pistoarekin

Pasta pistoarekin –  Osagaiak 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo makarroiak dira egokiak, baita gnocchi goxo batzuk ere) Barazki pistoa egiteko errezeta Gatza Pasta pistoarekin Errezeta Pasta …

Ikusi guztia  
Tomate konfitatuaTomate konfitatuaTomate konfitatua

Tomate konfitatua

Tomate konfitatua –  Osagaiak 30 tomate txiki (sortakoak), golfeko pilotaren tamainakoak 15 baratxuri ale Oliba olioa Gatza eta azukrea Ezkaia, 4 adaxka Laberako paper sulfuroztatua, orri bat Tomate konfitatua Errezeta Zurtoina kendu tomateei eta egin …

Ikusi guztia  
Patata eta tipula entsaladaPatata eta tipula entsaladaPatata eta tipula entsalada

Patata eta tipula entsalada

Patata eta tipula entsalada –  Osagaiak Patatak uretan egosiak eta zurituak, kilo bat 2 tipulin, zerrenda mehe-mehetan zatituak Oliba olio birjina, limoi zuku pitin bat Gatza eta piperbeltz eho berria Patata eta tipula entsalada Errezeta …

Ikusi guztia  
Aza shangai eranAza shangai eranAza shangai eran

Aza shangai eran

Aza shangai eran –  Osagaiak 500 g aza hosto, zerrenda mehetan zatitua 2 eskukada Malagako mahaspasa, uretan beratuak lehor baleude 4 koilarakada oliba olio Piperrautsa, koilarakadatxo bat Gatza Aza shangai eran Errezeta Gaiak hondoan itsatsiko …

Ikusi guztia  
Barazki pistoaBarazki pistoaBarazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …

Ikusi guztia  
Bruselatxoak urdaiazpikoarekinBruselatxoak urdaiazpikoarekinBruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak 400 g bruselatxo 50 g urdaiazpiko serranoa, dadotan 2 baratxuri ale dl bat oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo …

Ikusi guztia  
babakbabakbabak

Tomate entsalada baba freskoekin

Tomate entsalada baba freskoekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Baba aletu gordinak, eskutada on bat 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada baba freskoekin Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, …

Ikusi guztia  
Patata-erreak-gurin-eta-baratxuriekinPatata-erreak-gurin-eta-baratxuriekinPatata-erreak-gurin-eta-baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin –  Osagaiak 10 patata handi Xorta bat oliba olio 2 baratxuri-buru, zuritu gabe Ezkaia, adaxka bat 150 g gurin Gatza Errezeta Zuritu eta xerra loditan moztuko ditugu patatak, luzeran. 8 …

Ikusi guztia  
Pipermin frijituakPipermin frijituakPipermin frijituak

Pipermin frijituak

Pipermin frijituak –  Osagaiak Pipermin freskoak, kilo bat Oliba olioa Gatza Pipermin frijituak Errezeta Piperminak garbitu uretan eta xukatu zapi batekin. Oliba olioa suelto duen zartagin bat jarri su bizian, gutxienez bi hazbeteraino irits dadila …

Ikusi guztia  
Erremolatxa aza gordinarekin entsaladaErremolatxa aza gordinarekin entsaladaErremolatxa aza gordinarekin entsalada

Erremolatxa aza gordinarekin entsaladan

Erremolatxa aza gordinarekin entsaladan –  Osagaiak Erremolatxa egosia, azala kenduta eta dadotan, kilo erdia Aza txiki bat Oliba olio birjina, 4 koilarakada Ximiko bat piperrauts gozo Jogurt natural bat Limoi erdi baten zukua Gatza Erremolatxa …

Ikusi guztia  
Azalore zopaAzalore zopaAzalore zopa

Azalore zopa

Azalore zopa –  Osagaiak Azalore eder bat Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Azalore zopa Errezeta Azalorea garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra moztu eta mulkoak …

Ikusi guztia  
Orburuak urdaiazpikoarekinOrburuak urdaiazpikoarekinOrburuak urdaiazpikoarekin

Orburuak urdaiazpikoarekin

Orburuak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak 24 orburu egosi 3 koilarakada oliba olio 2 baratxuri ale Orburuak egosi diren salda, koilarakada batzuk Urdaiazpikoa, takotan edo, hobe, xerra finetan moztua Irina, ximiko bat Gatza Orburuak urdaiazpikoarekin Errezeta Kazola …

Ikusi guztia  
Orburu salteatuakOrburu salteatuakOrburu salteatuak

Orburu salteatuak

Orburu salteatuak –  Osagaiak 24 orburu gordin 4 koilarakada oliba olio Gatza Baratxuri xehatua, pixka bat Perrexil xehatua Orburu salteatuak Errezeta Garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu orburuak. Gaiak itsasten ez diren padera batean, berotzen …

Ikusi guztia  
Orburuak tenpuranOrburuak tenpuranOrburuak tenpuran

Orburuak tenpuran

Orburuak tenpuran – Osagaiak 24 orburu 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g. Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Orburuak tenpuran Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …

Ikusi guztia  
piperminakpiperminakpiperminak

Piperminak ozpinetan jartzen

Piperminak ozpinetan jartzen – Beharrezkoak 9Kg pipermin fresko eta erdi neurriko 10 l sagardo-ozpin 4 l alkohol zuriaren ozpin Gatza, eskukada bat . . .  Errezeta Ur hotzean garbituko ditugu pipermin guztiak, lurrez eta lohiz …

Ikusi guztia  
Patatak Errioxako eranPatatak Errioxako eranPatatak Errioxako eran

Patatak errioxako eran

Patatak errioxako eran –  Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …

Ikusi guztia  
Barazki ogitartekoaBarazki ogitartekoaBarazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Ikusi guztia  
patata pastelapatata pastelapatata pastela

Patata pastela

Patata pastela –  Osagaiak 0,6 kg patata 200 g esnegaina 30 g oliba olio 120 g hirugiharra Piper hauts beltza perrexila gazta 25 g ura Patata pastela Errezeta: Patata zuritu eta xerra finetan moztu. Uretan …

Ikusi guztia  
Azalore pureaAzalore pureaAzalore purea

Azalore purea

Azalore purea –  Osagaiak 600 g azalore Gurin hotza, dadotan, 280 g Gatza Azalore purea Errezeta Eltze batean ur asko jarri, gatzarekin, sutan. Azaloreari hosto berdeak kendu eta zuztarra moztu. Adaxkak askatu eta urarekin garbituko ditugu. …

Ikusi guztia  
Azalore eta brokoli egosiaAzalore eta brokoli egosiaAzalore eta brokoli egosia

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin –  Osagaiak Azalore eder bat Brokoli pare bat 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Eskukada handi bat bakailao geza, beratua …

Ikusi guztia  
Pa amb tomaquetPa amb tomaquetPa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …

Ikusi guztia  
Piper berdeen saltsaPiper berdeen saltsaPiper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa –  Osagaiak Tipula bat, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, mutur bat 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak Albahaka hosto handi bat 2 baso bete ur Oliba olioa Esnegaina Gatza Errezeta Tipula, zerrendatan …

Ikusi guztia  
Tomate entsalada tipulinarekinTomate entsalada tipulinarekinTomate entsalada tipulinarekin

Tomate entsalada tipulinarekin

Tomate entsalada tipulinarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Tipulin txiki bat, zerrendatan moztua 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala kendu, fruitua …

Ikusi guztia  
Tipula02Tipula02Tipula02

Tipulak non gorde

Tipulak non gorde –  Beharrezkoak Leku lehor eta iluna Lurrezko ontzi bat … Tipulak non gorde Leku lehor ilunean gorde behar ditugu beti tipulak, patatetatik urrun, erraz asko hondatzen baitira haien ondoan. Gainera, hobe dugu …

Ikusi guztia  
Patatak non eta nola gordePatatak non eta nola gordePatatak non eta nola gorde

Patatak non eta nola gorde

Patatak non eta nola gorde –  Osagaiak Xoko ilun eta lehorra Zapi bat edo egunkari papera … Non eta nola gorde Txikikeria iruditzen ahal zaio bakarren bati, baina bistarako zorigaitza da patatak lorez eta sustraiz …

Ikusi guztia  
Patata eta perrexil entsaladaPatata eta perrexil entsaladaPatata eta perrexil entsalada

Patata eta perrexil entsalada

Patata eta perrexil entsalada –  Osagaiak Kilo bat patata, uretan egosiak, zurituak Perrexil sorta bat gehiegi xehatu gabea Oliba olio birjina Limoi zuku pitin bat Gatza eta piperbeltz eho berria … Errezeta Garrantzi handikoa da …

Ikusi guztia  
Txirlak orburuekinTxirlak orburuekinTxirlak orburuekin

Txirlak orburuekin

Txirlak orburuekin –  Osagaiak 3/4 Kg Txirla 8 orburu natural, egosiak eta lautan zatituak 3 baratxuri ale, xehatuak Litro laurdena ur bero edo orburuak egosi diren ur 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Irina, ximiko …

Ikusi guztia  
Pasta Barazkiekin - Michael SternPasta Barazkiekin - Michael SternPasta Barazkiekin - Michael Stern

Pasta barazkiekin

Pasta barazkiekin –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina Piper berde bat, txiki-txiki egina Piper gorri bat, txiki-txiki egina Porru bat, txiki-txiki egina Lekak, zerrenda laburretan moztuak eta hariak kenduta. Eskutada bat Dozena bat orburu bihotz, …

Ikusi guztia  
Gernikako piperrak tenpuranGernikako piperrak tenpuranGernikako piperrak tenpuran

Gernikako piperrak tenpuran

Gernikako piperrak tenpuran –  Osagaiak 400 g Gernikako piper fresko eta erdi neurriko 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …

Ikusi guztia  
Pasta-albahaka-pestoarekinPasta-albahaka-pestoarekinPasta-albahaka-pestoarekin

Pasta perrexil-pestoarekin

Pasta perrexil-pestoarekin –  Osagaiak 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak, tagliatelleak edo makarroiak dira egokiak, baita gnocchi goxo batzuk ere) Perrexilezko pestoa, 10 koilarakada Gatza … Errezeta Pasta …

Ikusi guztia  
ppppppppp

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin –  Osagaiak Kg pasta, egosia eta hoztua (makarroi edo “galet” moldekoa) Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 3 tomate umo Tipulin bat, pikatua Perrexil pikatua …

Ikusi guztia  
Luzoker entsaladaLuzoker entsaladaLuzoker entsalada

Luzoker entsalada

Luzoker entsalada –  Osagaiak 8 pepino edo luzoker ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Luzoker entsalada Errezeta Garrantzi handikoa da pepinoak freskoak izatea, denbora luzerik …

Ikusi guztia  
Pikillo piperrak txangurruz beteakPikillo piperrak txangurruz beteakPikillo piperrak txangurruz beteak

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Pikillo piperrak txangurruz beteak –  Osagaiak Txangurrua Donostiako eran, hiru kilo laurden 15 koilarakada bexamel, ongi egina Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa Irina eta arrautza irabiatua Gatza Pikillo piperrak txangurruz beteak Errezeta …

Ikusi guztia  
brokoliabrokoliabrokolia

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin –  Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Eskukada handi bat bakailao geza, beratua eta zati …

Ikusi guztia  
Tipula eta hirugihar tartaTipula eta hirugihar tartaTipula eta hirugihar tarta

Tipula eta hirugihar tarta

Tipula eta hirugihar tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Hirugihar ketua, dadotan moztua, eskutada …

Ikusi guztia  
Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsanAlberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsanAlberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan

Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan

Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan –  Osagaiak 5 alberjinia eder 3 baratxuri ale, solteak 5 koilarakada oliba olio Tipulin bat, pikatua 8 koilarakada tomate saltsa Gatza Alberjinia baratxuri erreekin salteatuak tomate saltsan Errezeta Zurtoina …

Ikusi guztia  
gazpatxoagazpatxoagazpatxoa

Gazpatxoa

Gazpatxoa –  Osagaiak Tomate gorri heldu-helduak, garbiak eta puskatan. Kilo bat Piper berde bat, garbia, puskatan Pepino txiki bat, zuritua, garbi-garbia eta puskatan egina Tipulin bat, zuritua, puskatan Baratxuri ale bat, zuritua Oliba olio birjina, …

Ikusi guztia  
Pikillo piperrak txerri hankazPikillo piperrak txerri hankazPikillo piperrak txerri hankaz

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Baratxuri ale bat Gatza Pikillo piperrak txerri hankaz beteak …

Ikusi guztia  
Endibia-gainerreakEndibia-gainerreakEndibia-gainerreak

Endibia gainerreak

Endibia gainerreak –  Osagaiak 8 endibia erdi neurriko Litro erdia inguru bexamel saltsa Koilarakada bat gazta birrindu koipetsu Gatza Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak eta trinko …

Ikusi guztia  
Tomate entsalada zerri-buruarekinTomate entsalada zerri-buruarekinTomate entsalada zerri-buruarekin

Tomate entsalada zerri-buruarekin

Tomate entsalada zerri-buruarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Basurde buru xerra on bat, dadotan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza … Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala …

Ikusi guztia  
Patatak non eta nola gordePatatak non eta nola gordePatatak non eta nola gorde

Patatak mikrouhinetan egosteko era

Patatak mikrouhinetan egosteko era –  Osagaiak 10 patata ertain, garbituak eta zuritu gabeak Oliba olio birjina, zorrotada bat eta gurin puska eder bat Gatza Errezeta Patatak garbitu, eta sardexka baten hortzez zulatu alde guztietatik. Mikrouhinen …

Ikusi guztia  
Orburuak txirlekinOrburuak txirlekinOrburuak txirlekin

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin –  Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …

Ikusi guztia  
Aza pureaAza pureaAza purea

Aza purea

Aza purea –  Osagaiak Aza bat Oliba olioa, litro laurdena 4 baratxuri ale, zerrendatan 100 g patata pure Gatza Aza purea Errezeta Aza bitan egin. Erdialdeko zurtoina kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal dela, kendu …

Ikusi guztia  
patata kroketakpatata kroketakpatata kroketak

Patata kroketak

Patata kroketak Osagaiak 110 g gurin 110 g irin litro erdia esne litro erdia esnegain kilo erdia patata-mami uretan gatzarekin egosia … Errezeta Lehenik ohiko bexamel bat egingo dugu, irina gurinarekin maneatuz. Irakiten utziko ditugu …

Ikusi guztia  
PIPERRADAPIPERRADAPIPERRADA

Piperrada

Piperrada –  Osagaiak 4 tipulin eder 6 piper berde Pikillo piperrak, pote bat 4 baratxuri ale 5 koilarakada oliba olio Tomate saltsa, litro laurden bat Gatza … Errezeta Kazola handi batean oliba olioa jarri. Tipulinak, …

Ikusi guztia  
porrusalda bakalaorekinporrusalda bakalaorekinporrusalda bakalaorekin

Porrusalda bakailaoarekin

Porrusalda bakailaoarekin Osagaiak 4 porru eder 2 azenario eder Patatak, kilo erdia Litro bat ur Bakailao zati eder bat, beratua, azalik gabe eta izpituta 4 koilarakada oliba olio … Errezeta Lehenik porruak eta azenarioak zuritu …

Ikusi guztia  
Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekinAlberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekinAlberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin

Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin

Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin –  Osagaiak 5 alberjinia eder 2 baratxuri ale, xehatuak Eskukada bat urdaiazpiko, zerrendatan moztua 5 koilarakada oliba olio 10 koilarakada tomate saltsa Gatza Errezeta Zurtoina moztu eta uretan garbituko ditugu alberjiniak. …

Ikusi guztia  
Gernikako piperrak frijitutaGernikako piperrak frijitutaGernikako piperrak frijituta

Gernikako piperrak frijituta

Gernikako piperrak frijituta – Osagaiak Gernikako piper frijituak, kilo bat Oliba olioa Gatza Gernikako piperrak frijituta Errezeta Piperrak garbitu uretan eta xukatu zapi batekin. Oliba olioa suelto duen zartagin bat jarri su bizian, gutxienez bi …

Ikusi guztia  
ziazerbakziazerbakziazerbak

Ziazerbak baratxuri-oliotan salteatuak

Ziazerbak baratxuri-oliotan salteatuak Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak 5 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. Harraskan sartuko ditugu, tanta batzuk ehe edo ozpina izango …

Ikusi guztia  
aza zopaaza zopaaza zopa

Aza zopa

Aza zopa Osagaiak 300 g patata, zurituak eta puska handitan moztuak Aza bete bat 3 l haragi-salda, barazki-salda edo ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 5 koilarakada handi esnegain …

Ikusi guztia  
PATATA FRIJITUAKPATATA FRIJITUAKPATATA FRIJITUAK

Patata frijituak

Patata frijituak –  Osagaiak Kilo bat patata Oliba olioa Gatza Errezeta Patatak zuritu eta xerra edo zati loditan moztu, nahi dugun bezala. Uretan ongi garbitu, almidoia kentzeko. Lehortu. Zartagin handi batean bizpahiru hazbete olio jarri, …

Ikusi guztia  
Perrexil pestoaPerrexil pestoaPerrexil pestoa

Perrexil pestoa

Perrexil pestoa Osagaiak Eskukada oparo bat perrexil-hosto fresko 6 baratxuri ale, zurituak Limoi baten zukua Litro laurdena oliba olio birjina Idiazabalgo gazta ondua, puska txiki bat Eskukada bat hur edo arbendol txigortu Gatza Errezeta Ur …

Ikusi guztia  
Barauko txitxirioakBarauko txitxirioakBarauko txitxirioak

Barauko txitxirioak

Barauko txitxirioak –  Osagaiak 2 solomo bakailao, hezurrik eta ezkatarik gabe 650 g txitxirio edo garbantzu, kalitate onekoa 3 eskukada handi ziazerba garbi Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, zuritu gabe 6 koilarakada oliba olio …

Ikusi guztia  
zainzuria-arraultzekin-2zainzuria-arraultzekin-2zainzuria-arraultzekin-2

Zainzuriak arrautza irakinekin

Zainzuriak arrautza irakinekin Osagaiak 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak 8 arrautza, oso freskoak 2 dl sagardo-ozpin 2 litro ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Kazola batean (altua eta …

Ikusi guztia  
zainzuriak-tenpuranzainzuriak-tenpuranzainzuriak-tenpuran

Zainzuriak tenpuran

Zainzuriak tenpuran Osagaiak Zainzuri zuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, …

Ikusi guztia  
zainzuri salteatuakzainzuri salteatuakzainzuri salteatuak

Zainzuri salteatuak

Zainzuri salteatuak Osagaiak Zainzuri zuriak, 2 sorta Koilarakada bat oliba olio Gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko …

Ikusi guztia  
zainzuri tortilazainzuri tortilazainzuri tortila

Zainzuri tortila

Zainzuri tortila Osagaiak Sorta bat zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu zainzuriei. Zuritu. Muturra bereizi, 2 bat zm, eta xerra finetan moztuko …

Ikusi guztia  
zainzuriak ilarzainzuriak ilarzainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

Ikusi guztia  
zainzuriakzainzuriakzainzuriak

Zainzuriak beren horretan

Zainzuriak beren horretan Osagaiak Zainzuri zuri freskoak, 2 sorta Ura eta gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko …

Ikusi guztia  
zerbak patatekinzerbak patatekinzerbak patatekin

Zerbak patatekin

Zerbak patatekin Osagaiak  Xorta bat zerba 4 patata eder 7 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Zuritu eta puska ertainetan zatituko ditugu patatak. Orri-mamiak hosto berdeetatik bereiziko ditugu ondoren. Orri-mamiei hariak kendu eta …

Ikusi guztia  
zerba saltsanzerba saltsanzerba saltsan

Zerba orri-mami beteak saltsan

Zerba orri-mami beteak saltsan Osagaiak Xorta bat zerba Urdaiazpiko iberiarra eta gazta, xerretan moztua Irina eta arrautza Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale, pikatuak Orri-mamiak egositako uraren salda, litro laurdena inguru 3 koilarakada …

Ikusi guztia