Menua

Orburuak urdaiazpikoarekin

  • Orburuak urdaiazpikoarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Orburuak urdaiazpikoarekin – 

Osagaiak

  • 24 orburu egosi
  • 3 koilarakada oliba olio
  • 2 baratxuri ale
  • Orburuak egosi diren salda, koilarakada batzuk
  • Urdaiazpikoa, takotan edo, hobe, xerra finetan moztua
  • Irina, ximiko bat
  • Gatza

Orburuak urdaiazpikoarekin

Errezeta

Kazola batean, su eztian jarriko ditugu oliba olioa eta baratxuri aleak. Baratxuria dantzan hasi dela ikusi orduko erantsiko dugu urdaiazpikoa. Urtzen utziko dugu urdaia, zaporea eman diezaion guztiari. Irina ere, aski da ximiko bat, erantsiko dugu hautseztaturik, pikorrik egin ez dadin, eta orburuak egosi diren salda beroaz edo, horrelakorik ez badugu, ur beroaz bustiko dugu guztia, saltsa lodi koipetsua itxuratu arte. Irakiten utziko dugu segundo batzuetan, eta ur edo salda gehiago erantsiko diogu lodiegia dela sumatzen badugu. Osorik edo bitan nahiz lautan eginak, nahiago bezala, barneratuko ditugu orburuak eta su eztian, irakinaldi txikiak eginez, utziko ditugu berotzen.

Bukaeran gatz puntua neurtu eta zerbitzatu egingo dugu ondoren. Xehaturiko perrexil pixka bat erantsi ahal izango dugu, bai eta ardo zuria ere, tanta batzuk edo.

Orburuak urdaiazpikoarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Babak urdaiazpikoarekin

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak

Babak urdaiazpikoarekin salteatuak –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

orburuak Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa –  Teknika / Errezeta Orburu sendo gogorrak aukeratuko ditugu. Horretarako, geure esku itxian estutuko ditugu, mikrofono batekin bageunde bezala. Muturreko hostoek itxita egon behar dute, ireki nahi ez balute bezala, erdian zulorik ageri …

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin –  Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …