Menua

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

  • Azalore eta brokoli egosia
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin – 

Osagaiak

  • Azalore eder bat
  • Brokoli pare bat
  • 4 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 8 koilarakada oliba olio
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • Eskukada handi bat bakailao geza, beratua eta zati ertainetan moztua
  • Ximiko bat irin
  • Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko
  • Gatza

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

Errezeta

Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Azalorea eta brokolia garbituko ditugu ondoren. Zuztarra moztu eta mulkoak bananduko ditugu. Garrantzitsua da mulkoak sorrarazten dituen zuztarra edo zurtoina ez botatzea, azalorearen gainerako aldeekin egosi ahal izango baitugu zuritu eta hirutan edo lautan zatitu ostean. Alde goxoena da hori. Ur hotzean ongi garbitu, xukatu eta, ura irakiten hasi orduko, sartuko ditugu azalore eta brokolia eltzean. 10/15 minutuan edukiko ditugu sutan, tapatu gabe. Kolore horia hartuko du azaloreak, tapatzen badugu. Labanaren punta zati lodienean ziztatuz jakingo dugu xamur dagoen ala ez.

Bakailao puskak irinetan axaletik pasa eta gero, olio oso beroan frijituko ditugu, ongi gorritu arte. Xukatu egingo ditugu ondoren.

Padera txiki batean, olio berotan jarriko ditugu baratxuriak. Sutatik atera eta piperrautsa erantsiko dugu. Biraka eragingo diogu etengabe zurezko zaliari, piperrautsa olioarekin ongi nahas dadin. Baratxuri saltsa hau brokoli egosi eta xukatu berriaren eta bakailao zatien gainean isuri eta, gatz pixarra eman ondoan, mahairako prest edukiko dugu guztia.

Kasu!

Azenario eta ilar batzuk, dena batera egosita eere lagungarri bikaina dira.

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

bakailao-kroketak

Bakailao kroketak

Bakailao kroketak Osagaiak 450 g bakailao papurtu, beratua eta pikatua Tipulin bat, pikatua 2,2 litro esne 75 g gurin eta 75 ml oliba olio birjina 3 arrautza, 2 egosi eta pikatuak eta 1 joa 300 …

Bakailao brandada

Bakailao brandada

Bakailao brandada –  Osagaiak Kg bat bakailao, beratua eta 8 puskatan zatitua Litro laurdena oliba olio birjina Litro laurdena esne Limoi baten zukua Bakailao brandada Errezeta Urez betetako kazola batean ipiniko ditugu bakailao solomoak, azal …

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

bakailao kokotxa

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Gatza Bakailao kokotxa freskoak …