Menua

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

  • Bruselatxoak urdaiazpikoarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin – 

Osagaiak

  • 400 g bruselatxo
  • 50 g urdaiazpiko serranoa, dadotan
  • 2 baratxuri ale
  • dl bat oliba olio
  • Gatza

Errezeta

Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo ditugu ondoren, txikiak ez badira. Ura irakiten hasi orduko erantsiko ditugu bruselatxoak eta 15-20 minutuan edukiko ditugu ondoren egosten.

Padera txiki batean, olioaren hiru laurden ipiniko dugu eta bi baratxuri ale frijituko ditugu hartan. Bruselatxoak egosten ari diren eltzean isuriko dugu guztia. Kontuz zipriztinekin. Gainerako olioa hartu, lehengo padera berean jarri eta hartan gorrituko dugu urdaiazpikoa. Honek emango die bruselatxoei falta zaien grazia. Dastatu eta gero, gatza emango diogu behar izanez gero.

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …

zerbak urdaiazpikoarekin

Zerbak urdaiazpikoarekin

Zerbak urdaiazpikoarekin Osagaiak Xorta bat zerba 4 patata eder 7 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale Urdaiazpikoa, dadotan edo xerra oso finetan moztua Gatza Errezeta Zuritu eta puska ertainetan zatituko ditugu patatak. Orri-mamiak hosto berdeetatik …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 4 xerra eder urdaiazpiko egosi edo urdaiazpiko iberiar, gustuen eta diru-poltsaren egoeraren arabera 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Xorta …

bruselatxoak

Bruselatxoak beren horretan

Bruselatxoak beren horretan –  Osagaiak 400 g bruselatxo 4 koilarakada oliba olio birjina estra Gurina, pixka bat Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo ditugu ondoren, …