Menua

Piper berdeen saltsa

  • Piper berdeen saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Piper berdeen saltsa – 

Osagaiak

  • Tipula bat, zerrendatan moztua
  • Haragi salda kontzentratua, mutur bat
  • 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak
  • Albahaka hosto handi bat
  • 2 baso bete ur
  • Oliba olioa
  • Esnegaina
  • Gatza

Errezeta

Tipula, zerrendatan moztua, piperrak eta olioa ipiniko ditugu kazola batean, gatz pixka batekin. Su ertainean jarri eta gozatzen utziko ditugu barazkiak, kolorerik hartu gabe, ez mikazteko. 25 minuturen ostean erantsiko dugu haragi saldarako pastilla, mutur bat baino ez, eta biraka nahasiko dugu barazkiekin. Esnegaina eta ura gaineratuko ditugu ondoren: 10 bat minutuan edukiko dugu guztia su eztian irakiten. Gatza eman, albahaka hostoa erantsi eta mehe-mehe xehatuko dugu saltsa, iragazki fin batetik igarota. Gatz-puntua zuzenduko dugu berriro.

Garrantzitsua da piper-berdea ez gorritzea, potxatu egin behar du, saltsak piper berde gordinaren zaporea izan dezan, baina mikaztu gabe. Saltsa hau edozein arrain salteaturen lagungarri izan daiteke: hegaluzea, atuna, ongi txigorturiko xapo solomoak.

Piper berdeen saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Uraza eta tipula entsalada

Uraza eta tipula entsalada

Uraza eta tipula entsalada –  Osagaiak 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Letxuga hostoak ur hotzean …

sukaldean-fondo0

Pipermorro erreak entsaladan

Osagaiak 15 pipermorro erre, azal eta hazia kenduta, katilu batean jarririk beren zukuarekin Oliba olio birjina, 5 koilarakada Koilarakada bat sagardo-ozpin Gatz zimiko bat Perrexil hosto batzuk, edo hobe albahaka freskoarenak, zerrenda mehetan *Lau pertsonentzat …

Tipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …

Atun eta piper erre ogitartekoa

Atun eta piper erre ogitartekoa

Atun eta piper erre ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, …

PIPERRADA

Piperrada

Piperrada –  Osagaiak 4 tipulin eder 6 piper berde Pikillo piperrak, pote bat 4 baratxuri ale 5 koilarakada oliba olio Tomate saltsa, litro laurden bat Gatza … Errezeta Kazola handi batean oliba olioa jarri. Tipulinak, …