Tipulak non gorde
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Tipulak non gorde –
Beharrezkoak
- Leku lehor eta iluna
- Lurrezko ontzi bat
…
Tipulak non gorde
Leku lehor ilunean gorde behar ditugu beti tipulak, patatetatik urrun, erraz asko hondatzen baitira haien ondoan. Gainera, hobe dugu lurrezko ontzietan, eta ez zurezkoetan, gordetzen baditugu, zurak ere errazago ustelarazten baititu tipulak.
Ez ditzagun hozkailuan gorde, ez da hori leku hoberena haientzat. Kutsatu egiten dute ukitzen duten guztia eta usain arraroak hartzen dituzte gainera. Usteltzen hasiak direla sumatzen badugu, bota ditzagun lehenik okerren daudenak. Ongi daudenak besteetatik ez baditugun bereizten, teleberri baterako ere ez dute izango usteltzen hasi gabe.
Tipulak non gorde
Tipulatxen ozpin-olioa
Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …
Txerri txuletak tipula saltsan
Txerri txuletak tipula saltsan – Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …
Hegaluze mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin
Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …
Hegaluzea tipula saltsan
Hegaluzea tipula saltsan – Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur …
Tipula tarta
Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 4 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Baso txiki bat esnegain likido Gazta arraspatua, eskutada bat Gatza …