- Bistaratze aukerak
HARAGIAK
Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak
Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …
Ikusi guztiaTxerri matrailak eta hankak remelluri eran
Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, txikitua Tipulin bat, txikitua “Remelluri†ardo beltz …
Ikusi guztiaTxerri mingain irin-arrautzeztatua
Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olio, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen …
Ikusi guztiaTxerri mingainak entsaladan
Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Oliba olioa birjina Ura eta gatza 2 eskarola garbi Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaTxerri muin irin-arrautzeztatuak
Osagaiak 8 txerri muin egosi Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan zatituko ditugu muinak, bi hemisferioak errespetatuz. Gatz pixka bat eman eta irin-arrautzatan pasa ondoan, oliba olio ugaritan frijituko …
Ikusi guztiaTxerri muinak egosteko era
Beharrezkoak 8 txerri muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Xorta bat oliba olio Xorta bat sagardo-ozpin Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …
Ikusi guztiaTxerri mutur irin-arrautzeztatua
Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …
Ikusi guztiaFoie-gras naturalaren terrina saldan egosia
Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo 3l haragi salda, arina Errezeta Badu honek egiteko bihurri bat, …
Ikusi guztiaTxerri saiheskiak saltsan
Osagaiak 2 kg txerri saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta …
Ikusi guztiaFoie-gras salteatua azenorio, ezti eta kanelarekin
Osagaiak 6 azenario handi, zurituak eta arraspatuak Oliba olioa Mutur bat gurin Laranja azal puska bat, birrindua Zimiko bat kanela, ehoa Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak …
Ikusi guztiaFoie-gras salteatua sagarrekin
Osagaiak Mutur bat gurin 6 sagar, zurituak eta ataletan moztuak (limoi zukuaz garaztatuko ditugu belztu ez daitezen) Pixar bat azukre beltz Xorta bat moskatel Xorta bat sagar-likore 8 xerra lodi ahate foie-gras edo gibel fresko, …
Ikusi guztiaTxerri txuletak patatekin
Txerri txuletak patatekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain Tipulin bat, pikatua Oliba olioa eta gatza Xorta bat sagardo-ozpin Perrexil xehatua Patata frijitu asko Txerri txuletak patatekin Errezeta Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos …
Ikusi guztiaFoie-gras salteatua tipula, ozpin eta eztiarekin
Osagaiak 4 tipula, zerrendetan moztuak Oliba olioa 4 koilarakada Modenako ozpin edo antzeko ozpin gozoren bat Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak Gatza eta piperbeltza, eho berria …
Ikusi guztiaOilasko errea limoiarekin
Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak Limoi bat, bitan zatitua Limoi erdi baten zukua 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, …
Ikusi guztiaOilasko errea sagarrekin
Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 4 sagar, haragi estukoak eta zurituak, bihotza kendu eta laurdenetan zatituak Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri …
Ikusi guztiaOilasko hegal konfitatuak
Osagaiak 32 oilasko hegal, junturatik bitan moztuak Litro erdia oliba olio Litro erdia ur Oilo salda kontzentratua, pastilla bat 10 baratxuri ale 100 g hirugihar ketu, dadotan *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola zabal bat sutan jarri …
Ikusi guztiaOilasko hegalak labean Javiren eran
Osagaiak Kg bat oilasko hegal, muturrak moztuak 3 patata ertain, zurituak eta xerratan moztuak 2 tipulin ertain, pikatuak Gatza, piperbeltza eta muskat intxaurra Xorta bat ardo zuri Oliba olioa *Lau pertsonentzat Errezeta Labe-erretilu batean oliba …
Ikusi guztiaOilasko papar irin-arrautzeztatuak piperrekin
Osagaiak 8 oilasko papar xerra Esne pixar bat Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Oliba olioa Irina eta arrautza joa Gatza Gernikako piperrak, frijituak *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman eta erretilu baten ipiniko ditugu paparrak, …
Ikusi guztiaOilasko paparrak urdaiazpiko eta gaztarekin
Osagaiak 8 oilasko papar xerra, liburu gisa irekiak, bete ahal izateko 8 urdaiazpiko xerra, egosia edo iberikoa, aurrekontuaren arabera 8 gazta xerra fin, gazta koipetsua, urtzeko modukoa Oliba olioa 4 baratxuri ale, zanpatuak Irina eta …
Ikusi guztiaOilasko papurtua parmentier eran
Osagaiak Oilasko mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …
Ikusi guztiaTxerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin
Osagaiak Txerri saiheskia, 4 puska eder 2 baratxuri ale, pikatuak Perrexila, zerrendatan moztua Xorta bat oliba olio Xorta bat limoi zuku Koilarakada bete ale-ziape Xorta bat ozpin Xorta bat ardo zuri Ura eta gatza *Lau …
Ikusi guztiaOilaskoa tomate eta piperrekin
Osagaiak 1,5 kg oilasko, erdi tamainako puskatan zatitua Baso handi bat ardo zuri 4 pipermorro berde edo gorri, zerrenda zabaletan zatituak 4 tipula, zerrendetan zatituak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru bat, pikatua Litro erdia tomate …
Ikusi guztiaOilo enpanadatxoak
Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g oilo haragi, txikitua (zopa egin badugu, balia dezakegu erabilitako haragia, larrutu ondoren) Arrautza …
Ikusi guztiaOilo kaneloiak
Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …
Ikusi guztiaOilo papurtua parmentier eran
Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Perrexil xehatua Oliba …
Ikusi guztiaPintada erreta
Osagaiak Pintada eder bat, garbia eta erretzeko prestatua Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan bereizi ditugunak, eta …
Ikusi guztiaOrein zibeta
Osagaiak Kg bat orein haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Baso bete kirsch Litro erdia ardo beltz Koilarakada handi bat …
Ikusi guztiaOrein zibeta aranekin
Osagaiak Orein solomo fresko bat, 1,3 kg-koa, zainik gabe 2 baratxuri ale Orrea eta piperbeltza, ale batzuk Baso erdi txiki bat ardo zuri edo ur 20 aran pasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean …
Ikusi guztiaUntxi papurtua parmentier eran
Osagaiak Untxi eder bat edo bi ertain Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Perrexil …
Ikusi guztiaPintada saltsan
Osagaiak Pintada eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin Baratxuri-buru bat, …
Ikusi guztiaUsakumea erreta
sagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Garbitu eta …
Ikusi guztiaUsakumea saltsan
Osagaiak 8 usakume, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ardo-ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat …
Ikusi guztiaUsoa gatzozpinetan
Osagaiak 4 uso 2 eskarola garbi Xorta bat oliba olio Koilarakada bat gurin Oliba olio birjina eta Xerezko ardo-ozpina Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Olioa eta gurina jarri ondoren, su gainean jarriko …
Ikusi guztiaPasta haragi eta limoi azalarekin
Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …
Ikusi guztiaBehi saiheskia saltsan
Osagaiak 2 kg behi saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …
Ikusi guztiaTxahal txuleta paderan egina ziapearekin
Txahal txuleta paderan egina ziapearekin – Osagaiak 4 txahal txuleta, ederrak, 800 g ingurukoa bakoitza Oliba olio pixar bat 4 koilarakada eder ale-ziape Gatza Txahal txuleta paderan egina ziapearekin Errezeta Giroko tenperaturan utziko dugu txuleta, …
Ikusi guztiaGazta enpanadatxoak nola egin
Gazta enpanadatxoak nola egin – Osagaiak Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako) 2 koilarakada azukre Irasagar-gozoki puska …
Ikusi guztiaUsakume errea baratxuri eta patatekin
Osagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Patata baratxuriekin erreak, errezeta bat …
Ikusi guztiaTxerri mingaina eta patatak entsaladan
Txerri mingaina eta patatak entsaladan – Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …
Ikusi guztiaHaragi xerra nola frijitu
Osagaiak Xerra Baratxuri ale bat, xerratuta Oliba olioa Gatz larria Perrexila Limoi zukua Errezeta Xerra bat frijitzeko, esku ona, padera on bat eta tanta bat olio baizik ez da behar. Haragiari ez zaio inoiz gatza …
Ikusi guztiaPintada papurtua parmentier eran
Osagaiak Pintada mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …
Ikusi guztiaOilasko enpanadatxoak
Oilasko enpanadatxoak – Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g oilasko haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil xehatua Arrautza, joa Oilasko enpanadatxoak …
Ikusi guztiaUrdeki hotzak nola gorde
Urdeki hotzak nola gorde – Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …
Ikusi guztiaTxahal zankarra patatekin
Osagaiak 1,5 kg txahal zankar, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada tomate saltsa 5 patata …
Ikusi guztiaTxahal muin irin-arrautzeztatua
Osagaiak 2 txahal muin, egosiak Gatza Irina eta arrautza, joa Oliba olioa, frijitzeko Errezeta Xerra lodietan zatituko ditugu muinak, osorik gera daitezen ahaleginak eginez. Gatz pixar bat eman eta irin-arrautzatan pasako ditugu ondoren. Olio ugarian …
Ikusi guztiaTxahal matrail salteatuak baratxuri eta patatekin
Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale osoak, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak Gatza Perrexil xehatua Oliba olioa Errezeta …
Ikusi guztiaTxahal gibela tomatearekin
Osagaiak Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …
Ikusi guztiaTxahal arandoiak ogi-arrautzetan pasatuak
Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina, ogi birrindua eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu …
Ikusi guztiaTxahal arandoiak irin-arrautzetan pasatuak
Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu eta ozpin …
Ikusi guztiaTxahal arandoi xehatuak parmentier eran
Osagaiak Kg bat txahal arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …
Ikusi guztiaBehi enpanadatxoak
Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g behi haragi, txikitua (ahal izanez gero gizen-zain askorekin) 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil xehatua Arrautza, joa …
Ikusi guztiaBehi zankarra kazolan egina
Osagaiak Behi zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa da benetan. Tamaina egokia behar …
Ikusi guztiaBehi muturrak tipula saltsan
Osagaiak 2 behi mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu eta, baldin badituzte, bizarrak edo …
Ikusi guztiaBehi muinak egosteko era
Osagaiak 4 behi muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Oliba olio pixar bat Sagardo-ozpin pixar bat Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …
Ikusi guztiaArroza arkume lepoarekin
Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …
Ikusi guztiaArkumea baratxuriekin erreta
Osagaiak Arkume bat (umerria edo bildotsa) Gatz larria 2 baso bete ur 2 baratxuri-buru, garbiak eta osorik Errezeta Errezeta hau 8 lagunentzat da. Harakinari horrela eskatuko diogu arkumea: 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, …
Ikusi guztiaArkume saiheskiak xirmendutan erreak
Osagaiak 2 edo 3 kg arkume (umerri edo bildots) saiheski Gatza Xirmenduak edo aihenak Errezeta Errezeta hau ezinbestez egin behar da mendian edo lorategian, sekulakoa eragin baikenezake etxean honelako sua egiten hasiko bagina. Beharrezkoak dira …
Ikusi guztiaArkume lepoa saltsan
Osagaiak 2 kg arkume lepo, puska handitan moztua 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat isuri ondoan, alde …
Ikusi guztiaArkume hankak saltsan
Osagaiak 24 arkume-hanka, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio …
Ikusi guztiaArkume besoa erreta
Osagaiak 4 arkume beso (umerri edo bildots). 800 g ingurukoa bakoitza 2 baratxuri-buru Baso bete ur Zorrotada bat ardo zuri Gatza Errezeta Gatza eman eta gero, erretilu zabal batean ipiniko ditugu arkume besoak, ahoz gora. …
Ikusi guztiaArkume aztala saltsan
Osagaiak 8 arkume aztal, garbiak eta hezurrarekin 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat …
Ikusi guztiaArkume arandoi ogi-arrautzeztatuak
Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko …
Ikusi guztiaArkume arandoi xehatuak parmentier eran
Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …
Ikusi guztiaArkume arandoi irin-arrautzeztatuak
Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina eta arrautza joa Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko barneratuko ditugu …
Ikusi guztia