- Bistaratze aukerak
ZERRIKIAK
Basurde zibeta
Basurde zibeta – Osagaiak Kg bat basurde haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Calvados edo antzeko edari bizi bat, baso …
Ikusi guztiaOdolkia erreta
Odolkia erreta – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …
Ikusi guztiaOdolkia egosita
Odolkia egosita – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …
Ikusi guztiaTxerri txuletak sagarrekin
Txerri txuletak sagarrekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaHaragi fonduea
Haragi fonduea Osagaiak Kg bat behi edo txahal azpizun edo solomo, dado ederretan moztua Litro eta erdi oliba olio 3 baratxuri ale Haragi fonduea Errezeta Fondue delakoa egin ahal izateko, ezinbestekoa da jaki honek mahairatzeko …
Ikusi guztiaHirugiharra mikrohuinetan nola frejitu
Hirugiharra mikrohuinetan nola frejitu – Osagaiak sukaldeko papera Hirugiharra mikrohuinetan nola frejitu Teknika / Errezeta Plater eta zartaginik garbitu nahi ez eta ametsetan hirugihar ogitarteko bat agertzen zaigunerako. Sukaldeko papera jarri plater xabal batean, bi …
Ikusi guztiaTxerri blanqueta
Txerri blanqueta – Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …
Ikusi guztiaHUT ogitartekoa (hirugiarra, uraza eta tomateaz)
HUT ogitartekoa (hirugiarra, uraza eta tomateaz) – Osagaiak Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa 6 xerra hirugihar ketu Uraza, hosto garbi batzuk Tomate naturala, xerra batzuk Errezeta Ogitarteko hau moldeko ogiaz egin daiteke, baina hobekiago …
Ikusi guztiaPasta hirugiharrarekin
Pasta hirugiharrarekin – Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …
Ikusi guztiaPasta tomate eta txorizoarekin
Pasta tomate eta txorizoarekin – Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 …
Ikusi guztiaLekak urdaiazpikoarekin
Lekak urdaiazpikoarekin – Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …
Ikusi guztiaTxerri enpanadatxoak
Txerri enpanadatxoak – Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txerri haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa (gizen askorekin, mamitsua izan dadin) Perrexil …
Ikusi guztiaTxerri hanka ogi-arrautzeztatuak
Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak – Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …
Ikusi guztiaTxerri txuletak tipula saltsan
Txerri txuletak tipula saltsan – Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …
Ikusi guztiaTxerrikume errea
Txerrikume errea – Osagaiak Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko) Txerri gatza Gatz fina eta gatza larria 2 baso bete ur Txerrikume errea Errezeta Txerrikume ez …
Ikusi guztiaTxerri hankak saltsan
Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …
Ikusi guztiaTxerri txuletak aranekin
Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …
Ikusi guztiaTxerri-solomo eta gazta ogitartekoa
Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …
Ikusi guztiaTxerri matrailak eta hankak remelluri eran
Txerri matrailak eta hankak remelluri eran – Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …
Ikusi guztiaOdolki nahaskia
Odolki nahaskia – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa, xorta bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Odolkia ireki eta barruko betegarria jasoko dugu. Padera bat su bizian jarri eta xorta bat oliba olioa …
Ikusi guztiaUrdaiazpiko egosiaren arrautzopila
Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …
Ikusi guztiaUrdaiazpiko iberiar arrautzopila
Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …
Ikusi guztiaBabak urdaiazpikoarekin salteatuak
Babak urdaiazpikoarekin salteatuak – Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …
Ikusi guztiaPotxak urdeki guztiekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza Txorizo fresko bat Txerri saiheskia, puska bat Urdaia, puska bat Errezeta …
Ikusi guztiaBasurdea saltsan udareekin
Osagaiak 1,5 Kg basurde haragi, dado handitan moztua, izter aldekoak ahal bada 6 udare mamitsu Gurina, puska bat Kanela, ezpal bat Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Adaxka bat apio, pikatua 2 azenario, pikatuak 4 …
Ikusi guztiaOdolki salteatua
Odolki salteatua – Osagaiak 2 tipula-odolki fresko Oliba olioa Errezeta Xerra oso loditan moztu eta tanta batzuk olio isuritako padera batean txigortuko ditugu su bizian bi alde zapaletatik, azal kraskatsu bat itxuratu arte. Jakiak itsasten …
Ikusi guztiaOdolkia piperrekin
Odolkia piperrekin – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa 2 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 pote pikillo piper on Perrexil xehatua Gatza Errezeta Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri …
Ikusi guztiaTxerri azpizunak saltsan
Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …
Ikusi guztiaTxerri aztal egosia
Osagaiak 2 txerri aztal eder, hezurrarekin Tipula bat Poru bat Azenario bat Baso bete ardo zuri Piperbeltza, ale batzuk Ura eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare …
Ikusi guztiaTxerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak
Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …
Ikusi guztiaTxerri matrailak eta hankak remelluri eran
Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, txikitua Tipulin bat, txikitua “Remelluri†ardo beltz …
Ikusi guztiaTxerri azpizunak erreta
Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …
Ikusi guztiaTxerri mingain irin-arrautzeztatua
Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olio, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen …
Ikusi guztiaTxerri mingainak entsaladan
Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Oliba olioa birjina Ura eta gatza 2 eskarola garbi Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaTxerri muin irin-arrautzeztatuak
Osagaiak 8 txerri muin egosi Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan zatituko ditugu muinak, bi hemisferioak errespetatuz. Gatz pixka bat eman eta irin-arrautzatan pasa ondoan, oliba olio ugaritan frijituko …
Ikusi guztiaTxerri muinak egosteko era
Beharrezkoak 8 txerri muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Xorta bat oliba olio Xorta bat sagardo-ozpin Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …
Ikusi guztiaTxerri mutur irin-arrautzeztatua
Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …
Ikusi guztiaTxerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin
Osagaiak Txerri saiheskia, 4 puska eder 2 baratxuri ale, pikatuak Perrexila, zerrendatan moztua Xorta bat oliba olio Xorta bat limoi zuku Koilarakada bete ale-ziape Xorta bat ozpin Xorta bat ardo zuri Ura eta gatza *Lau …
Ikusi guztiaTxerri saiheskiak saltsan
Osagaiak 2 kg txerri saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta …
Ikusi guztiaTxerri txuletak patatekin
Txerri txuletak patatekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain Tipulin bat, pikatua Oliba olioa eta gatza Xorta bat sagardo-ozpin Perrexil xehatua Patata frijitu asko Txerri txuletak patatekin Errezeta Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos …
Ikusi guztiaTxerri mingaina eta patatak entsaladan
Txerri mingaina eta patatak entsaladan – Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …
Ikusi guztiaUrdeki hotzak nola gorde
Urdeki hotzak nola gorde – Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …
Ikusi guztia