- Bistaratze aukerak
LEKALEAK
Potxak txirlekin
Potxak txirlekin – Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …
Ikusi guztiaOlagarro eta leka entsalada
Olagarro eta leka entsalada – Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak Olagarro txiki bat, egosia, epeldua eta zati loditan moztua Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, …
Ikusi guztiaBabak arrautza irakinarekin
Babak arrautza irakinarekin – Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …
Ikusi guztiaLeka entsalada
Leka entsalada – Osagaiak Lekak, kilo bat Urdaiazpikoa (iberikoa bada hobe), bi xerra eder zerrendatan Oliba beltzak, hezurgabetu eta eskuz zatituak, 2 eskutada Oliba olio birjina, 6 koilarakada Sagardo-ozpina, 2 koilarakada Baratxuri ale bat, xehatua …
Ikusi guztiaLekak piperrautsez gozatuak
Lekak piperrautsez gozatuak – Osagaiak Lekak, kilo bat 2 tipulin txiki xehatuak 2 koilaratxokada piperrauts gozo Oliba olioa, 7 zopa-koilarakada 5 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza …. Errezeta Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta …
Ikusi guztiaLekak urdaiazpikoarekin
Lekak urdaiazpikoarekin – Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …
Ikusi guztiaLeka salteatuak
Leka salteatuak – Osagaiak Lekak, kilo bat Oliba olioa, 4 koilarakada handi Gatza Leka salteatuak Errezeta Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta hariak eta bi muturrak kendu. Zartagin bat jarri su ez oso bizian eta …
Ikusi guztiaDilistak txorizoarekin
Dilistak txorizoarekin Osagaiak 5 koilarakada handi oliba olio birjina estra Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua 2 koilarakada tomate saltsa Zimiko bat piperrauts gozo Txorizo fresko bat, min xamarra 600 g …
Ikusi guztiaIlar zopa
Ilar zopa Osagaiak Ilar izoztuak, kilo bat Haragi salda edo ura salda kontzentratuaren pastilla batekin, 1,3 litro 15 koilarakada esnegain likido 400 g gurin Gatza … Errezeta Lehenik salda edo ura irakiten jarri. Orduan, borborka …
Ikusi guztiaDilista zopa
Dilista zopa Osagaiak 300 g dilista Tipulin erdia Azenario bat Baratxuri ale bat 100 g hirugihar ketu 15 koilarakada esnegain Litro erdia salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua) Gatza … Errezeta Kazola zabal batean, doi-doi …
Ikusi guztiaDilista entsalada
Dilista entsalada Osagaiak Dilista egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri ukondoa, puska eder bat, egosia eta hezurgabetua, dado txikitan moztua Tomate handi bat, ondua baina ez biguna, dadotan moztua Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginda, …
Ikusi guztiaDilista garbiak eltzean
Dilista garbiak eltzean Osagaiak 5 koilarakada handi oliba olio birjina estra Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua 2 koilarakada tomate saltsa Ximiko bat piperrauts gozo 600 g dilista Ura Gatza Baratxuri …
Ikusi guztiaIlarrak garbitu
Ilarrak garbitu – Beharrezkoak Ura Gatza Ilarrak Errezeta Ilarren lekak ireki eta barruko aleak bereiziko ditugu. Leka hutsak gorde eta urez garbituko ditugu. Ilarrak bideratuko diren jakiak bustiko diren salda prestatzeko erabiliko ditugu lekak. Ura …
Ikusi guztiaIlarrak arrautza irakinarekin
Ilarrak arrautza irakinarekin – Osagaiak 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …
Ikusi guztiaBaba gordinak entsaladan
Baba gordinak entsaladan – Osagaiak Baba gordinak, ahal dela samurrak eta txikiak, azala kenduta. Kilo bat Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi laurden baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Baba gordinak entsaladan Errezeta Babak …
Ikusi guztiaBaba gordinak entsaladan ahuntz gaztarekin
Baba gordinak entsaladan ahuntz gaztarekin – Osagaiak Baba gordinak, ahal dela samurrak eta txikiak, azala kenduta. Kilo bat Ahuntz-gazta ertain bat, samurra, dadotan moztua Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi laurden baten zukua Gatza eta …
Ikusi guztiaBaba gordinak entsaladan mendarekin
Baba gordinak entsaladan mendarekin – Osagaiak Baba gordinak, ahal dela samurrak eta txikiak, azala kenduta. Kilo bat Menda freskoa, eskuz puska txikitan egina. Eskutada txiki bat Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi laurden baten zukua …
Ikusi guztiaBabak arandoiekin salteatuak
Babak arandoiekin salteatuak – Osagaiak 800 g baba xamur eta txiki, zurituak 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak dl bat ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio …
Ikusi guztiaBabak urdaiazpikoarekin salteatuak
Babak urdaiazpikoarekin salteatuak – Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …
Ikusi guztiaPotxak entsaladan
Osagaiak Potxa egosi eta saldagabetuak, 1/2 kg Basurde buru egosia, bi xerra lodi, dadotan 2 arrautza egosi, zurituak, xehatuak Perrexil xehatua Ozpinetako ozpin-pepino xehatuak, 2 eskutada 2 koilarakada maionesa 8 koilarakada oliba olio birjina 2 …
Ikusi guztiaPotxak galeperrekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 8 galeper saltsan eginak Errezeta Potxak ongi garbitu eta eltzean jarri, eta …
Ikusi guztiaPotxak txekor muturrekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 2 txekor mutur, uretan egosiak, eltze expres azkarrean 90 minutuz gutxienez …
Ikusi guztiaPotxak urdeki guztiekin
Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza Txorizo fresko bat Txerri saiheskia, puska bat Urdaia, puska bat Errezeta …
Ikusi guztiaDilista egosiak
Dilista egosiak Dilista edo lenteja/lentillea dugu lekale erabilienetakoa gurean. Merkea da, osasunarentzat bikaina eta jateko erraza. Prestaerak ere ez du zailtasunik baina, kasu, urik gabe geratu, erre eta eltzearen hondoan itsasten badira dilistak, alferrik ibilko …
Ikusi guztia