Menua

Tipula potxatua mahaspasekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua
  • 15 koilarakada oliba olio
  • Gatza
  • 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Oliba olioa eta tipula pikatua ipiniko ditugu kazola zabal batean. Su bizian jarriko dugu ondoren kazola, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe. Gatz pixarra emango diogu ondoren. Tapatu egingo dugu ondoren kazola. Kontuz ariko gara, hondoak tipulari heldu ez diezaion, karamelatu eta arian-arian ilunduz joatea baita gure helburu. 35 bat minutuan ariko gara gisa honetan. Haien ostean, sua apaldu eta, kazola estalita betiere, ezti-ezti edukiko dugu tipula gozatzen, tipula gero eta gorriago, gero eta ilunago, gera dadin. Beste 90 minutuan edukiko dugu gisa horretan. Taparik gabe edukiko dugu azken 20 minutuetan, ontziaren hondora bildutako zukua lurrun dadin.

Epe honen ondoan erantsiko ditugu mahaspasak. Gaiak ongi nahasi eta 5 bat minutuan utziko dugu egosten guztia, mahaspasak tipularen zukuan ongi busti daitezen. Gatz pixka bat erants dezagun, behar izanez gero.

Hornidura oso mamitsua da tipula hau pate bati laguntzeko, esate baterako, edo pasta egosia edo arroz zuri egosia hartan salteatzeko. Bakailao edo haragi egosi pixarrak ere erants dakizkioke: betegarri bikainak edukiko ditugu horrela enpanadak edo enpanadatxoak egiteko.

Hozkailuan, pote hermetiko batean ongi itxita edukiz gero, behar izatean erabili ahal izango dugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa –  Osagaiak Tipula bat, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, mutur bat 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak Albahaka hosto handi bat 2 baso bete ur Oliba olioa Esnegaina Gatza Errezeta Tipula, zerrendatan …

Javier Lastras

Atuna tipularekin

Atuna tipularekin –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza Atuna tipularekin …

Rabioliak fruitu lehor saltsarekin

Rabioliak fruitu lehor saltsarekin Sergio E. eran

Rabioliak fruitu lehor saltsarekin –  Osagaiak pasta (gaztarekin) 200 ml esne-gain (pakete bat) 8 edo 9 intxaur 8 edo 9 almendra … Errezeta Lehenengo, kazola urez bete eta sutan jarri berotzeko. Berotzen hasten denean, pasta …

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa fruitu lehorrekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Pinazi txigortuak, koilarakada bat Hur txigortuak, koilarakada bat 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria …