Menua

Bakailaoa bizkaiko eran

  • Bakailaoa bizkaiko eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailaoa bizkaiko eran – 

Osagaiak

  • Kg bat bakailao, beratua eta 250 g-ko puskatan moztua, lehor eta ezkatarik gabe
  • Kg erdia tipula gorri, zerrendetan moztua
  • 10 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren
  • Porru bat, pikatua
  • 2 piper berde, zerrendatan moztua
  • Tomate umo bat, puskatan
  • 5 baratxuri ale, zurituak
  • Litro laurdena oliba olio
  • Litro erdia ur
  • Pastilla bat haragi salda
  • Gatza

Bakailaoa bizkaiko eran

Errezeta

Kazola batean, su eztian berotzen jarriko ditugu 10 koilarakada oliba olio. Bi baratxuri ale edo erantsiko ditugu ondoren, bitan zatituak. Gorritzen hasi orduko erantsiko dugu tipula, eta su hartan edukiko dugu eztitzen, ordu betean, ongi ilundu arte. Orduan gaineratuko ditugu porrua, piperrak eta tomatea. Beste ordu betean edukiko dugu guztia sutan. Epe horren ostean erantsiko ditugu ogi zatiak, uraren erdia, salda-pastilla eta piperren mamia. Beste ordu erdian utziko dugu gozatzen dena. Bost minutu aurretik erantsiko dugu gainerako ura. Ongi nahasiko dugu ondoren dena. Gatz puntua zuzendu eta, puregailutik pasa eta gero, iragazki fin batetik iragoko dugu saltsa. Lodi badago, ur pittin bat erants diezaiogun. Horra saltsa.

Padera batean gainerako olioa isuri eta hartan ipiniko ditugu gainerako baratxuriak, bitan zatituak. Frijitu orduko aterako ditugu. Bakailao puskak sartuko ditugu ondoren binaka, eta hiru bat minutuan utziko ditugu konfitatzen, frijitu gabe. Garrantzitsua da hori. Erretilu batera aterako ditugu gero, ongi xuka daitezen. Beste hainbeste egingo dugu beste bi puskekin.

Saltsa bizkaitarrean murgilduko ditugu ondoren bakailao puskak, ongi estalirik. Sutan edukiko dugu kazola 10 bat minutuan, borborka hasi arte. Sutatik atera eta epeltzen utziko dugu ondoren. Saltsa lodiegi sumatzen badugu, gelatinaz eta bakailaoak erretiluan xukatzerakoan utzitako zukuaz arinduko dugu.

Bakailaoa pausatu ondoren, beste 5 minutuan edukiko dugu su ezti-eztian, zerbitzatu aurretik.

Bakailaoa bizkaiko eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa saltsa berdean

Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak 200 g arrain salda edo ur 4 koilarakada oliba olio 2 baratxuri xister, pikatuak Ximiko bat irin Perrexil pikatua Gatza Errezeta Olioa ipini eta su eztian jarriko …

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin –  Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

sukaldean-fondo0

Bakailao patea

Osagaiak 750 g bakailao haragi fresko, hezur eta azalik gabe. Bakailao ketua, 3 xerra Bi baso bete esnegain urtu 150 g gurin 2 tipulin, xehetuak Zorrotada bat Xerez ardo Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta …

Bakailaoa Club Ranero eran

Bakailaoa Club Ranero eran

Bakailaoa Club Ranero eran –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Oliba olioa, gradu batekoa (1º), puskak ongi estaltzeko moduan 8 baratxuri ale, osorik Kaienako pipermina, mutur bat 10 koilarakada barazki …