Menua

Txipiroi zatituak Pelaio eran

  • Txipiroi zatituak Pelaio eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txipiroi zatituak Pelaio eran – 

Osagaiak

  • 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak
  • Xorta bat brandy edo armagnac
  • 8 tipulin, zerrendatan moztuak
  • 4 piper berde, zerrendatan moztuak
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • Kaienako pipermina, mutur bat
  • 5 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Xorta bat txakolin
  • Gatza

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Errezeta

Txipiroiak garbitu eta gorputzetatik bereiziko ditugu garroak eta hegalak. Zati handitan moztuko ditugu ondoren, gorputzak bezala. Barruko luma kenduko diegu aurrez gorputzei.

Kazola zabal batean oliba olioa isuri eta su bizian maneatuko ditugu hartan tipulinak, piper berdeak, kaiena eta baratxuri pikatua, gatz pixar batekin. Egiten utziko dugu guztia, barazkiek barrutik xamurtu, kanpotik tinkotu eta kolore gorrixka hartu arte. 15 bat minutu gutxi gorabehera.

Padera batean koilarakada batzuk oliba olio isuri eta, su bizian jarri ondoren, hartan salteatuko ditugu txipiroi puskak, gatz pixar batekin, txigortu eta gorritu arte. Kontuz: gogortu egingo dira gehiegi txigortzen baditugu. Une horretan erantsiko diegu xorta bat brandy edo armagnac. Une batzuetan biraka erabili eta tipula eginik gorde dugun paderara irauliko ditugu txipiroi puskak. Salteatu egingo ditugu berriro ere txipiroiak, brandy edo armagnacaren garretan bizpahiru alditan edukirik, ongi egin daitezen. Txakolina erantsi eta 2 bat minutuan edukiko dugu guztia su bizian salteatzen. Gatz-puntua zuzendu eta berehala zerbitzatuko ditugu txipiroiak.

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

TXIPIROIAK JoseluBlanco

Txipiroi zatituak bere tintan

Txipiroi zatituak bere tintan Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak 6 tipulin, pikatuak Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete …

Txipiroi zatituak tipularekin

Txipiroi zatituak tipularekin

Txipiroi zatituak tipularekin –  Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada …

Arroz beltza txipiroiekin

Arroz beltza txipiroiekin

Arroz beltza txipiroiekin Osagaiak Kg erdi txipiroi, dadotan moztuak Txipiroien tintak 8 koilarakada handi oliba olio birjina 2 tipulin handi, pikatuak 2 baratxuri ale, xehatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 2 baso ardo zuri 1,3 …

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio edo garbantzu pote bat (400 g inguru) 8 txibi ale (garaikoak hobe!) Arrautza bat Piper berde bat Piper gorri bat Tipulina ale bat Ozpina Olioa Gatza Tomate ale bat Piper …

Txipiroi frijituak

Txipiroi frijituak

Txipiroi frijituak –  Osagaiak Kg bat txipiroi, erdi tamainakoak Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale Txipiroi frijituak Errezeta Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu gabe, oso garrantzitsua da …