Menua

Sardinak marinatuta

  • Sardinak marinatuta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sardinak marinatuta – 

Osagaiak

  • Kg bat sardina fresko
  • 600 g ardo edo sagardo-ozpin
  • Litro erdia ur hotz
  • Gatza, eskukada bat
  • Oliba olio birjina

Sardina marinatuta

Errezeta

Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Sardinak garbituko ditugu ondoren, burua eta tripak kendurik (arrain-saltzaileari eskatu ahal izango diogu egiteko). Uretan garbitu eta lehortu egingo ditugu ondoren. Osorik sartuko ditugu ondoren marinadan. Bizpahiru orduan edukiko ditugu giroko tenperaturan, arrainaren tamainaren arabera, eta beste 5 orduan hozkailuaren barruan.

Epe horren ostean, xukatu eta kontu handiz kenduko diegu hezurra (eskuz, xerretatik tira eginez, edo labana zorrotz batez, hautsiko direla sumatzen badugu). Erretilu batean zabalduko ditugu xerra guztiak. Oliotan bustiko ditugu ondoren, egoki kontserbatzeko. Ongi tapaturik, astebete iraungo dute gutxienez hozkailuan.

Sardinak marinatuta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Sardina entsalada

Osagaiak 32 sardina xerra marinatu, garbi eta oliba oliotan kg erdia patata, uretan egosiak, zurituak eta xerratan moztuak Tipulin bat, xerratan moztua Oliba olio birjina eta sagardo-ozpina Gatza Errezeta Gopor edo entsalada-ontzi batean ipiniko ditugu …

sukaldean-fondo0

Sardina irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 24 sardina ertain, bururik eta triparik gabe Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diegu sardinei. Hezurra kendu ahal izango diegu (edo arrain-saltzaileari egiteko eskatu) …

Sardinak arranparrillan

Sardinak arranparrillan

Sardinak arranparrillan –  Osagaiak Nahi adina sardina, dozenaka batzuk Gatza eta su-txingarrak, garrik gabe Sardinak arranparrillan Errezeta Udaren hasiera da sardinak erretzeko garai egokiena, sanjuanetan. Julio Cambak adierazi zuen bezala, “ez dira etxean, gure seme-alaben …

Sardinak gatzetan

Sardinak gatzetan

Sardinak gatzetan –  Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …

sukaldean-fondo0

Patata eta sardinzahar entsalada

Osagaiak Patata zurituak uretan egosiak, hiru kilo laurden Eskarola bat, garbitua eta sortatan 4 sardinzahar ketuak edo oliotan marinatuak, dadotan zatituak 2 arrautza egosi, zurituak eta xehatuak Dijongo ziapea edo garau ziapea, zopa-koilarakada bat Sagardo-ozpina, …