Menua

Sagar jelea

  • Sagar jelea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar jelea – 

Osagaiak

  • 6 kg errege-sagar azalarekin, zuztarrik gabe eta 6 ataletan moztuak
  • 4 l ur
  • 75 g azukre

Errezeta

Kazola zabal batean, su bizian jarriko ditugu sagar atalak urarekin batean. Tapatu egingo dugu kazola. Irakiten hasi orduko eztituko dugu sua, indar apalenera ekarriz, eta ordu pare batean edukiko dugu kazola egosten.

Epe horren ostean, sare-iragazki mehe batetik pasatuko dugu zukua. Azukrea erantsiko diogu ondoren. Zuku azukretsu hori sutan jarri eta ezti edukiko dugu irakiten, 1,2 l jele gelditu arte. Iragazi eta ongi itxitako potetan gordeko dugu, hoztu eta erabiltzeko moduan egon dadin.

Iragazkian geratu zaigun sagar mamiaz, sagar tartak, kruxpetak do, besterik gabe, pureak egin ahal izango ditugu. Purea egiteko, gurina eta azukre pixar bat erantsi eta su eztian utziko dugu murrizten, kolore gorri erakargarria hartu arte. Sutatik atera baino lehentxeago, zorrotada on bat limoi zuku erantsiko diogu. Puregailutik pasatuko dugu ondoren.

Fruktuosa naturala erabili ahal izango dugu azukrearen ordez.

Sagar jelea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sagar enpanadatxoak

Sagar enpanadatxoak

Sagar enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko 6 golden sagar, zurituak, zuztarra kendu eta dado txikietan zatituak Limoi baten zukua Gurina, intxaur eder baten neurriko zatia Azukre koilarakada bat Arrautza, joa Errezeta Azukrea …

Ganba koktela

Ganba koktela

Ganba koktela –  Osagaiak 1,5 kg ganba, egosiak eta zurituak Uraza garbi bat, zerrenda mehetan moztua Sagar berde bat, zuritua eta zuztarrik gabe, dado txikitan moztua Xorta bat laranja zuku Xorta bat limoi zuku Xorta …

Sagar tarta

Sagar tarta kremarik gabe

Sagar tarta kremarik gabe –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …

txerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

Sagar eta erromero konpota

Sagar eta erromero konpota

Sagar eta erromero konpota –  Osagaiak 8 sagar, zurituak eta dado handietan zatituak 8 koilarakada azukre Gurina, puska handi bat Erromero adaxka bat Limoi baten zukua Sagar eta erromero konpota Errezeta Gurina kazola zabal batean …