Menua

Pikillo piperrak txangurruz beteak

  • Pikillo piperrak txangurruz beteak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Pikillo piperrak txangurruz beteak – 

Osagaiak

  • Txangurrua Donostiako eran, hiru kilo laurden
  • 15 koilarakada bexamel, ongi egina
  • Pikillo piperrak, 2 pote
  • Baratxuri-buru bat
  • Oliba olioa
  • Irina eta arrautza irabiatua
  • Gatza

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Errezeta

Poteak ireki eta piperrek duten salda kendu. Zartagin handi batean jarri, hondoa ongi estaltzen dutela, baratxuri-buruaren ale libratuekin; aleak azal eta guzti, eta oliba olioz estalirik.

Su eztira hurbildu olioari burbuila zantzuak agertu arte, eta betiere sua ezti-ezti dagoela kontrolatuz. Horrela eduki ordu eta erdiz gutxi gorabehera, eta jiratu tarteka piperrak bi sardexkaz baliatuz, ziztatu gabe, bi aldeak konfita daitezen. Piperrek olioa uherrarazten dutela ikusiko dugu, eta konfitatu ahala gainaldeetan zuku karamelatuaren arrasto batzuk biltzen zaizkiela, eta olio garbituz doala pixkanaka. Orduan atera behar dira. Kontu handiz xukatu, ez puskatzeko, egindakoan oso erraz puskatzen baitira. Olioa gorde, beste batean piperrak konfitatzeko edo frijitzeko. Utzi hozten. Betegarria prestatu, piperrak konfitatzen diren bitartean.

Txangurroa berotzen jarri eta poliki irakinarazi, zuku guztia lurruntzeko, lehor samar utzi behar baita. Orduan gehitu, bat egiteko, bexamela. Gatz puntua zuzendu.Kontu handiz, piperrak epeldu direnean eskuetan erabiltzeko moduan egongo baitira, betegarri hotzaz bete, horrela erosoago lan egin baitaiteke.

Denak bete ditugunean arrautza-irinetan pasatu eta frijitu olio bero-beroan, eta xuka-paperean olio gehiegizkoa kendu. Horrelaxe jan ditzakegu edo tomate saltsa mehe batean edo txangurroen azalekin egindako saltsa amerikar batean sartu. Baina hori beste kontu bat da.

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

Mojo picon

Mojo picon

Mojo picon –  Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …

sukaldean-fondo0

Pikillo piper beteak entsaladan

Osagaiak Pikillo piperrak, 2 pote Oliba olio pixka bat 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska 6 koilarakada tomate saltsa …

Gernikako piperrak tenpuran

Gernikako piperrak tenpuran

Gernikako piperrak tenpuran –  Osagaiak 400 g Gernikako piper fresko eta erdi neurriko 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …