Menua

Patatak uretan ongi egosteko era

  • Patatak uretan ongi egosteko era
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patatak uretan ongi egosteko era – 

Osagaiak

  • Zorrotada on bat oliba olio
  • Zorrotada on bat ardo zuri
  • Porru bat
  • Tipulin erdia
  • Hiruzpalau piperbeltz ale
  • Apioa adaxka bat
  • Gatz larria

Patatak uretan ongi egosteko eraErrezeta

Era hoberena da beren azalarekin egostea. Garbitu egingo ditugu lehenik, itsatsirik eraman ohi duten lurra edo zikina kentzeko, eta kazola baten hondoan jarriko ditugu. Urez bete eta honako gai hauek erantsiko ditugu: zorrotada on bat oliba olio, zorrotada oparo bat ardo zuri, porru bat, tipulin erdia, ale batzuk piperbeltz, apioa (adaxka bat) eta eskukada bat gatz larri. Patatak egosterakoan, neurri bertsukoak izango dira guztiak, ez ditugu handiak txikiekin nahasiko. Kazola estali eta su eztian utziko dugu egosten guztia. Irakiten hasi orduko neurtuko dugu gatz-puntua, eta gehiago emango dugu, behar izanez gero. Egosten utziko ditugu, labana txiki baten punta erraz ziztatzen dela ikusi arte. 15-20 minutu dira, gutxi gorabehera.

Egosi eta, ura xukatu ondoren, egosi diren kazola berean paratuko ditugu. Tapatu eta hantxe edukiko ditugu hozten, 20 bat minutuan, zuritu aurretik. Hala egiten badugu, begiradaz zurituko dugu patata-azala, eta haren mamia beti bat egongo da, trinko: xerrak egiterakoan, ez dira hautsiko.

Oso garrantzitsua da egoste-prozesua etengabea baina leun-leuna izatea, patatak leher ez daitezen.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

patata kroketak

Patata kroketak

Patata kroketak Osagaiak 110 g gurin 110 g irin litro erdia esne litro erdia esnegain kilo erdia patata-mami uretan gatzarekin egosia … Errezeta Lehenik ohiko bexamel bat egingo dugu, irina gurinarekin maneatuz. Irakiten utziko ditugu …

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin –  Osagaiak 1’5 kg patata Perrexil sorta bat Apio adaxka bat Limoi azal bat, liztariz lotuak Litro bat esne Esnegaina, litro laurdena Gazta arraspatua, 150 g Baratxuri ale bat, erdibitua Gatza eta …

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Osagaiak 10 patata handi Oliba olio pittin bat 2 baratxuri-buru, azal eta guzti ezkai adaxka 1 150 g gurin Gatza Errezeta Patatak zuritu eta zati loditan moztu, luzetara. Patata bakoitza gutxi gorabehera, lodieraren arabera, 8 …

sukaldean-fondo0

Zorroko patata purea nola konpondu

Osagaiak Zorroko patata purea Esnea Esnegaina Gatza Piperbeltza Errezeta Zorroko patata-pure bat konpontzeko, ez egin kasurik sekula paketean fabrikatzaileak dioenari, behin ere ez. Esaten duten ur kopuruaren ordez, esnea edo esnegain likidoa jarri, erdi eta …

Patatak Errioxako eran

Patatak errioxako eran

Patatak errioxako eran –  Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …